#ÎmpreunăRezistăm va comemora în fiecare lună, pe data de 30, victimele din Colectiv

Ioana Dogaru
Miscellanea / 30 noiembrie 2015

Grupul #ÎmpreunăRezistăm, constituit din voluntari care doresc să ajute victimele din incendiul de la clubul Colectiv, va comemora în fiecare lună, pe data de 30, persoanele care şi-au pierdut viaţa în tragedia de pe 30 octombrie, informează Agerpres.

Prezentă luni, în faţa clubului Colectiv, la o lună după incendiul în care 60 de persoane şi-au pierdut viaţa, Cristina Hurdubaia, reprezentant al #ÎmpreunăRezistăm, a precizat că în fiecare an, pe data de 30 octombrie, va fi organizat un concert în memoria celor care au murit în tragedia de pe 30 octombrie.

Ea a mai spus: "La o lună de la tragedia din clubul Colectiv, am considerat că este normal să venim aici şi să plângem cei 60 de oameni frumoşi care au plecat dintre noi, atât de repede. Tot noi, cei de la #ÎmpreunăRezistăm, am decis ca în fiecare lună, pe data de 30, să venim aici. Cine vrea să vină cu noi este bine venit: să aducem flori, să aprindem lumânări şi să îi comemorăm lună de lună, pentru că noi considerăm că nu trebuie să uităm că ei au fost cei sacrificaţi, practic, pentru ca noi şi generaţiile viitoare să putem avea o viaţă mai bună".

Cristina Hurdubaia a menţionat că grupul de voluntari, prin intermediul fundaţiei Estuar, a reuşit până în prezent să adune 250.000 de euro, obţinuţi din donaţii şi concerte caritabile. De asemenea, în continuare se doreşte înfiinţarea unui ONG, care să se ocupe de activităţi sociale şi culturale.

Ea a mai precizat: "Noi, cei de la #ÎmpreunăRezistăm suntem un grup de voluntari. Nu avem un statut juridic. Suntem un grup de voluntari, care ne-am adunat pe 31 octombrie. Am organizat un concert caritabil, după care am făcut o listă cu rudele victimelor, pentru a le putea da banii strânşi prin fundaţia Estuar, care face parte din grupul nostru de voluntari. (...) Am decis să facem un ONG care să se numească #ÎmpreunăRezistăm, pentru că am avut un feedback foarte bun. ONG-ul ar trebui să aibă două direcţii mari. O direcţie culturală, pentru zona underground, în care noi suntem implicaţi de atâta timp şi o zonă socială în care să încercăm să ducem mai departe tot ce e legat de Colectiv. Ne gândim la nişte proiecte în care să implicăm victimele Colectiv, când vor ieşi din spitale", transmite Agerpres.

Amedeea Enache, director executiv al Fundaţiei Estuar, a declarat că până acum s-a luat legătura cu peste 120 de familii afectate şi că sumele au fost repartizate relativ în mod egal, fiind respectat principiul solidarităţii.

Ea a precizat: "Au fost câteva familii care nu au acceptat suportul financiar, spunând că nu au nevoie. La început, mulţi au fost sceptici, dar când au înţeles că de fapt e vorba de bani donaţi de cei mai mulţi dintre prieteni ai celor decedaţi lucrurile s-au schimbat. Deşi statul oferă o parte de sprijin, procedurile sunt foarte greoaie şi banii vor veni mai târziu. Dar pentru cei care sunt internaţi în afară, chiar dacă statul a acoperit costurile de transfer şi de spitalizare, noi sprijinim cu o sumă de bani membrii familiei, pentru ca din banii aceştia să îşi cumpere bilete de avion, să îşi acopere costurile de cazare".

Amedeea Enache a adăugat că în urma cu 17 ani în Goteborg (Suedia) a avut loc un incendiu asemănător celui din clubul Colectiv şi că este posibil să fie iniţiat un grup de suport în cadrul căruia supravieţuitori din Goteborg să vorbească despre experienţa lor, la 17 ani după accident.

Ea a mai spus: "Cei din Goteborg ne-au promis că pe termen mediu ne pot pune în legătură cu supravieţuitori ai accidentului. Suntem deocamdată în faza de intenţie şi vom vedea care este momentul oportun pentru a face o acţiune".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb