ÎN ŞEDINŢA DIN 14 IUNIE: Tudor Ciurezu a cumpărat 200.000 de acţiuni SIF5

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 18 iunie 2019

Tudor Ciurezu

Tudor Ciurezu

Tudor Ciurezu, preşedinte - director general al SIF Oltenia (SIF5), a achiziţionat, prin mai multe operaţiuni de piaţă realizate în data de 14 iunie, 200.000 de acţiuni SIF5, la un preţ mediu de 2,0999 lei/unitate, se arată într-un raport al societăţii de investiţii financiare cu sediul în Craiova remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sunt cumpărări ce apar în contextul în care, în data de 11 iunie, grupul de acţionari SIF5 format din SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4),

a solicitat convocarea acţionarilor SIF Oltenia pentru revocarea a patru administratori printre care şi Tudor Ciurezu care ar urma, în cazul unui vot pentru, să fie înlăturat şi din fotoliul de director general al SIF5.

Conform raportului SIF Oltenia pentru 2018, la finele anului trecut, Tudor Ciurezu deţinea 1,89 milioane de acţiuni SIF5 astfel încât, în prezent, conducătorul SIF Oltenia are, în mod direct, 2,09 milioane de acţiuni ale SIF-ului din Craiova, echivalentul a 0,36% din capitalul social.

Pentru cele 200.000 de acţiuni achiziţionate în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute Tudor Ciurezu a plătit, excluzând comisioanele de brokeraj, aproape 420.000 de lei.

Conducerea SIF Oltenia se află într-un război cu grupul format din SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia după ce, în luna mai, acţionarii SIF5 au votat schimbarea actului constitutiv al societăţii şi înfiinţarea unui comitet investiţional cu puteri decizionale, într-o adunare convocată la solicitaera SIF1 şi SIF4.

În replică, un grup de acţionari format în jurul SIF Oltenia şi condus de Tudor Ciurezu a cerut demiterea actualei conduceri a SIF Banat - Crişana, compusă din Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ, decizie pe care acţionarii SIF1 trebuie să o ia joi, 20 iunie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Foarte ok ,inseamna ca si actionarii pot avea incredere in seful care cumpara actiuni la propria societate, acest lucru dovedeste totul pt un investitor!

    Nu cred ca are legatura cu convocarea celorlalte sifuri ptr debarcare. Eu cred ca se pregateste o rascumparare dupa modelul sif Moldova. In orice caz, cel mai potent dintre sifurile din piata ramane tot sif5. Valoarea reala a unei actiuni sif5 este aproape dubla fata de pretul de tranzactionare. Mai discutam peste o luna

    Pana cand FISCUL TACE si-i lasa pe sefii de la SIF1 sa ne batjocoreasca pe noi micii actionari ,au pus mana pe sif1 si-l manevreaza cum vor ei ,de ce nu ne mai dau nici ,,bruma,, aceia de dividend si mai mult cumpara actiunile din profit si -si fac lor si acolitilor lor CADOU ,PANA CAND ?????????

    1. Doar atat poti "prietene" sau a ramas Curez fara bani si nu va mai plateste … ca "dee", e ocupat sa cumpere actiuni ca sa-si consolideze pozitia sa poata "investii" in continuare linistit , in buzunarul propiu.

      Cu asa raspuns de tip #rezist, sigur esti idiot !!!

    Eu cred ca este foarte ok ,ca actiunile cumparate au fost anulate, increderea presedintelui de a cumpara actiuni la propria firma pe care o conduce este increderea pe care o poate oferi maximum!Nu prin "premiere" ci prin cumparari directe din piata!Cititi Benjamin Graham "Investitorul inteligent" si apoi alegeti firmele din bvb care merita INCREDERE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb