Infosan: 68% dintre cazurile de miopie identificate au fost în rândul copiilor

F.D.
Miscellanea / 14 martie

Dr. Andreea Ciubotaru, Director medical al Spitalului Infosan

Dr. Andreea Ciubotaru, Director medical al Spitalului Infosan

Creşterea alarmantă a numărului de persoane afectate de miopie din întreaga lume devine o preocupare majoră în domeniul sănătăţii. Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în anul 2050, aproximativ 50% din populaţia lumii va fi afectată de miopie.

România urmează tendinţele mondiale, astfel că şi în ţara noastră numărul persoanelor care suferă de miopie este pe un trend ascendent, iar afecţiunea se declanşează de la vârste tot mai fragede. Datele Infosan, singurul spital privat de oftalmopediatrie din România, arată că anul trecut numărul cazurilor de miopie a fost cu 4% mai mare faţă de 2022. Totodată, 68% din cazurile identificate de către specialiştii Infosan au fost în rândul copiilor cu vârste de până la 16 ani.

"Numărul tot mai mare al cazurilor de miopie devine o problemă majoră de sănătate publică, cu efecte sociale şi economice semnificative. Din păcate, nu există o strategie la nivel naţional de prevenţie şi tratament, iar în general cei cu probleme de vedere ajung la consultaţii când miopia este într-o stare avansată. Este esenţial să se acorde o atenţie sporită prevenţiei şi gestionării acestei boli şi să se implementeze măsuri eficiente pentru a inversa tendinţa de creştere a numărului de cazuri", a declarat Dr. Andreea Ciubotaru, Director medical al Spitalului Infosan şi Vicepreşedinte al Societăţii Române de Strabologie şi Oftalmopediatrie.

Deficienţele de vedere reprezintă o povară financiară globală enormă, cu o pierdere anuală estimată a productivităţii de aproximativ 411 miliarde de dolari, potrivit datelor din 2022 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cifra depăşeşte cu mult decalajul de cost pentru tratarea problemelor de vedere estimat la aproximativ 25 de miliarde de dolari, conform OMS.

Miopia afectează în mod semnificativ calitatea vieţii, dar şi performanţa academică şi productivitatea în muncă. Utilizarea şi expunerea îndelungate la dispozitivele electronice, în special a telefoanelor mobile, tabletelor şi televizorului contribuie la dezvoltarea miopiei. În plus, un alt factor care favorizează apariţia acestei boli este lipsa petrecerii timpului afară, la lumină naturală.

"Este esenţial să identificăm la timp afecţiunile de vedere şi recomandăm cu tărie vizita la un control oftalmologic complet cel puţin o dată pe an. Mai ales în cazul copiilor, unde este extrem de important să prevenim şi să tratăm la timp problemele de vedere. Este important ca părinţii să fie conştienţi de riscurile asociate cu utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice de către copii şi să încurajeze activităţile în aer liber şi un echilibru sănătos între timpul petrecut în faţa ecranelor şi timpul petrecut în natură", a mai adăugat Dr. Andreea Ciubotaru.

Infosan oferă servicii de diagnostic, tratament şi îngrijire pentru o gamă largă de afecţiuni oftalmologice la copii, dar şi la adulţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb