Infosan: Tratamentele oftalmologice din România, comparabile cu cele din Europa de Vest, dar cu preţuri la jumătate

F.D.
Miscellanea / 11 aprilie 2024

Calitatea serviciilor oferite de clinicile specializate în oftalmologie din România este comparabilă cu cea din Europa de Vest în ceea ce priveşte tehnologia şi opţiunile de tratament, iar în unele cazuri chiar depăşeşte standardele europene în privinţa explicaţiilor detaliate şi a atenţiei acordate fiecărui pacient de către medici. În acelaşi timp însă, preţurile serviciilor de nişă în oftalmologie sunt semnificativ mai accesibile în ţara noastră, fiind aproape la jumătate faţă de costurile din Europa de Vest, arată datele Infosan, spital privat de oftalmopediatrie din România.

"Sistemul medical românesc se bucură de un nivel înalt de calitate în ceea ce priveşte nişa de oftalmologie. Există diferenţe aproape insesizabile între România şi Europa de Vest, tehnologia de ultimă generaţie fiind prezentă în principalele clinici de profil din ţară, şi o normalitate pentru jucătorii din piaţă. Mai mult decât atât, în ceea ce priveşte oftalmopediatria, suntem într-o poziţie privilegiată, având experţi de top în România, al căror nivel de expertiză este rar întâlnit în Europa de Vest. Totodată, medicii din ţară acordă de trei ori mai mult timp pacienţilor în cadrul consultaţiilor, durata medie fiind de 30 de minute, decât cei din Europa, unde aceştia alocă 10 minute", a declarat Rareş Ciubotaru, Director Executiv Infosan.

Spitalul Infosan a investit în mod constant în aparatură medicală şi tehnologii de ultimă generaţie, valoarea totală a bugetului alocat fiind de circa 1 milion de euro. Astfel, compania se asigură că pacienţii beneficiază de cele mai bune servicii oftalmologice.

Totodată, spitalul dispune de cea mai mare echipă de medici oftalmopediatrii din România, atât ca număr, cât şi ca experienţă şi care are experitză şi abilităţi recunoscute, fiind la fel de bine pregătită ca şi cele din ţările europene.

Pentru a promova schimbul de expertiză şi îmbunătăţirea tratamentelor, spitalul Infosan are parteneriate de colaborare cu spitalul Ludwig Maximilian University of Munich, din Germania şi The Antwerp University Hospital, din Antvers, Belgium. Anual, sunt organizate schimburi de experienţă prin care medici de la aceste institutii vin în Romania, la Infosan pentru un schimb de experienţă.

Totuşi, sistemul oftalmologic din România are nevoie de îmbunătăţiri în special când vine vorba despre prevenţie.

"Există în continuare un decalaj faţă de ţările din vest dacă ne uităm la modul în care funcţionează sistemul medical, principala dificultate fiind lipsa de informare a părinţilor. De multe ori, deşi consultaţiile oftalmologice la copii sunt recomandate chiar de la vârsta de 1 an în cazul copiilor consideraţi sănătoşi, rămân în plan secundar, lucru care poate afecta dezvoltarea şi viitorul copilului. Din păcate, ajung la noi cazuri care ar putea fi tratate, dacă ar fi fost depistate din timp. Dacă ne uităm la sistemul medical din vest, acolo toţi copiii trec prin screening oftalmologic obligatoriu, ceea ce influenţează major rata orbirii prevenibile", a mai adăugat Rareş Ciubotaru.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb