Inspecţia Inteligentă a Liniilor de Transmisie 2.0: soluţia viitorului pentru operatorii de energie electrică


Miscellanea / 24 martie 2022

Inspecţia Inteligentă a Liniilor de Transmisie 2.0: soluţia viitorului pentru operatorii de energie electrică

Structura de bază a sistemelor de energie electrică este reprezentată de liniile de transmisie şi de turnuri, care se numără printre cele mai importante infrastructuri, iar gestionarea şi întreţinerea lor reprezintă una dintre cele mai dificile misiuni pentru operatori, potrivit unui comunicat de presă. În acest context, soluţia de Inspecţie Inteligentă a Liniilor de Transmisie 2.0 de la Huawei pune accentul pe îmbunătăţirea securităţii, eficienţei şi a punerii în aplicare a unor practici cât mai ecologice în procesul de gestionare şi întreţinere a reţelelor electrice.

Bazată pe o arhitectură pe trei niveluri de tip cloud-edge-device, soluţia utilizează date de la terminale inteligente de pe teren, integrate prin intermediul unei opţiuni de moduri de reţea - inclusiv microunde, fibră optică şi IP - în platformele digitale şi video de cloud bazate pe inteligenţă artificială ale Huawei, pentru a oferi posibilitatea de inspecţie şi evaluare de la distanţă. Soluţia oferă suport pentru servicii end-to-end cu o procesare intensă a datelor pe distanţe mici până la foarte mari, în zone diferite.

Potrivit sursei citate, în multe cazuri din diferite ţări, atât liniile de transmisie, cât şi turnurile sunt ridicate la înălţimi mari şi adesea se află în zone îndepărtate, greu accesibile şi potenţial periculoase. De asemenea, acestea fac obiectul efectelor condiţiilor meteorologice nefavorabile şi al dezastrelor naturale, cum ar fi incendiile, dar sunt şi o ţintă pentru posibile furturi de materiale şi sabotaj.

Aceste aspecte limitează amploarea şi frecvenţa inspecţiilor, dar şi punerea în aplicare a programelor de întreţinere preventivă, accesul fiind costisitor şi consumator de timp pentru angajaţii care lucrează pe teren. Personalul cu această responsabilitate este supus pericolelor legate de lucrul în astfel de medii, ceea ce face ca inspecţia reţelelor electrice să fie o muncă lungă, grea şi riscantă, iar siguranţa personalului să fie o prioritate. De exemplu, inspectorii cărora li se cere să urce pe un turn pentru diagnosticarea vizuală a defecţiunilor ar putea efectua patru inspecţii de turnuri pe zi în zone uşor accesibile, dar numai două în locaţii montane, unde accesul este mai dificil. În plus, din cele până la şase ore pe care le pot petrece la faţa locului, doar pentru aproximativ o oră este posibil să se afle pe turn.

Soluţiile inovatoare care valorifică noile tehnologii de monitorizare, comunicare şi gestionare a datelor, precum şi de vizualizare oferă, astfel, posibilitatea de a atinge noi niveluri de eficienţă şi siguranţă.

Principalele beneficii ale soluţiei de Inspecţie Inteligentă a Liniilor de Transmisie 2.0 de la Huawei includ:

- Securitate sporită atât pentru personal, cât şi pentru reţeaua electrică: Diagnosticarea inteligentă de la distanţă a potenţialelor defecţiuni atenuează riscurile legate de mediile de lucru dificile şi permite o detectare mai rapidă, evitând astfel întreruperile neplanificate de energie electrică. Inspecţia de la distanţă a turnurilor permite detectarea intruziunilor şi reduce riscul de furt.

- Eficienţă mai mare: Cu inspecţie 24/7, eficienţa procesului de control este îmbunătăţită de 80 de ori, iar frecvenţa de acoperire poate fi, de asemenea, cu mult îmbunătăţită.

- Proces mai ecologic: Diminuarea forţei de muncă şi a utilizării vehiculelor reduce emisiile de carbon şi, implicit, amprenta globală de carbon a companiei de electricitate. De asemenea, se îmbunătăţeşte capacitatea de detectare timpurie a fenomenelor naturale, cum ar fi incendiile.

Îmbunătăţirea procesului de inspecţie a liniilor de transmisie în oraşul Zhongshan din China

Conform comunicatului, furnizorul de energie electrică Power Supply Bureau pentru oraşul Zhongshan din sudul Chinei se confrunta cu o incidenţă ridicată a întreruperilor neplanificate de energie electrică, în medie de aproximativ douăzeci pe an, din cauza numeroaselor construcţii ce au loc în oraşul în curs de dezvoltare.

Existând dificultăţi legate de numărul mic de inspecţii, furnizorul de energie electrică din Zhongshan a încheiat un parteneriat cu Huawei pentru a dezvolta o soluţie pentru îmbunătăţirea procesului de inspecţie, ce presupune montarea de camere pe stâlpi şi turnuri de transmisie cheie, în zonele cu risc ridicat.

Compania a constatat că o singură inspecţie manuală la scară largă care dura 5 zile ar putea fi redusă la 2 ore cu o inspecţie video de ansamblu. În plus, densitatea de acoperire ar putea fi crescută la 100%, cu un set de dispozitive montat/kilometru care să acopere 2.000 de turnuri.

Aşadar, numărul mediu de întreruperi neplanificate de energie electrică a fost redus la două pe an, cu posibilitatea identificării riscurilor în timp real şi raportării automate a alarmelor.

"Această soluţie monitorizează operaţiunile cu grad ridicat de risc, ne avertizează cu privire la riscuri şi ne ajută să intervenim proactiv, ceea ce contribuie la securizarea industriei energiei electrice", a spus Chen Qingjiang, director al Power Supply Bureau, Zhongshan, din cadrul companiei China Southern Power Grid.

Avantajele monitorizării avansate a transmisiilor

În timp ce monitorizarea avansată a liniilor de transmisie poate implica înlocuirea inspecţiei manuale cu cea automată, impactul acesteia devine şi mai semnificativ în contextul tranziţiei energetice globale.

Pe măsură ce decarbonizarea creşte în toate sectoarele, necesitatea de a gestiona fluxul de energie solară şi eoliană intermitente şi alte surse de energie regenerabilă în sistem 24/7 devine din ce în ce mai importantă pentru a menţine acest impuls.

Robin Lu, vicepreşedinte executiv al Global Energy Business Unit din cadrul Huawei Enterprise, afirmă că informaţiile vaste, reţelele ad-hoc, instalarea şi întreţinerea uşoară a soluţiei aduc beneficii numeroase companiilor energetice ce îşi pot digitaliza activitatea de inspecţie.

"Astfel, se creează un mediu de inspecţie mai sigur şi mai eficient, ce reprezintă o asigurare că industria oferă o aprovizionare mai bună şi stabilă cu energie electrică pentru toţi membrii societăţii", a spus Robin Lu.

Potrivit sursei citate, Huawei a lansat soluţia în cadrul Mobile World Congress (MWC) 2022 din Barcelona, unde compania a făcut echipă cu parteneri din industrie pentru a prezenta soluţii şi practici inovatoare pentru sectorul energetic şi alte sectoare. La MWC 2022, Huawei s-a concentrat, în special, pe transformarea digitală industrială, pe inovarea infrastructurii digitale şi pe reducerea emisiilor de carbon. În plus, Huawei a lansat o serie de soluţii industriale bazate pe scenarii, soluţii pentru centre de date full-stack şi campusuri inteligente, precum şi cele mai recente produse datacom, optice şi de stocare ale companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb