Ionuţ Negoiţă cere insolvenţa clubului Dinamo

A.C.
Sport #Insolvenţa / 14 mai 2014

Acţionarul majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti cere insolvenţa acestuia în contextul în care a acumulat datorii semnificative către stat, se arată într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul oficial al clubului.

"Am preluat clubul Dinamo Bucuresti în luna martie a anului trecut. Judecând în mare parte cu sufletul, am simţit atunci că trebuie să salvez acest club. Şi am făcut-o, clubul Dinamo obţinând în două rânduri licenţa necesară pentru a rămâne în prima Liga. Efortul a fost unul enorm şi a însemnat o investitie de peste 14 milioane de euro. Faţă de ultimii ani, în condiţiile unor datorii enorme moştenite în urma unui deceniu criminal din istoria lui Dinamo, am reuşit să aducem echipa pe un loc patru, pentru prima oară după o lungă perioadă în care formaţia s-a clasat sub această poziţie", a scris Negoiţă.

Acesta susţine că "acest club a fost jefuit în mai multe feluri de-a lungul acestei perioade, fie că vorbim despre episoade clare astăzi, precum Dosarul Transferurilor, fie despre episoade ce s-au petrecut în spatele uşilor închise. Astfel, au rezultat transferuri, contracte cu jucători ori contracte comerciale foarte păguboase pentru club, dar extrem de avantajoase pentru unii dintre foştii acţionari sau firmele acestora. Rezultatul jafului a fost unul extrem de dureros şi palpabil: un club afundat în datorii, aproape fără nicio şansă la viitor".

Negoiţă susţine că mai bine de 6 luni a căutat parteneri sau oameni dispuşi să preia Dinamo.

"Cei cu care m-am întâlnit, nejudecând cu sufletul, ca mine, mi-au transmis foarte clar: acest club trebuie întâi vindecat de cancer, pentru a putea purta discuţii serioase", a mai arătat acţionarul majoritar al clubului, potrivit căruia, "concluzia generală şi unanimă este că, în acest moment, singura soluţie pentru ca viitorul lui Dinamo să existe este reorganizarea prin insolvenţă şi crearea unui moment zero".

Acesta susţine că "a căutat toate soluţiile posibile şi a sperat până în ultimul moment".

Negoiţă a explicat: "Ce s-a întâmplat însă recent a fost picătura care a umplut paharul, picătura care m-a convins că acest club, fără o reformă radicală, nu mai are nicio şansă la viitor. O nouă datorie de câteva milioane a apărut din senin. Este vorba despre taxele de publicitate neplătite de club în ultimii cinci ani. În condiţiile în care, aproape în fiecare săptămână din ultimul an de zile, au apărut tot felul de noi datorii făcute în trecut şi lăsate la dospit în sertare până a venit momentul oportun, clubul trebuie trecut prin acest proces, fie şi doar pentru a afla odată pentru totdeauna care este proporţia reală a jafului derulat în ultimul deceniu la Dinamo".

Acţionarul majoritar îşi exprimă încă o dată întreaga disponibilitate de a coopta sau de a vinde acest club unui partener care poate face mai mult decât fac eu pentru Dinamo. A nu se înţelege că abandonez clubul Dinamo".

Acţionarul majoritar al clubului şi-a exprimat susţinerea faţă de club: "De-a lungul întregului proces demarat, voi rămâne alături de echipă şi voi susţine cheltuielile de funcţionare. În plus, voi căuta soluţii pentru redresarea acestei situaţii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb