Islanda amână retragerea candidaturii de aderare la UE

E.D.
Internaţional / 13 mai 2014

Guvernul de la Reykjavik a anunţat luni că a amânat până la toamnă proiectul controversat de retragere a candidaturii de aderare a Islandei la Uniunea Europeană (UE), potrivit surselor internaţionale.

Ministrul de externe Gunnar Bragi Sveinsson a anunţat pentru cotidianul Morgunbladid că aleşii islandezi au convenit să reia dezbaterile după vacanţa parlamentară de vară. El a promis că Executivul va reveni asupra proiectului privind retragerea candidaturii de aderare a Islandei la UE.

"Mă aşteptam ca partidele reprezentate în Guvern să adopte rezoluţia. Dar există subiecte mai grele şi importante asupra cărora trebuie să finalizăm", a subliniat ministrul.

Minoritari, deputaţii proeuropeni au făcut totul, începând de la sfârşitul lunii februarie, pentru a împiedica adoptarea unei rezoluţii care să permită Guvernului eurosceptic islandez să retragă candidatura de aderare la UE depusă în 2010 de Guvernul precedent.

Conform unor sondaje, majoritatea islandezilor ar dori organizarea unui referendum, aşa cum a promis coaliţia formată de Partidul Progresului (centru) şi Partidul Independent (dreapta).

Uniunea Europeană, prin vocea ambasadorului său la Reykjavik, a anunţat în martie că este "posibil" ca Islanda să facă o pauză în negocierile de aderare.

Islanda este asociată la UE prin Convenţia Schengen şi Spaţiul Economic European. Principalul obstacol pentru aderarea Islandei la UE este problema pescuitului, un subiect care nu a fost abordat în cursul negocierilor desfăşurate între Bruxelles şi Reykjavik în perioada iunie 2011 - ianuarie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb