Israelul îşi intensifică ofensiva terestră în Gaza

A.C.
Internaţional / 20 iulie 2014

Actualizare 14:15 Israel şi Hamas sunt de acord pentru un armistiţiu sprijinit de Crucea Roşie

Miliţiile palestiniene şi Israel au căzut de acord pentru un armistiţiu sprijinit de Crucea Roşie pentru stabilirea unei încetări a focului, de două ore, în Gaza, pentru a permite medicilor să trateze palestinienii răniţi, transmite Russia Today.

Armistiţiul, cerut de Comitetul Intrenaţional al Crucei Roşii, va ţine până la 14:30 în districtul Şejaia, unde oficiali din sănătate au declarat că cel puţin 50 de palestinieni au fost ucişi de atacurile Israelului, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Potrivit publicaţiei Jerusalem Post, Hamas a acceptat propunerea după ce zeci de palestinieni au fost ucişi astăzi.

Un purtător de cuvânt al Hamas, Sami Abu Zuhri, a declarat în cursul zilei că Israel respinsese armistiţiul umanitar. Acesta a mai afirmat că forţele israeliene au oprit ambulanţele care aveau grijă de răniţi.

"Ocupaţia israeliană comite o crimă de război în întregul sens al cuvântului în oraşul Gaza şi încearcă să ascundă crima faţă de lume" a adăugat Abu Zuhri.

Însă, Israel a fost de acord la propunerea Crucii Roşie şi va acorda medicilor o perioadă pentru tratarea răniţilor.

---------

Actualizare 13:50 Proteste pro-palestiniene în oraşe europene

O serie de proteste pro-palestiniene au fost organizate în oraşe euroepene, în răspuns la adresa acţiunilor militare ale Israelului întreprinse în Fâşia Gaza, transmite site-ul euronews.

Protestatarii s-au ciocnit cu forţele de poliţie în Paris, unde aproximativ 3000 de persoane au luat parte la o mişcare neautorizată. Unii au aruncat cu sticle şi pietre în jandarmi, aceştia din urmă ripostând cu gaze lacrimogene.

Întrunirea din Paris a avut loc sfidând autorităţile franceze, care au interzis-o în urma unui protest de duminică care devenise violent.

În Londra, până la 15.000 de protestatari au luat parte la un marş de pe Downing Street până la Ambasada Israelului.

În Bruxelles, aproximativ 2000 de oameni au luat parte la proteste de stradă în solidaritate cu palestinienii din Gaza. Această demonstraţie nu a fost autorizată însă poliţia nu a încercat să intervină şi totodată nu au fost raportate violenţe.

În faţa clădirii ONU din Geneva, grupuri de oameni s-au strâns pentru a cere comunităţii inetrnaţionale să facă mai mult pentru a sprijini stoparea violenţei în Gaza. Un protestatar din faţa clădirii a relatat: "Suntem sătui de discuţiile ONU şi lipsa de acţiune a acesteia! Întreaga lume trebuie să se ridice şi să spună că ne-am săturat să vedem oameni care mor!"

-------

Actualizare 12:45 Cel puţin 40 de palestinieni ucişi astăzi într-un cartier din oraşul Gaza

Cel puţin 40 de palestinieni au fost ucişi, astăzi, şi în jur de 400 răniţi în bombardamentele israeliene din cartierul Shajaya, din oraşul Gaza, informează serviciile de urgenţă palestiniene, citate de AFP, Reuters şi DPA, transmite Agerpres.

Cadavrele au fost găsite sub dărâmăturile din zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Ashraf al-Qoudra. Potrivit DPA, printre victime s-ar afla femei şi copii.

Printre victime se află şi un lucrător pe Ambulanţă şi un cameraman de 25 de ani, "care filma un reportaj împreună cu angajatul de pe Ambulanţă", a mai spus purtătorul de cuvânt.

----------

Armata israeliană a anunţat, astăzi, intensificarea ofensivei sale terestre în Fâşia Gaza, în a 13-a zi a celui mai sângeros conflict după 2009 ce a făcut peste 350 de morţi, informează AFP.

"În această seară, faza terestră a operaţiunii Frontieră de protecţie se extinde cu forţe suplimentare pentru combaterea terorismului în Fâşia Gaza şi stabilirea unei realităţi care să garanteze israelienilor că trăiesc în siguranţă", a declarat armata într-un comunicat.

Până acum, operaţiunea militară a ucis 352 de palestinieni şi cinci israelieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb