Jandarmeria Română: "acţiunea noastră a fost în raport cu violenţele"

R.V.
Miscellanea / 11 august 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Reprezentanţii Jandarmeriei susţin că intervenţia de la mitingul de seara trecută a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind "eminamente defensive", iar acţiunile au fost reactive, comform News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, la ora 23.11 prefectul Capitalei a emis ordin ca Jandarmeria să acţioneze în forţă, iar din acel moment s-au luat măsuri astfel încât zona să fie evacuată.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că acţiunea jandarmilor a fost supravegheată seara trecută de un procuror militar, care se va putea pronunţa cu privire la legalitatea intervenţiei: "Intenţiile noastre au fost clare de la început, lucrurile să rămână civilizate".

"Am văzut persoane extrem de violente - 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportate la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi. (...) Spuneam că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta pasive. Ne-am stabilit efectivul pentru a interveni gradual, în raport de violenţe", a declarat Marius Militaru. Acesta consideră că intervenţia Jandarmeriei a fost pur justificată.

Potrivit reprezentantului Jandarmeriei, la ora 23.00 prefectul Capitalei a emis ordinul ca Jandarmeria să intervină în forţă. Din acel moment şi până la ora 02.00 s-au luat măsuri astfel încât să fie evacuată zona, a spus purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Incidente extrem de violente au avut loc seara trecută la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni. Astfel de incidente s-au produs pe tot parcursul protestului - unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

Potrivit surselor, după miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi jandarmi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii. Armele celor doi jandarmi care au fost bătuţi au fost ulterior sustrase.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Jandarmi trădători! Arză-v-ar focul și mânia lui Dumnezeu, diabolici ce sunteti!

    Cum vă simțiți după ce ați urmat ordinele politicului? Izolarea și anihilarea grupurilor turbulente era ceva ușor (ultrasii sunt cunoscuți de voi). Sunteti mercenari? Toți avem rude din toate clasele sociale. Cred că totul a fost o comanda politica. Rusine.

    ACTIUNEA VOASTRA TREBUIA INDREPTATA IMPOTRIVA VIOLENTILOR

    dragnea isi bate joc de toti - de noi, de voi, de tara. 

    DEMISIA!

    1. Șefii JANDARMERIEI nu sunteti sănătoși la cap.. cum doamne iartă-mă puteti fi atât de iresponsabili sa pui o fata de 20 de ani în dispozitivul de represalii în prima linie.. ați sacrificato pe biata fata si ati abandonato.... Nu avea ce sa caute săraca fata acolo în dispozitivul ala responsabililor..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb