JO: Canotorii români se declară pregătiţi sută la sută, atât fizic, cât şi mental

O.D.
Sport / 19 iulie

JO: Canotorii români se declară pregătiţi sută la sută, atât fizic, cât şi mental

Canotorii români, care reprezintă cea mai mare delegaţie la Jocurile Olimpice, cu 45 de locuri cotă, din totalul de 107 sportivi, se declară pregătiţi sută la sută, atât fizic, cât şi mental, pentru a obţine un număr cât mai mare de medalii la întrecerea supremă.

Cu două ediţii ale Jocurilor Olimpice la activ, Geanina van Groningen a declarat, pentru Agerpres, că toate bărcile româneşti vor avea un cuvânt greu de spus în competiţia de la Paris.

"Într-adevăr, suntem o delegaţie foarte numeroasă, dar în acelaşi timp foarte bine pregătită. În ultima lună s-au scos timpi foarte buni în toate bărcile, în toate echipajele. Este un lucru îmbucurător, mergem acolo cu şanse foarte mari. Mergem acolo să ne jucăm şansele, chiar dacă într-adevăr competiţia şi concurenţa este foarte puternică. Vorbim totuşi despre Jocurile Olimpice, dar România va face lucruri frumoase, pentru că la această ediţie canotajul a muncit foarte mult. Ne-am consolidat foarte mult ca echipă şi clar toate bărcile vor avea un cuvânt de spus", a afirmat van Groningen.

Puterea psihică este hotărâtoare la o competiţie precum Jocurile Olimpice, spune Geanina van Groningen, care a precizat că şi la acest capitol canotorii români stau foarte bine.

"La Jocurile Olimpice, şi la toate competiţiile, dar în special la Jocurile Olimpice, contează foarte mult psihicul, pentru că intervine factorul emoţional foarte mult. Este o presiune foarte mare din partea tuturor. Contează să fii tu puternic, concentrat şi să nu te laşi distras de presiunea care îţi este pusă pe umeri, să te duci şi să faci ceea ce ai repetat tot anul la antrenamente, iar lucrul acesta îl poţi face după ce ai dobândit o oarecare maturitate, cu toate că şi acea nebunie a tinerilor poate scoate lucruri foarte bune. Noi suntem bine pregătiţi, şi fizic, şi psihic", a afirmat aceasta.

Geanina van Groningen (fostă Beleagă, n. red.), 29 de ani, este campioană europeană şi mondială la canotaj, în proba de dublu vâsle categorie uşoară. Titlul european a fost cucerit în acest an la CE de la Szeged, Ungaria.

Ea are două participări la Jocurile Olimpice, la ediţiile din 2016, de la Rio (locul 8), şi 2021, de la Tokyo (locul 6).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb