JO TOKYO Vaccinarea sportivilor, o prioritate care stârneşte ostilitate

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 9 aprilie 2021

Vaccinarea sportivilor, o prioritate care stârneşte ostilitate

Vaccinarea sportivilor a fost o prioritate în foarte multe ţări. Fără să fie obligatorie, vaccinarea le-a permis acestora să ajungă mult mai uşor la competiţiile internaţionale. Nu peste tot această trecere peste rând a fost privită cu ochi buni. Japonia intenţionează să vaccineze cu prioritate sportivii niponi care vor participa la Jocurile Olimpice, în scopul de a-i proteja înaintea ceremoniei de deschidere, prevăzută pe 23 iulie la Tokyo, a anunţat presa japoneză. Guvernul japonez a negat însă că ar avea în vedere un astfel de proiect, dar a declarat că "monitorizează îndeaproape discuţiile" privind protejarea sănătăţii sportivilor.

Această informaţie privind vaccinarea sportivilor a atras rapid critici din partea cetăţenilor. Programul de vaccinare din Japonia se desfăşoară foarte încet, cu doar un milion de prime doze administrate personalului medical până acum, de la începerea acestei campanii, în luna februarie.

Vârstnicii nu vor începe să primească doze până săptămâna viitoare, iar până în prezent Japonia a aprobat vaccinul doar de la compania farmaceutică americană Pfizer.

Nu a fost încă anunţată o dată pentru vaccinarea populaţiei generale, dar guvernul intenţionează să administreze ambele doze sportivilor japonezi până la sfârşitul lunii iunie, conform agenţiei Kyodo. Postul de televiziune Nippon TV şi alte surse au informat, de asemenea, despre acest plan, dar purtătorul de cuvânt al executivului japonez, Katsunobu Kato a negat informaţia că "guvernul studiază un astfel de plan" şi a afirmat că "în acest moment nu intenţionează să discute acest subiect".

În ciuda mai multor valuri de infecţii cu coronavirus, Japonia a fost relativ scutită în comparaţie cu alte ţări, arhipelagul nipon având aproximativ 9.200 de decese înregistrate oficial de la începutul crizei de sănătate, în 2020. Însă numărul cazurilor este în creştere în ultima perioadă, în mai multe departamente, inclusiv în cel din Osaka (vestul Japoniei), care a decis să interzică trecerea ştafetei flăcării olimpice.

Sondajele au arătat de câteva luni că japonezii sunt în mare parte ostili faţă de desfăşurarea Jocurilor Olimpice în această vară, după ce acestea au fost amânate cu un an din cauza crizei sanitare globale.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat că vaccinarea nu este obligatorie pentru sportivii care vor lua parte la Jocurile de la Tokyo, dar oficialii olimpici au încurajat participanţii să se vaccineze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb