KASPERSKY LAB:  Procentul mesajelor spam din totalul traficului de e-mail a scăzut în al treilea trimestru

F.A.
Companii / 20 noiembrie 2013

Procentul de mesaje spam din totalul traficului de e-mail a ajuns, în al treilea trimestru al anului, la 68,3%, în scădere cu 2,4 puncte procentuale faţă de trimestrul al doilea, arată un comunicat de presă al Kaspersky Lab.

De asemenea, proporţia de mesaje spam cu caracter malware a crescut cu peste 1,5 ori. Majoritatea programelor malware distribuite prin e-mail au avut ca ţintă datele de conectare ale utilizatorilor, parolele şi datele financiare confidenţiale.

În trimestrul al treilea al anului 2013, numărul de e-mailuri de tip phishing a crescut de trei ori, comparativ cu trimestrul anterior. "Trojan-Spy.HTML.Fraud.gen" a urcat în topul celor mai populare programe malware răspândite prin e-mail, ocupând primul loc în clasament, conform sursei citate. Acest malware este conceput pentru a arăta ca o pagina html, ce apare ca un formular de înregistrare pentru servicii bancare on-line şi este folosit de phisheri pentru a fura informaţii financiare.

"Al treilea trimestru al anului 2013 a fost plin de evenimente care au atras atenţia publicului, precum naşterea copilului regal din Marea Britanie, căutarea lui Edward Snowden de către FBI şi accidentul feroviar din Spania. Toate aceste ştiri au fost folosite de infractori pentru a distribui programe malware. Link-urile cuprinse în aceste e-mailuri duceau către site-uri compromise, care redirecţionau utilizatorii către o pagină cu unul dintre cele mai populare kit-uri de exploit-uri - Blackhole. În luna octombrie, creatorul Blackhole, cunoscut sub numele de < Paunch >, a fost arestat în Rusia", precizează Kaspersky Lab.

"În al treilea trimestru, am descoperit o serie foarte interesantă de e-mailuri trimise în masă, în care infractorii imitau un răspuns de la serviciul de suport tehnic al unui frunizor mare de programe antivirus", a explicat Darya Gudkova, Head of Content Analysis & Research în cadrul Kaspersky Lab. "Mesajul informa utilizatorul că un fişier pe care l-ar fi trimis pentru analiză s-a dovedit a fi un malware. Aşa-zisul "inginer pentru suport tehnic" ataşa o "semnătură", pentru a dezinfecta computerul. În cazul în care utilizatorul deschidea ataşamentul, ar fi descoperit un program malware detectat de Kaspersky Anti-Virus ca Email-Worm.Win32.NetSky.q.", a declarat Darya Gudkova.

Potrivit sursei citate, în trimestrul al treilea al anului au fost înregistrate puţine schimbări în ceea ce priveşte ţările care sunt sursele importante de mesaje spam la nivel global. Asia este în continuare sursa principală de mesaje spam (56,51%). Aceasta este urmată în clasament de America de Nord (20,09%) şi de Europa Occidentală (13,47%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb