Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu omologul său elen, la Atena

G.D.
Politică / 2 decembrie 2022

Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu omologul său elen, la Atena

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi, 2 decembrie 2022, la Atena, o întrevedere cu omologul său elen, Preşedintele Katerina Sakellaropoulou, cu ocazia vizitei de lucru în Republica Elenă, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, întrevederea Preşedinţilor României şi Greciei a avut loc în continuarea dialogului politic româno-elen, care a înregistrat un ritm susţinut pe parcursul anului 2022.

Cei doi şefi de stat au salutat relaţiile bilaterale foarte bune, potenţate de afinităţile culturale şi de o îndelungată istorie comună, subliniind, de asemenea, strânsa cooperare în plan european, regional şi internaţional.

Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Katerina Sakellaropoulou au evidenţiat că prezenţa comunităţii româneşti în Grecia şi a celei elene în România joacă un rol pozitiv în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, împreună cu contactele interumane promovate prin intermediul turismului, proiectelor educaţionale şi al schimburilor culturale, aflate în continuă creştere.

Preşedintele Katerina Sakellaropoulou a reafirmat susţinerea deplină a Greciei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Având în vedere situaţia de securitate determinată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, cei doi Preşedinţi au avut un schimb de opinii referitor la contextul geopolitic şi efectele războiului în plan umanitar, al securităţii energetice şi alimentare. Cei doi şefi de stat au subliniat importanţa menţinerii unităţii şi solidarităţii la nivel transatlantic şi au reafirmat sprijinul pe care cele două state continuă să-l acorde Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, precum şi pentru Republica Moldova, afectată şi de o criză energetică gravă.

Totodată, Preşedintele României a prezentat acţiunile pe care ţara noastră le-a întreprins şi continuă să le întreprindă atât în relaţia cu Ucraina, cât şi cu Republica Moldova.

De asemenea, cei doi Preşedinţi au mai avut un schimb de vedere cu privire la necesitatea de a continua coordonarea pentru a combate dezinformarea cu care se confruntă statele europene în contextul actual, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Iohanis este o RUSINE de POLITICIAN . Un ticalos al politicii romanesti . Pentru ca si-a batut joc de votul a aproape 8 milioane de romani . Furia si revolta nemarginita provocata de acest individ lipsit de caracter se va revarsa asupra pnl-uli care se dovedeste a fi vun partid de tradatori care au abandonat valorile liberalismului pt mariajul cu psd (adica ciuma rosie). Pnl nici nu mai poate fi considerat partid de dreapta : in 2007 -2008 T ariceanu si pnl cu 20% in parlament a guvernat cu sprijin psd. In 2012 PNL+PSD = LOVE= USL. In 2021 PNL+PSD = LOVE. Nu trebuie uitat RARES BOGDGN . Si acest individ este un EXCROC al POLITICII ROMANESTI . Cu un astfel de partid si cu politiceni de teapa lui ionis si rares bogdan in 2024 sigur nu va face pragul. Dar nui bai votam alianta USR-FORTA DREPTEI-REPER

    cred ca numai cu cainel;e lui ...

    sefu,pe acasa te mai gaseste cineva?

    tine-o lunga in Egipt la piramide ,ca in ultima luna a mai crescut temperatura,e rost de inca un sumit! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb