La Bucureşti a avut loc a doua ediţie a Forumului Economic SUA - România

V.S.
Miscellanea / 6 septembrie 2023

La Bucureşti a avut loc a doua ediţie a Forumului Economic SUA - România

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) a organizat a doua ediţie a Forumului Economic SUA - România, aducând în prim plan inovaţia ca pilon pentru prosperitate şi pentru cooperare la nivel regional, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, participanţii au provenit din rândul membrilor AmCham România şi lideri de afaceri americani cu prezenţă în regiunea Celor Trei Mări.

Cristian Sporiş, preşedintele AmCham România, a declarat că: "Ediţia de faţă confirmă că Forumul Economic SUA - România lansat de AmCham anul trecut devine ceea ce am văzut ca fiind necesar, şi anume o platformă de dialog de referinţă pentru agenda economică bilaterală. Angajamentul asumat de ambele administraţii pentru intensificarea relaţiilor economice este reflectat deja în evoluţia pozitivă a investiţiilor în ultimul an, şi avem încredere că vor urma proiecte concrete care să transforme potenţialul în prosperitate economică. În plus, în perioada imediat următoare, România are în faţă cel puţin două obiective - intrarea în programul Visa Waiver pentru SUA şi aderarea la OCDE, care îndeplinite la timp, vor aduce beneficii semnificative pentru agenda economică. Anul acesta, în contextul Summit-ului Iniţiativei Celor Trei Mări, adăugăm nivelului de cooperare bilaterală şi dimensiunea regională, pentru care considerăm inovaţia ca un pilon central, indiferent de domeniu. Sectorul privat investeşte constant în inovaţie, a demonstrat valoarea pe care aceasta o aduce economiilor, iar apelul nostru comun către decidenţi este că stimularea şi adoptarea inovaţiei, prin reglementare şi finanţare corespunzătoare, reprezintă calea de urmat spre prosperitatea pe care o dorim pentru economiile şi societăţile noastre".

Sursa arată că ariile prioritare de cooperare în regiunea Celor Trei Mări sunt: energia, digitalizarea şi infrastructura. Au participat preşedintele Exim Bank SUA, Reta Jo Lewis, Geoffrey Pyatt a reprezentat Departamentul de Stat al Statelor Unite, iar Departamentul de Comerţ al Statelor Unite a fost reprezentat de John Simmons.

Din partea Guvernului României au participat Radu Ştefan Oprea, Ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, şi Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.

Au fost prezentate proiectele inovative implementate în regiune, care au contribuit la conectivitatea, prosperitatea şi creşterea economică a Europei Centrale şi de Est.

Fostul Consilier Prezidenţial pentru Securitate Naţională al Preşedintelui Statelor Unite, Generalul James L. Jones, a prezentat provocările geopolitice de care mediul economic trebuie să ţină cont.

În comunicat se mai arată faptul că AmCham şi-a reiterat susţinerea pentru creşterea componentei economice a Parteneriatului Strategic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb