Liberalii ieşeni vor să-şi construiască un nou sediu

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Politică / 5 octombrie 2005

Consiliul Local Municipal Iaşi a aprobat, în principiu, darea în folosinţă gratuită a unei suprafeţe de 2.000 de metri pătraţi de teren Partidului Naţional Liberal (PNL). Imobilul este situat într-o zonă centrală a oraşului, iar Organizaţia PNL Iaşi l-a solicitat în vederea construirii unui nou sediu de partid.

Locaţia exactă a viitoarei clădiri va fi stabilită în urma realizării Planului Urbanistic Zonal, documentaţie care va cuprinde aria delimitată de străzile "Cuza-Vodă", "Elena Doamna", Biserica "Barboi" şi esplanada "Hala Centrală". Practic, terenul disponibil ar putea fi localizat în Parcul "Tîrgu Cucu", o zonă centrală a oraşului. "După definitivarea PUZ, vom analiza dacă se poate construi acolo şi în ce condiţii", a afirmat primarul Iaşiului, domnul Gheorghe Nichita. Edilul şef al Iaşiului, membru PSD, a mai declarat că solicitarea liberalilor nu a avut parte de un tratament preferenţial, deoarece "oricare dintre partidele politice ar fi venit cu o astfel de cerere la Primărie şi în faţa Consiliului Local s-ar fi bucurat de acelaşi răspuns".

Solicitarea pentru teren a fost formulată de deputatul Relu Fenechiu, preşedintele organizaţiei locale a PNL, care şi-a motivat demersul prin faptul că imobilul în care se află actualul sediu este propus spre demolare în următorii doi ani. "În plus, actualul sediu nu este adecvat pentru partidul nostru. Vrem să facem o clădire care să răspundă nevoilor unei astfel de instituţii", a susţinut domnul Fenechiu. Deputatul ieşean a mai afirmat că lucrările de construcţie vor fi finanţate din fondurile filialei adunate de la membrii de partid din judeţ.

Deputatul Relu Fenechiu este un investitor important în sectorul construcţiilor din judeţul Iaşi, de numele domniei sale legîndu-se, printre altele, construirea cartierului de vile "I.C. Brătianu", din zona "Bucium".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb