LIGA CAMPIONILOR  Bani publici bine investiţi!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 10 mai 2016

Handbalul autohton traversează o perioadă de excepţie. După calificarea echipei naţionale la Jocurile Olimpice de la Rio a venit şi performanţa extraordinară a handbalistelor de la HCM Bucureşti, care au reuşit să câştige, în urma unei finale dramatice, decise la aruncări de la 7 metri, Liga Campionilor, la prima participare în această competiţie. Echipa susţinută de Primăria Capitalei a reuşit să triumfe în cea mai puternică întrecere handbalistică la nivel de cluburi, învingând la Budapesta, formaţia Gyor. Toate problemele financiare şi controversele legate de existenţa acestei echipe au trecut în planul doi şi absolut toată lumea s-a bucurat de performanţa sportivă. Pessoa, Grubisic, Iordache, Gullden, Curea, Rodrigues, Jorgensen, Vărzaru, Bazaliu, Brădeanu, Torstensson, Nan, Vetkova, Martin, Manea, Fisker sunt handbalistele care împreună cu tehnicianul Kim Rasmussen au câştigat Liga Campionilor la handbal feminin.

Aurelia Brădeanu, marcatoarea ultimei lovituri de la 7 metri, a recunoscut că au existat momente în care nu a mai crezut în victorie: "Sunt atât de fericită, nu pot să mă exprim. Atât de mult mi-am dorit lucrul acesta, să câştig Liga Campionilor! Sincer, nu mai speram la un moment dat. Uşor-uşor, echipa a început să meargă şi am început să cred în acest lucru. Tot meciul am crezut că putem câştiga Liga Campionilor, ştiam că va fi ziua noastră". În schimb tehnicianul danez, Kim Rasmussen a declarat că pe finalul meciului a fost foarte relaxat: " Mă bucur de acest moment, am vrut să câştigăm. Am ales să mă relaxez şi am vrut să le transmit asta fetelor. Să se bucure de acest moment. E greu de crezut ce am realizat în acest sezon. Să câştigăm aici la Budapesta este ceva excepţional. Fanii noştri au fost fanstastici. Acum ne vom bucura. Încerc în anumite momente să le ajut pe fete cât de mult pot de fiecare dată când au nevoie de mine. Nu am niciun secret, nu am nicio idee, trebuie să întrebaţi pe altcineva". Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a ţinut să transmită un mesaj pentru factorii de decizie de care depinde finanţarea CSM-ului: "Este o confirmare a faptului că dacă un colectiv vrea să facă sport şi e finanţat şi coerent se întâmplă lucruri de genul ăsta. Sper să fie un mesaj pentru cei care pot lua atitudine şi să finanţăm sportul corect, fără interpretări. E un rezultat imens, este fantastic! Iată că handbalul românesc feminin leagă nişte rezultate, încântă România şi sper că acest sezon fantastic să fie continuat şi la Olimpiadă. Sper din suflet să conştientizeze ce au făcut. Sunt între ele fete care au câştigat deja Liga Campionilor, sunt fete care au câştigat medalii la Campionate Mondiale sau Europene. Să nu uităm că se bucură astăzi şi mâine, apoi se pregătesc pentru final four-ul din România, apoi merg la echipele naţionale pentru a se pregăti pentru Olimpiadă."

Această victorie mare a fost salutată şi de şeful statului şi de premier. Klaus Iohannis a transmis felicitări sportivilor care au obţinut performanţe la sfârşitul săptămânii trecute: "Weekendul acesta, România a obţinut trei mari performanţe sportive. Felicitări handbalistelor de la CSM Bucureşti care, încă de la prima participare, au câştigat Liga Campionilor. O felicit şi pe Simona Halep, care a obţinut al 12-lea trofeu din carieră, după câştigarea turneului de la Madrid. Felicitări, totodată, şi lui Horia Tecău care, tot la turneul de tenis de la Madrid, a câştigat titlul la dublu. Mult succes în continuare!". Un mesaj a transmis şi premierul Dacian Cioloş: "Minunată victorie a CSM Bucureşti! Felicit echipa, antrenorii şi conducerea clubului pentru o performanţă extraordinară. Iată că împreună, atunci când ştim să muncim, când investim cum trebuie, când ştim să adunăm talentele din capitală, din ţară şi din întreaga lume putem fi campioni. Este o lecţie de patriotism, organizare şi muncă de echipă. Patriotism, pentru că echipa este un proiect românesc de enorm succes internaţional".

Trebuie spus însă că această campanie încununată de succes a fetelor de la CSM Bucureşti a fost pusă la un moment dat sub semnul întrebării. După ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost suspendat din funcţie din cauza problemelor cu justiţia, s-a pus serios problema suspendării finanţării tuturor echipelor care fac parte din Clubul Sportiv Municipal, finanţare care se ridică la aproape 9.000.000 de euro pentru acest an. Echipa de handbal feminin are un buget de 3.000.000 de euro pe sezon, aproximativ 50% din cât au principalele forţe ale continentului, 67% din această sumă sunt bani publici, de la primărie, iar 33% provin de la sponsori. Pentru a reduce din cheltuieli, conducerea interimară a Primăriei Generale a propus renunţarea la sportivele străine când acestea ajung la finalul contractului şi reorganizarea din temelii a clubului, fără a fi afectată foarte mult performanţa sportivă. Rămâne de văzut dacă după cucerirea Ligii Campionilor se va schimba strategia factorilor decidenţi în legătură cu viitorul acestei echipe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sarbatoare nationala! Ce multe nume romanesti la aceasta campioana!!!!!!??? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb