Litoralul românesc se pregăteşte pentru minivacanţa de Paşte

G.D.
Miscellanea / 16 martie 2023

Litoralul românesc se pregăteşte pentru minivacanţa de Paşte

Minivacanţa de Paşte dă startul, în acest an, sezonului estival pe litoralul autohton, în condiţiile în care în staţiunile de la Marea Neagră sunt aşteptate câteva sute de turişti în intervalul 14 - 17 aprilie, conform unui comunicat remis redacţiei. Zeci de unităţi de cazare vor fi deschise în perioada sărbătorilor pascale, hotelierii pregătind pachete tematice pentru Paşte, anunţă Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator român pe segmentul vacanţelor la Marea Neagră, iar tarifele pornesc de la 123 de lei/noapte/camera dublă pentru cei care aleg doar cazare.

Potrivit sursei citate, de Paşte, pe litoralul autohton, vor fi deschise câteva zeci de hoteluri, mai ales cele care au centre SPA şi zone de relaxare, majoritatea situate în staţiunile Mamaia şi Eforie Nord. Hotelierii au pregătit pachete speciale pentru sărbători, ce includ mese tradiţionale de Paşte, cu ouă roşii, cozonac, preparate din carne de miel, proţap etc., precum şi activităţi pentru copii (vânătoare de ouă) şi momente de divertisment pentru adulţi (muzică live).

"În mod tradiţional, data de 1 Mai este cea la care se dă startul sezonului estival pe litoralul românesc. Dar, de la an la an, observăm că tot mai mulţi români aleg Marea Neagră pentru a merge în minivacanţa de Paşte, deşi litoralul nu este principala destinaţie a turiştilor pentru sărbătorile pascale. Însă, putem spune că această minivacanţă va fi < < antrenamentul > > pentru weekendul prelungit de 1 Mai, care, în 2023, este la două săptămâni după Paşte", afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Tarifele la cazare pornesc de la 123 de lei pe noapte pentru doi adulţi, preţ valabil la o vilă de trei stele din Eforie Nord. Turiştii care caută pachete complexe, care să includă mai multe servicii, trebuie să achite de la 455 de lei camera dublă pe noapte la un hotel de trei stele în Mamaia, preţ ce acoperă cazarea cu demipensiune (mic dejun şi cină), masa festivă de Paşte, acces la piscină exterioară cu apă încălzită, program artistic pentru adulţi şi copii. Tot la trei stele în staţiunea Mamaia, un pachet all inclusive costă 576 lei/noapte/camera dublă.

În Eforie Nord, la un hotel de trei stele, o noapte de cazare cu mic dejun inclus costă 262 de lei pentru două persoane, iar în Mamaia, la patru stele, camera dublă costă de la 273 de lei pe noapte, cazare cu mic dejun inclus, subliniază sursa citată.

În comparaţie cu anul trecut, în cazul unor hoteluri, tarifele pentru minivacanţa de Paşte sunt chiar cu 10% mai mici, dar există şi unităţi de cazare, în special cele care oferă servicii complexe, care au majorat preţurile.

"Rezervările pentru Paşte au început deja, dar ne aşteptăm ca cele mai multe să vină cu aproximativ două săptămâni înainte de sărbători, mai ales dacă prognoza meteorologică va indica vreme frumoasă pentru zona de litoral a ţării. Ceea ce este evident e interesul mult mai ridicat al românilor pentru sejururi la mare de Paşte în comparaţie cu anul trecut. De menţionat că, în general, turiştii care aleg litoralul în această perioadă sunt mai ales familii cu copii - multe hoteluri având pregătite programe pentru cei mici - şi care provin din localităţi aflate la maximum 3-4 ore de mers cu maşina până în destinaţie", adaugă Ionuţ Nedea.

Nu doar hoteluri, ci şi baruri, restaurante şi cluburi vor fi deschise la jumătatea lunii aprilie, când e sărbătorit Paştele. Oficial, vacanţa de Paşte are patru zile şi este cuprinsă între 14 aprilie (Vinerea Mare) şi 17 aprilie (a doua zi după Duminica Paştelui), se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb