MAE: ''România susţine eforturile Republicii Moldova de a gestiona responsabil situaţia din Transnistria''

G.U.
Politică / 26 aprilie 2022

Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe

Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe transmite că România susţine pe deplin apelul preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la calm şi responsabilitate, după atacurile din Transnistria şi sprijină de asemenea "eforturile autorităţilor de la Chişinău de a gestiona aceste evoluţii în mod responsabil, transparent şi echilibrat", informează Digi24.

"Ministerul Afacerilor Externe al României a luat notă cu preocupare de cele câteva incidente înregistrate recent, în circumstanţe încă neclare, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

MAE român apreciază că, în actualul context, este necesară abordarea cu reţinere şi prudenţă a situaţiei, clarificarea neîntârziată a circumstanţelor acesteia, precum şi evitarea angajării în orice eventuale provocări. Din această perspectivă, MAE exprimă sprijinul deplin pentru apelul la calm şi responsabilitate al Preşedintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, precum şi pentru eforturile autorităţilor de la Chişinău de a gestiona aceste evoluţii în mod responsabil, transparent şi echilibrat. Încercările de escaladare artificială, nejustificată a tensiunilor nu contribuie la menţinerea unui climat predictibil şi stabil şi nu sunt în interesul locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului, mai ales în actualul context regional de securitate.

Pe un plan mai larg, MAE al României reafirmă susţinerea pentru soluţionarea politică a problemei transnistrene cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, şi fără afectarea orientării sale pro-europene", arată un comunicat de presă am Ministerului de Externe.

Aşa-zisul Minister de Interne din regiunea separatistă Transnistria a anunţat că două explozii au fost înregistrate marţi dimineaţă în oraşul Maiak din regiunea Grigoriopol, anunţă publicaţia Deschide.md de la Chişinău. Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova a reacţionat rapid şi a declarat că monitorizează situaţia din regiunea transnistreană.

Evenimentul din această dimineaţă urmează seriei de explozii care au fost raportate luni seară la aşa-zisul Minister al Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb