Israelul a lansat noi atacuri în Fâşia Gaza

S.B.
Internaţional / 18 august

Israelul a lansat noi atacuri în Fâşia Gaza

Atacurile israeliene au ucis duminică 19 persoane în Gaza, inclusiv şase copii, au declarat autorităţile palestiniene din domeniul sănătăţii, înaintea unei vizite în regiune a secretarului de stat american Antony Blinken pentru a încerca să continue discuţiile de încetare a focului, informează news.ro.

Copiii şi mama lor au fost ucişi într-un atac aerian israelian asupra unei case din oraşul central Deir Al-Balah, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene.

Armata israeliană a declarat că a distrus lansatoare de rachete folosite pentru a lovi Israelul din oraşul Khan Younis, din sudul oraşului, scena unor lupte intense în ultimele săptămâni, şi a ucis 20 de luptători palestinieni.

Eforturile diplomatice de a opri conflictul Israel-Hamas şi de a asigura un acord pentru returnarea ostaticilor ţinuţi în Gaza s-au intensificat în ultimele zile.

Discuţiile mediate de SUA, Egipt şi Qatar vor continua săptămâna aceasta la Cairo, după o întâlnire de două zile la Doha săptămâna trecută.

Blinken face cea de-a zecea călătorie în regiune de la începutul războiului, la câteva zile după ce Statele Unite au înaintat propuneri de legătură despre care ţările mediatoare consideră că ar reduce decalajele dintre părţile în conflict.

A existat o urgenţă crescută de a ajunge la un acord de încetare a focului, pe fondul temerilor de escaladare regională. Iranul a ameninţat că va riposta Israelului după asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, pe 31 iulie.

La zece luni de la începutul războiului, palestinienii din Gaza trăiesc într-o permanentă disperare de a găsi un loc sigur.

"Nu ne mai rămâne nimic decât marea. Ne-am săturat de deplasări. Oamenii sunt împinşi în zone înguste din Deir Al-Balah şi Al-Mawasi, care au devenit oale sub presiune. Nimeni nu ştie unde să meargă dacă tancurile continuă să vină", a spus Tamer Al-Burai, care locuieşte în Deir Al-Balah cu mai mulţi membri ai familiei extinse.

Vineri, armata a ordonat evacuarea zonelor la nord de Khan Younis şi la est de Deir Al-Balah, unde sute de mii de persoane strămutate în urma luptelor se adăpostiseră în condiţii dificile.

Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare a declarat că ordinele de vineri, care includ alte zone de enclavă din afara zonelor umanitare, au redus dimensiunea "zonei umanitare" desemnate ca sigură de forţele israeliene la aproximativ 11% din suprafaţa totală a zonei umanitare.

În Israel, Blinken se aşteaptă să se întâlnească cu prim-ministrul israelian şi cu alţi înalţi oficiali. Biroul lui Netanyahu a declarat sâmbătă că există "un optimism prudent" că s-ar putea ajunge la o înţelegere, iar oficialii americani au fost, de asemenea, optimişti, avertizând în acelaşi timp că mai este de lucru.

Cu toate acestea, Hamas a spus că comentariile optimiste ale SUA sunt "înşelătoare" şi l-a acuzat pe Netanyahu că a cerut noi condiţii în încercarea de "arunca în aer" negocierile.

Hamas vrea un acord de încetare a focului pentru a pune capăt războiului, în timp ce Israelul vrea o pauză temporară.

Oficialul Hamas, Osama Hamdan, a declarat sâmbătă, pentru Al Jazeera TV English din Qatar, că Israelul vrea dreptul de a reveni la luptă chiar dacă ar fi de acord cu un schimb de prizonieri.

"Vor să aibă dreptul de a ataca Gaza oricând doresc", a spus acesta.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie, când luptători Hamas au intrat în Israel, ucigând aproximativ 1.200 de oameni şi luând aproximativ 250 de ostatici, potrivit bilanţurilor israeliene.

Campania militară ulterioară a Israelului a ucis peste 40.000 de palestinieni, în mare parte civili, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene, şi a redus o mare parte din Gaza la dărâmături. Israelul spune că a ucis 17.000 de luptători Hamas.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb