Manfred Wimmer părăseşte Erste Group

F. A.
Bănci-Asigurări / 20 iunie 2013

Manfred Wimmer, directorul financiar (CFO) al Erste Group Bank va părăsi echipa executivă a instituţiei de credit, ca urmare a solicitării sale de a se pensiona la data de 1 septembrie 2013, informează un comunicat de presă.

Gernot Mittendorfer, Chief Risk Officer (CRO) până în prezent, îi va urma în poziţia de CFO.

Andreas Gottschling, până de curând Director pentru Analize de Risc şi Managementul Riscului Operaţional la Deutsche Bank, va prelua funcţia CRO al Erste Group de la 1 septembrie 2013 şi se va alătura echipei de management condusă de Andreas Treichl, CEO Erste.

Andreas Gottschling va prelua managementul riscurilor strategice şi operaţionale la Erste Group începând din1 Septembrie 2013. Cariera sa a debutat în 1997 la Deutsche Bank AG, unde a condus Cercetărea Cantitativă până în anul 2000. După un scurt interval petrecut în calitate de consilier la Euroquants şi ca profesor de finanţe la Washington State University, acesta s-a mutat la LGT Capital Management, unde a condus cercetările cantitative până în 2005. În perioada 2005 - 2012 a fost Director Executiv la Deutsche Bank. Principalele sale domenii de responsabilitate în această perioadă au acoperit toate aspectele privind managementul riscurilor: analiză strategică şi management operaţional, precum şi selectarea instrumentelor de risc. Actualmente Gottschling este consultant senior pentru McKinsey concentrându-se pe managementul riscurilor pentru institutţii financiare. Gottschling a studiat la Harvard University şi la University of California din San Diego unde a beneficiat de cursurile susţinute, printre alţii, de laureaţii Premiului Nobel R. Engle, C. Granger şi E. Maskin. Gottschling are naţionalitate germană, este căsătorit şi tatăl a doi copii.

De asemenea, sunt prevăzute schimbări de personal şi la nivelul conducerii executive a Èeská spoøitelna, subsidiara din Cehia a Erste, din data de 1 august 2013: După 20 de ani de carieră în cadrul Èeská spoøitelna, Du¹an Baran, CFO, a anunţat că intenţionează să demisioneze şi să repornească pe alte direcţii în cariera sa, în afara Erste Group. Heinz Knotzer se va alătura conducerii Erste Group Immorent şi, ca urmare, va părsi conducerea executivă a Èeská spoøitelna.

Dusan Baran a lucrat la Èeská spoøitelna din 1993 în diverse poziţii de management. El a susţinut privatizarea Èeská spoøitelna în calitate de Preşedinte al Comitetului Executiv, iar apoi a continuat să fie membru al acestuia din poziţia de Chief Financial Officer. Experienţa sa şi calităţile sale manageriale au contribuit semnificativ la succesul restructurării Èeská spoøitelna şi la rezultatele excelente din anii recenţi.

Heinz Knotzer, este originar din Viena şi a lucrat timp de 17 ani pe diferite poziţii de management ca bancher în Republica Cehă. Cariera sa a început în domeniul Corporate Banking la Creditanstalt, apo s-a alăturat echipei Erste Bank, şi după privatizare, echipei Èeská spoøitelna. În 2004 a fost numit membru al conducerii executive responsabil pentru Corporate Banking. La jumătatea anului 2007 dl. Knotzer a preluat responsabilitatea managementului riscurilor, o poziţie care, încă de la începutul ciclului de descreştere economică, a fost un factor cheie pentru succesul băncii. Rata "creditelor neperformante" la Ceska spoøitelna a fost menţinută sub 10% pentru ambele segmente retail şi corporate, sub supravegherea sa. Heinz Knotzer va deveni membru al echipei conducerii executive la Erste Group Immorent, responsabil cu riscurile şi finanţele, din data de 1 august 2013.

Această poziţie a fost deţinută din 2011 de Karel Mourek, care se va reîntoarce la Èeská spoøitelna în calitate de membru al boardului responsabil cu riscul, ca succesor al lui Heinz Knotzer din 1 august 2013. Dl. Mourek a venit de la Creditanstalt din Praga la Èeská spoøitelna în 2001, unde a condus activitatea bancară cu IMM-urile înainte de a se alătura conducerii executive a Erste Group Immorent în 2011.

Wolfgang Schopf, în prezent director al Managementului Performanţei Grupului, va fi numit Chief Financial Officer în boardul Èeská spoøitelna şi, ca urmare, preia poziţia lui Dusan Baran de la 1 august 2013. Wolfgang Schopf a lucrat în cadrul Grupului din 1980. El şi-a început cariera în domeniul contabilităţii la Girozentrale. După fuziunea cu Erste Bank, Schopf a devenit director adjunct de Contabilitate şi, din 2004 director de Controlling. De atunci a dezvoltat şi implementat Managementul Performanţei Grupului, al cărui director este în prezent.

Numirile menţionate depind de aprobarea lor de către diversele autorităţi din piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb