Matteo Renzi promite o reducere a fiscalităţii fără precedent în istoria Italiei

Internaţional / 19 iulie 2015

Matteo Renzi promite o reducere a fiscalităţii fără precedent în istoria Italiei

Premierul italian, Matteo Renzi, a anunţat ieri o reducere semnificativă a impozitelor în următorii trei ani, precizând totodată că această reformă a fiscalităţii nu va implica o creştere a datoriei publice, care este de altfel principala problemă a Italiei, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

"Dacă vom continua reformele, aşa cum cred, în anul 2016 vom reduce impozitele, măsură ce va continua în 2017 şi 2018 cu decizii punctuale", a spus Renzi în discursul de deschidere a Adunării Naţionale a Partidului Democrat (PD), ce se desfăşura la Milano. El a subliniat că guvernul pe care-l conduce îşi va respecta angajamentul de a realiza o diminuare a fiscalităţii fără precedent în istoria Italiei, vorbind chiar despre o "revoluţie coperniciană fără creşterea datoriei publice", potrivit Agerpres.

Concret, şeful executivului de la Roma a precizat că în anul 2016 va fi eliminat impozitul pe prima casă şi impozitul municipal unic (IMU). Ulterior, în 2017, va fi revizuit impozitul aplicat societăţilor comerciale (IRES) şi impozitul regional pe activitatea productivă (IRAP), iar în 2018 - an în care se încheie mandatul actualului guvern - va fi diminuat impozitul perceput persoanelor fizice pentru veniturile din chirii, precum şi impozitul pe pensii.

O promisiune asemănătoare privind reducerea taxelor pe proprietate a fost făcută de predecesorul său de dreapta Silvio Berlusconi înaintea alegerilor din anul 2008. Acesta din urmă şi-a respectat angajamentul odată ce a ajuns în fruntea guvernului, dar a fost acuzat ulterior de populism, iar succesorul său, Mario Monti, a crescut din nou respectivele taxe în anul 2012, măsură luată în cadrul pachetului de reforme menit să evite intrarea Italiei în incapacitate de plată.

Dar Renzi a asigurat ieri că, în pofida diminuării fiscalităţii, de data aceasta Italia va "continua să respecte parametrii europeni", precum Pactul de Stabilitate. "Problema care afectează cel mai mult Italia este datoria, ce trebuie controlată. Vom respecta parametrii (europeni) în următorii trei ani, pentru că nu dorim ca datoria să crească şi mai mult", a indicat premierul italian, insistând că va fi respectată disciplina bugetară.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Daca italia cu datoria lor poate atunci la noi de ce nu se poate?

    1. Noi Mai alergam vreo 4,tire Sa NE incalzim

      Adevăratul răspuns este pentru că ei nu îl au pe Johannis. Ce ne făceam noi fără el?

      asteptam sa vina Comandantul

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb