Media: Scholz promite să accelereze expulzările după atacul sângeros de la Solingen

A.F.
Politică / 27 august

Media: Scholz promite să accelereze expulzările după atacul sângeros de la Solingen

Cancelarul german Olaf Scholz a promis luni "să facă totul" pentru a accelera expulzarea refugiaţilor ilegali după atacul sângeros de la Solingen, care a declanşat o dezbatere aprigă pe tema politicii migraţiei şi de securitate, cu câteva zile înaintea unor alegeri regionale-cheie, relatează AFP.

Presupusul autor al acestui atac cu cuţitul, soldat cu trei morţi şi opt răniţi, în timpul unor festivităţi locale, vineri seara, este un sirian în vârstă de 26 de ani suspectat de legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

În urma unei fugi de 24 de ore, el s-a predat autorităţilor şi a declarat că "este responsabil" de crimă.

Cancelarul german, care a venit să se reculeagă la faţa locului, s-a angajat să înăsprească "foarte rapid" legislaţia cu privire la armament şi "să facă totul" pentru "a-i expulza pe cei care nu pot şi nu trebuie să rămână în Germania".

El şi-a exprimat "furia" faţă de acest act de "terorism împotriva tuturor" şi i-a denunţat pe "islamiştii care ameninţă coexistenţa paşnică între noi toţi".

Buchete de flori, mesaje şi lumânări sunt o mărturie a emoţiei care a cuprins oraşul cu aproximativ 160.000 de locuitori, situat în vestul Germaniei, în landul Renania de Nord-Westfalia.

Atentatul intervine cu o săptămână înaintea unor alegeri regionale foarte riscante în două landuri din estul Germaniei, Saxonia şi Turingia.

"COMPLET DEPĂŞIT"

Povestea pare să se repte.

Alt atac cu cuţitul. comis atunci de către un afgan în vârstă de 25 de ani, la Mannheim (vest), a avut loc la sfârşitul lui mai, cu puţin timp înaintea alegerilor europene de la 9 iunie.

Atacul din mai, care a vizat o adunare antiislam şi ar fi putut avea o motivaţie islamistă, s-a soldat cu moartea unui poliţist şi cinci răniţi.

Atacul de vineri fragilizează încă un pic coaliţia lui Olaf Scholz, asupa căreia se exercită presiuni de mai multe săptămâni să-i expulzeze mai eficient pe cei cărora le-a fost respinsă cererea de azil şi să reia expulzarea delincvenţilor către Afganistan şi Siria.

Or date publicate recent de către poliţia federală au arătat că Germania a procedat la expulzarea a 21.206 de persoane anul trecut, în contextul în care a prevăzut aproape 53.000 de expulzări.

Eşecul procedurilor este legat adesea de o absenţă a documentelor oficiale ale persoanelor vizate sau de o lipsă de locuri în centre de retenţie.

Acest nou atac consolidează percepţia - vehiculată de Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) - potrivit căreia "statul este complet depăşit", declară AFP politoloaga Ursula Munch, directoarea Academiei de Formare Politică.

Suspectul - desemnat de justiţie drept Issa Al H. - a sosit în Germania în decembrie 2022 şi era vizat de o măsură de expulzare către Bulgaria, unde a fost înregistrată intrarea sa în Uniunea Europeană (UE) şi unde ar fi trebuit să-şi depună cererea de azil.

AfD - bine plasat să obţină un scor fără precedent în alegerile regionale din weekendul următor în Saxonia şi Turingia, a acuzat guvernele succesive de faptul că au provocat "haosul" din cauză că au primit prea mulţi imigranţi.

Liderul Uniunii Creştin democrate (CDU conservatori), principalul partid din opoziţie, Friedrich Merz a cerut Guvernului "să nu mai primească refugiaţi" care vin din "Siria şi Afganistan".

Friedrich Merz urmează să se întâlnească marţi cu Olaf Scholz şi să vorbească despre politica migraţiei.

"RĂZBUNAREA MUSULMANILOR DIN PALESTINA"

SI a revendicat atacul şi a dat asigurări că atacatorul a acţionat "pentru a-i răzbuna pe musulmanii din Palestina şi de peste tot altundeva", într-un comunicat transmis de către organul său de propagandă Amaq.

El a difuzat şi o înregistrare video în care apare un om cu faţa ascunsă, despre care afirmă că este suspectul, în care acesta proferează ameninţări cu moartea.

Suspectul - care nu se afla pe lista islamiştilor consideraţi peruculoşi - voia "să omoare cât mai multe persoane posibil", estimează parchetul antiterorist de la Karlsruhe.

"El a înjunghiat în mai multe rânduri şi în mod ţintit, în spate, gât şi tors, vizitatori la festival, potrivit parchetului.

În ultimii ani, Germania a fost teatrul mai multor atentate jihadiste, cel mai sângeros fiind un atentat cu camionul, în decembrie 2016, într-o Piaţă de Crăciun, la Berlin, soldat cu 12 morţi.

La Solingen, doi bărbaţi în vârstă de 56 şi 67 de ani şi o femeie în vârstă de 56 de ani au fost înjunghiaţi mortal în timp ce asistau la un concert între mii de spectatori.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mai bine ar implementa "technica" tarilor arabe'

    Ahmed Aboul Gheit,Presedintele Ligii Arabe a dat un interviu lui Tian Wei 

    TW: De ce nu merg migrantii in tarile arabe ? 

    AAG: Foarte simplu,cand trec granita spre noi si cer azil,sunt obligati sa dea un angajament scris, 

    in care se obliga sa respecte legislatia si regulile tarii primitoare si daca comit orice fel de incalcacare 

    a legilor,primesc aceeasi pedeapsa ca si localnicii,iar dupa ispasirea pedepsei sunt expulzati inapoi in 

    tara de origine.Trebuie sa semneze si ca ajutorul primit de la stat,trebuie returnat in 2 ani de zile, daca 

    nu se confisca toata averea si se expulzeaza inapoi in tara de origine.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4532
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2596
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8730
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.4031

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb