Medic buzoian, prins în timp ce primea mită

Ana Felea
Miscellanea / 12 aprilie 2023

Medic buzoian, prins în timp ce primea mită

Actualizare Medicul buzoian,prins în timp ce primea mită, rămâne în arest la domiciliu, pentru următoarele 30 de zile. Anunţul a fost făcut Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, printr-un comunicat de presă.

"La data de 12.04.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat arestarea preventivă a inculpatului C.V.R., pe o perioadă de 30 de zile, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită prevăzută de art.289 alin.1 C. pen. raportat la art.6 din Legea nr.78/2000. Faţă de suspectul C.V.R. a fost dispusă măsura reţinerii, iar în ziua de 12.04.2023 inculpatul a fost prezentat Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tribunalul Buzău a respins propunerea de arestarea preventivă şi a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul C.V", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit aceluiaşi document, medicul buzoian ar fi pretins suma de 1500 de lei pentru a opera un minor în vârstă de 16 ani. Mama aceştuia a fost cea care l-a denunţat pe medicul ORL care îşi defăşoară activitatea la Spitalului General Căi Ferate Galaţi - Secţia CFR Buzău.

" În fapt, în data de 10.04.2023, un medic specialist ORL din cadrul Spitalului General Căi Ferate Galaţi - Secţia CFR Buzău a pretins suma de 1.500 lei de la aparţinătorul unui pacient minor, în legătură cu îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu.

La data de 11.04.2023, inculpatul C.V.R. a primit de la persoana denunţătoare suma de 1.500 de lei, sumă pe care medicul o pretinsese în ziua anterioară pentru îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv pentru a efectua o intervenţie chirurgicală asupra fiului denunţătoarei, un minor în vârstă de 16 ani, operaţia respectivă fiind programată în data de 11.04.2023, în cadrul unităţii medicale spitaliceşti menţionate. Suma de 1.500 lei a fost solicitată expres de medic pentru efectuarea operaţiei", se arată în comunicatul de presă..

Flagrantul a fost organizat pe 11 aprilie, la locul de muncă al medicului ORL-ist.

"În urma unui apel efectuat la linia Call Center Anticorupţie, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie în data de 11.04.2023 au desfăşurat activităţi specifice la sediul Spitalului General Căi Ferate Galaţi - Secţia CFR Buzău, în vederea probării activităţii infracţionale a unui medic primar - specialist ORL", informează Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

---

Un medic buzoian a fost prins, în cursul zilei de marţi, în timp ce primea mită. Potrivit unor surse judiciare este vorba despre un flagrant care i s-a organizat medicului primar Viorel Chioaşcă, specialist ORL încadrat la Spitalul CFR din municipiul Buzău. Medicul ar fi cerut bani unui adolescent de 16 ani, care avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, precizează surse de presă. Acţiunea a fost coordonată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie-Serviciul Judeţean Buzău, iar medicul a fost reţinut marţi seara.

Viorel Chioaşcă va fi dus miercuri în faţa judecătorilor pentru stabilirea unei măsuri preventive. Medicul a fost dus, mai întâi, la Parchet şi la instanţă. Până acum nu a făcut nicio declaraţie cu privire la acuzaţiile care i se aduc.

Viorel Chioaşcă împlinise vârsta de pensionare, dar alesese să profeseze în continuare.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Bvo ,pe ei de netrebnici nu se mai satură de bani

    1. in cazurile acestea ar trebui sa se implice presedintele, dar si asta are buboaie in cap. cand vin alegerile ? nu mai este Merkel sa-l sustina

    Caz de mita de 300 euro,cu un medic pensionar,

    este un caz de importanta nationala, 

    cu asta am rezolvat coruptia MARE din Romania,

    bravo 

    1. te-ai obisnuit numai cu importanta nationala ? importanta nationala exclude mita neimportanta nationala ?

    Renumitul doctor spagar originar din Valea Nucului a primit un frumos cadou de Paste!

    Devizul lui: nici o operatie fara spaga!

    Sa-i fie de bine! 

    Iar sare raspopitul Gadea , cum este posibil , sa se lege cineva de doctori !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb