Mihai Aniţei face apel la membrii săi să nu blocheze alegerea forurilor de conducere

Alexandra Cismaru
Miscellanea / 22 martie 2017

Mihai Aniţei (Sursa foto: Facebook)

Mihai Aniţei (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele Colegiului Psihologilor din România (CPR), Mihai Aniţei, a susţinut, astăzi, că furnizorii de teste psihologice, cadrele universitare, unii foşti preşedinţi ai filialelor teritoriale şi ofiţeri încearcă blocarea alegerilor forurilor de conducere.

Mihai Aniţei a spus, citat de News.ro: "Colegiul Psihologilor din România, organizaţie care numără aproximativ 20.000 de membri, se află în plin proces de alegere a forurilor de conducere, la nivel local şi naţional. Procesul de alegeri a fost organizat democratic şi transparent, astfel încât să asigure accesul la forurile decizionale tuturor celor care practică legal profesia de psiholog. Procesul de alegeri durează trei luni, fiind împărţit în trei etape. Procedura a debutat în data de 18 ianuarie 2017, când a fost publicat în Monitorul Oficial calendarul de alegeri, procedura fiind aceeaşi ca la alegerile din anul 2013".

Potrivit preşedintelui, alegerile au debutat cu şedinţele pentru scrutin şi depunerea candidaturilor în filialele Colegiului Psihologilor din România.

În a doua etapă, s-au organizat şedinţele de alegeri, procesul fiind finalizat în opt dintre filiale, inclusiv în Bucureşti, filiala care are 5.542 de membri, a mai arătat Aniţei.

Preşedintele CPR a mai spus, potrivit News.ro: "În aproape 20 de filiale procesul este în desfăşurare, în unele dintre acestea fiind blocat în mod ilegal. Procesul de alegeri se va finaliza în data de 18 aprilie 2017, data Convenţiei Naţionale a Colegiului Psihologilor din România, când se vor alege forurile de conducere naţionale ale organizaţiei profesionale. În ceea ce priveşte candidaţii la forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, aceştia trebuie să îndeplinească o serie de criterii generale, dar şi unele specifice".

Preşedintele CPR a declarat "Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, preşedintele Colegiului a emis dispoziţii pentru detalierea acestor criterii, reglementate deja în procedurile de alegeri ale Colegiului Psihologilor din România din anul 2013. Unul dintre criteriile generale de alegere, eliminatoriu, îl reprezintă practicarea profesiei de psiholog în mod legal, condiţie care nu a fost îndeplinită de către o parte dintre candidaţi. Practicarea profesiei reprezintă o condiţie absolut necesară pentru conducerea şi reprezentarea intereselor organizaţiei profesionale a psihologilor. Din păcate, pentru a crea aparenţa îndeplinirii condiţiilor, unii candidaţi s-au angajat în mod formal ca psihologi înaintea depunerii candidaturii, sau chiar după termenul legal de depunere. Alţi candidaţi deţin calitatea de autori/reprezentanţi/distribuitori de teste psihologice, având interese economice directe".

MIhai Aniţei a precizat că unii dintre candidaţi insistă să obţină şi un al treilea mandat consecutiv, ceea ce contravine legii.

Mihai Aniţei a precizat:"Totodată, există un număr însemnat de candidaturi din mediul universitar, adesea confundând ocupaţia de cadru didactic cu profesia de psiholog. Există numeroşi candidaţi care insistă să obţină chiar şi un al treilea mandat, deşi legea prevede maxim două mandate consecutive în unul dintre forurile de conducere. Un procent însemnat de candidaturi este reprezentat de militari sau funcţionari aparţinând instituţiilor de forţă sau din administraţia publică, care uneori nu exercită profesia în mod legal, iar, uneori, îndeplinesc şi funcţii de conducere în unităţile angajatoare".

Preşedintele CPR a conchis: "Speculând confuzia între imaginea academică şi statutul profesional, unele cadre universitare se autointitulează lideri ai profesiei. Din această poziţie, pe fondul neînţelegerii condiţiilor legale şi nepracticării profesiei, aceştia contestă şi încearcă să blocheze alegerile. În ultima perioadă acestora li s-au alăturat şi unii dintre foştii preşedinţi ai filialelor teritoriale, care nu mai au dreptul la un nou mandat, precum şi comercianţii testelor psihologice. Astfel, prin dezinformare şi ameninţări repetate, se încearcă amânarea unui proces democratic de schimbare a vechii conduceri şi de acces a psihologilor tineri la funcţiile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România".

Aniţei a susţinut că mai mulţi candidaţi care nu îndeplinesc condiţiile legale sunt nemulţumiţi şi încearcă blocarea sau amânarea procesului electoral, fapt care ar încălca ordinea publică.

Opinia Cititorului ( 38 )

  1. iar ati pus mizeria asta mincinoasa?

    1. Ziarul BURSA a publicat luni un interviu cu domnul Dragos Iliescu (il puteti vizualiza in link). Era normal sa oferim publicului si pozitia conducerii CPR.

      In seara aceasta, la 12, vom publica reactia profesorilor universitari la acuzatiile domnului Anitei.  

      Pozitia conducerii era normal sa o aflati de la ei, nu sa preluati de pe news.ro un articol scris de o jurnalista care e afina lui Anitei. Nu ati fost impartiali. De DNA ati aflat?

      Alexandra Cismaru, ce mai copiezi azi?

      Va deranjeaza atat de tare ce a spus coruptul incat va luati de faptul ca e preluata de pe news. Romanii, tre' sa dea si ei vina pe cineva cand ceva merge prost. Nu pot sa se comporte ca oamenii, ca de' e sub nivelul lor

    SUNTETI DEZINFORMATORI.

    1. Blasfemie ! Dezinformatori ! Politicieni scarbosi ce sunteti :) Altceva nu stiti :)

      Vreau si eu sa vad unde e dezinformarea, ca eu am mai vazut 3 articole tot aici despre asta si se prezinta situatia,adica toata lumea il acuza, acum e la dna, daca o mizerie declara ceva inseamna ca e si adevarat? Sau sunteti cumva din breasla celor care cred ca tot ce zboara se si mananca?

      ba da, esti un prost si tu, dar cred ca tot fufa de cismar a raspuns

      Ioana, strada doamnei?

    Alexandra Cismaru lucrezi la cizmarie?

    1. Te rog sa imi spui unde lucrezi tu :) Iti place sa arunci comentarii anapoda la articolele muncite ala unei jurnaliste ? Te crezi [Fragment eliminat conform regulamentului] si vrei sa iti faci simtita prezenta ?

      asta e jurnalista? asta e jurnalism? e platita sa copieze de pe alte site-uri mincinoase?

      Jurnalismul e facut doar sa te faca fericit? Nu, e facut sa prezinte faptele. Asta a zis mizeria de Anitei, nu e o situatie fericita, dar reala. Eu nu am vazut sa scrie undeva ca ceea ce a spus asta e si adevarat. Traiesti in Romania doar... Obisnuieste-te sa nu fi ocrotit de ce nu-ti convine.

      dana, astia au promovat minciuni, asta e problema

    Va credeam seriosi. Ati preluat informatia ca pelicanii, fara sa stiti despre ce e vorba.

    1. Pelicanii sunt pasari care traiesc in Delta. Nu sunt pasari atat de inteligente incat sa scrie un articol. Dumneavoastra ce pasare/animal sunteti ? Ca om nu dati dovada ca ati fi :)

      panarama de jurnalista

    ce nerusinare!! este cate o mincina la fiecare paragraf!! la 80% dintre filiale, inclusiv Bucurestiul, au votat amanarea alegerilor pana cand presedintele asigura un cadru transparent si corect al alegerilor!!!

    n Bucuresti 350 de oameni au decis suspendarea alegerilor pentru ca pe buletinele de vot figureaza numai candidatii actualei conduceri, toti ceilalti candidati fiind invalidati. In acest caz nu se poate vorbi de alegeri democratice, ci doar de un simulacru de alegeri. Situatia este similara in intreaga tara. Fraudari masive ale alegerilor de catre actuala conducere pot fi dovedite la orice ora. Va rugam sa va interesati si sa prezentati situatia corecta.

    Acest comunicat este o dezinformare. Va rugam sa va documentati in legatura cu subiectul, in prezent membrii Colegiului Psihologilor sunt supusi unor abuzuri flagrante de catre conducerea acestuia iar procesul de alegeri este fraudat.

    Faptul ca stirea preluata de pe news.ro are 54 de comentarii negative, nu v-a pus pe ganduri inainte sa il preluati? Toti psihologii spun in cor: un articol mincinos.

    Alexandra Cismaru, cu copy-paste se face jurnalismul? Putina documentare inainte rugam.

    1. Pai Andreea Bajenica sau mai bine zis Andreea Tanislav ce te face pe tine sa crezi ca este copy-paste ? Asa a fost si dizertatia ta la CSIE - E-Business ? Probabil ca da, din moment ce programul de antiplagiat de la ASE este de 2 bani :)

    Jurnalista pe care o citati aici intr-o aparenta obiectivitate, este o apropiata a presedintelui Anitei. Practic voi promovati o mizerie. Cautati pe google numele jurnalistei si a lui ANitei, o sa gasiti poze cu imbratisari.

    Aceasta tentativa de scriitura plina de minciuni a fost postata de dimineata. A adunat multe comentarii negative si ati dezactivat linkul. Acum de ce o promovati iar?

    Amatori. Cine e Alexandra Cismaru? Nu am gasit nicio informatie despre ea. Unde se depun reclamatii?

    0 like-uri pentru toanta care a scris prostia

    1. Te rog sa ne cumunici numele si adresa ta :) Te voi cauta cu cel mai mare drag :)

    Atatea minciuni in cateva paragrafe nu mi-a fost dat sa intalnesc. Dezinformare, minciuni, frauda, hotie!

    Solicitam dreptul la replica pentru acest articol! 

    Va rog sa scoateti minciunile astea. Nu stiti nimic despre profesia noastra.

    conducerea CPR pentru a publica dezinformarea asta la news.ro si voi ca prostii ii promovati

    Declaraţiile Preşedintelui nu sunt decât o ţesătură de minciuni şi o tentativă de manipulare grosolană a opiniei publice, în scopul creării unei false imagini asupra a ceea ce se petrece în CPR, intimidării şi descurajării oponenţilor săi.

    Care ALEGERI? O alegere presupune o OPTIUNE, insa pe TOATE buletinele de vot este trecut doar un SINGUR candidat!!! Restul candidatilor, desi s-au inscris, au fost respinsi de catre... candidatul UNIC. Care e si ARBITRU, SI JUCATOR!!! Profesori de top mondial nu au dreptul sa candideze pentru ca un jurist, candidat si el, le-a respiins candidatura, pe motiv ca nu au avizul juridic de la... EL. Mai rau ca in 1946, cand STALINISMUL apreluat conducerea. Insa grav e ca presa publica parerea celor care au comis acest abuz, FARA SA VERIFICE. Si voua va e frica?

    Iata cateva exemple de proces “organizat democratic şi transparent, astfel încât să asigure accesul la forurile decizionale tuturor celor care practică legal profesia de psiholog” :

    •a nu sti cine sunt candidatii (decat in ziua alegerilor) 

    •a nu sti care sunt motivele pentru care ai fost invalidat (dacat dupa cele doua intalniri al Conventiei Filialei)  

    •a ti se respinge solicitarea/contestatia pe motiv ca nu exista o procedura de contestatii 

    •a fi numit in spatiu public (e adevarat fara nume, doar la modul general) canalii, mafie etc.

    Iata cateva exemple de proces “organizat democratic şi transparent, astfel încât să asigure accesul la forurile decizionale tuturor celor care practică legal profesia de psiholog” :

    •a nu sti cine sunt candidatii (decat in ziua alegerilor) 

    •a nu sti care sunt motivele pentru care ai fost invalidat (dacat dupa cele doua intalniri al Conventiei Filialei)  

    •a ti se respinge solicitarea/contestatia pe motiv ca nu exista o procedura de contestatii 

    •a fi numit in spatiu public (e adevarat fara nume, doar la modul general) canalii, mafie etc.

    ati vazut ca il salta dna-ul pe anitei? asta nu mai preluati? sunteti prosti

    Chiar si fara comunicatul DNA despre inculpatul Anitei, o minima documentare permitea evitarea trecerii cu copy paste a unor minciuni sfruntate, semnate de unul dintre redactorii dvs.

    Ma asteptam la un jurnalism decent macar, daca nu de buna calitate.

    In concluzie: o dezamagire! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb