MIHAI TUDOSE: "Ţara unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România"

E.A.
Politică / 25 februarie 2019

Mihai Tudose (Sursa foto: Twitter)

Mihai Tudose (Sursa foto: Twitter)

Fostul premier, Mihai Tudose, critică, într-o postare pe Facebook, deciziile luate la congresul UDMR referitoare la adoptarea imnului secuiesc, steagului secuiesc şi imnului Ungariei ca simboluri ale comunităţii maghiare din România.

"Şi a fost Congresul UDMR... Şi au stabilit că le trebuie imn şi că imnul Ungariei e bun. Şi că nici cu drapelul nu prea e bine. Şi că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, şi în fond, fiecare e liber să cânte sub duş, acasă, ce vrea el. Şi să aibă pe pereţii dormitorului ce culori vrea. Dar în afara locuinţei, ţara aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât. Pentru restul 'ideilor' privind Drapelul şi Imnul avem legi care trebuie respectate. Şi aplicate", a scris Tudose.

El critică şi conceptul de "transilvanism pragmatic", conţinut într-un document-dezbatere despre viitorul Transilvaniei care a fost prezentat la congresul UDMR.

"Dar au lansat la acelaşi Congres şi un nou concept, acela de 'transilvanism pragmatic', cu o Transilvanie din ce în ce mai 'liberă'... Aici nu mai e despre ce cântă la duş... Este despre România! Despre România noastră... Fiindcă au vorbit de pragmatism... Valoarea de întrebuinţare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot. Hai să-i 'ascultăm' şi să fim pragmatici", se mai menţionează în postare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cu conceptul de "transilvanism pragmatic" incearca sa atraga de partea lor o gramada de fraieri romani din Transilvania, care se fac ca uita cum puneau problema ungurii inainte de 1918 si in perioada hortysta.

    Asa cum au votat cu escroci de Basescu si Iohanis multi fraeri vor sutine magariile UDMR-ului.Mai ales atunci cand sustin interesele unor partide in parlament sau la guvernare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb