Miliardarul Lawrence Stroll preia aproape 17% din Aston Martin

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 februarie 2020

Miliardarul Lawrence Stroll preia aproape 17% din Aston Martin

Stroll se va alătura board-ului companiei auto, devenind preşedinte executiv

Miliardarul canadian Lawrence Stroll va cumpăra o participaţie de 16,7% din producătorul britanic de maşini sport de lux Aston Martin, plătind în schimb aproape 200 de milioane de lire sterline (263 milioane de dolari), în condiţiile în care compania are nevoie de fonduri, ca urmare a scăderii vânzărilor sale.

Preţul acţiunilor companiei care are o existenţă de 107 ani a scăzut de la momentul listării sale, în octombrie 2018. Aston Martin va atrage un total de 500 de milioane de lire, inclusiv printr-o emisiune de drepturi adresată acţionarilor majori existenţi.

Directorul executiv al companiei, Andy Palmer, a declarat că Stroll şi consorţiul pe care acesta îl conduce vor aduce beneficii producătorului de maşini. Palmer a spus, citat de Reuters: "Lawrence Stroll aduce cu el şi experienţele sale, respectiv accesul la echipa sa de Formula 1 - Racing Point. Am discutat mult în ultimii ani despre dorinţa noastraă ca această companie să fie înrădăcinată în mod clar în sectorul de lux, iar domnul Stroll ştie multe despre domeniul luxului".

Stroll, care şi-a câştigat banii inves-tind în mărci de modă precum Tommy Hilfiger şi Michael Kors, este implicat în Formula 1, respectiv în curse de automobilism de ani buni, deţinând şi circuitul Mont Tremblant din Quebec, Canada.

Lawrence Stroll a declarat: "Sunt foarte încântat că, alături de partenerii mei din consorţiu, am ajuns la un acord cu board-ul şi acţionarii majoritari ai Aston Martin, urmând să realizăm această importantă investiţie pe termen lung".

În conformitate cu acordul anunţat vineri, Aston Martin a informat că echipa de Formula 1 Racing Point va deveni echipa Aston Martin F1 din sezonul 2021. Stroll se va alătura board-ului Aston Martin în funcţia de preşedinte executiv, înlocuindu-l pe Penny Hughes, care va demisiona.

Aston Martin a mai anunţat că, la sfârşitul sezonului curent, îşi va încheia acordul de parteneriat pentru Formula 1 cu Red Bull Racing, dar părţile s-au înţeles ca Aston Martin să livreze în continuare maşina Valkyrie dezvoltată în comun.

Amintim că Aston Martin construieşte primul său SUV, modelul DBX, care va fi lansat la vânzare la finele trimestrului al doilea din acest an.

DBX oferă o putere de 550 de cai-putere şi 700 Newtoni-metru de cuplu, fiind alimentat de o nouă versiune a motorului V8 Twin-Turbo de 4 litri si un propulsor furnizat de Mercedes-Benz. Interiorul luxos este realizat manual, acoperişul este panoramic din sticlă, iar ambientul interior este asigurat de o gamă contemporană de furniruri şi metal. În plus, aceasta include o serie de materiale inovatoare, respectiv prima aplicare din industria auto a unei ţesături din 80% lână, ce oferă o alternativă la fibre de carbon şi un design estetic distinctiv.

În septembrie 2019, Aston Martin a strâns 150 de milioane de dolari din vânzarea de datorii cu o dobândă de 12%. Compania, care a urmărit să obţină lichidităţi pentru lansarea SUV-ului DBX anul acesta, este afectată de declinul cererii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, şi a consemnat pierderi în primele şase luni din anul fiscal 2019.

Aston Martin a depăşit, în 2018, pentru prima dată după 2008, pragul de 5.000 de unităţi livrate. Prin listarea sa la Bursa din Londra, compania a avut în vedere consolidarea redresării mărcii auto pe care o produce.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb