Ministerul Educaţiei propune trei scenarii pentru reluarea cursurilor

A.P.
Politică / 21 iulie 2020

Monica Anisie

Monica Anisie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că are în calcul trei scenarii pentru reluarea cursurilor: de la prezenţa fizică la şcoală, cu respectarea unor măsuri sanitare, la şcoala făcută integral online, cu varianta care să alterneze şcoala online cu prezenţa fizică. Ea spune că prioritară este siguranţa elevilor şi că o decizie în acest sens va lua doar după consultarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Radio Europa Liberă.

"Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă şi ceilalţi de acasă, urmând să facă o rotaţie în săptămânile următoare şi în ultimul scenariu am prevăzut situaţia în care să învâţăm online, dar numai în cazul în care situaţia epidemiologică o va impune", a declarat ministrul Educaţiei Monica Anisie într-un interviu acordat Digi 24.

Ea a spus că ministerul Sănătăţii a emis deja un ghid cu măsurile care trebuie respectate la orele de curs, dar că urmează să se ia o decizie cu privire la scenariile luate în calcul.

În urmă cu o săptămână, ministrul a spus că sunt​ puţine şanse ca şcoală să înceapă în toamnă în regim normal, pentru că situaţia actuală nu face posibilă aducerea la şcoală a tuturor elevilor, adică primul dintre scenariile enunţate marţi şi a dat asigurări că ministerul va organiza cursuri de formare pentru profesori, deşi principala problemă rămâne dotarea tehnică a elevilor. Ea a dat asigurări marţi că tabletele achiziţionate de guvern vor ajunge la copii cel târziu pe 10 septembrie, detaliază Radio Europa Liberă.

Anisie: Sunt puţine şanse ca şcoala să înceapă în regim normal din toamnă

Doar 68% dintre elevii din România au acces la echipamente electronice pentru şcoala online, arată un studiu realizat de IRES în perioada 27-30 aprilie şi numai jumătate dintre elevi au participat la şcoala online.

Conform datelor studiului IRES, 36% dintre familiile cu copii au doi sau mai mulţi copii la şcoală, iar participarea la şcoala online se face adesea după un orar care presupune, cel mai frecvent, ca toţi elevii să participe la ore (clase diferite), ceea ce impune ca fiecare copil să aibă echipamentul lui, alocat pentru şcoala online.

Guvernul alocă 150 de milioane de lei pentru tablete destinate elevilor din mediile defavorizate

Din analiza făcută de IRES rezultă însă că doar 68% dintre copii au acces la aceste echipamente, ceea ce înseamnă că rămân pe dinafară 32% dintre copii, proporţie substanţial mai mare decât procentul indicat de Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spunea pe 5 mai că statisticile MEC arată că în jur de "250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educaţie online."

Din ceea ce spune ministrul Anisie rezultă că doar 9% dintre elevi au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educaţie online, un procent infirmat, însă, de studiul IRES. Prin raportare la numărul elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar, anul şcolar 2019-2020 (2.824.594), studiul IRES arată că numărul copiilor care nu pot participa la educaţia online este de 903.870 elevi, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerul Educaţiei şi Cercetării, adică de la 9 procente la 32.

Guvernul României a suplimentat bugetul Ministerului Educaţiei cu 150 de milioane de lei pentru achiziţia de tablete conectate la internet pentru copiii din mediile defavorizate, o promisiune făcută de ministrul Anisie în urmă cu doar trei zile. Desigur la nivelul calculelor făcute de minister prin intermediul inspectoratelor şcolare care i-au furnizat cifrele. Adică pentru cei 9% dintre elevi şi nu pentru 32%, conchide sursa.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Tot s-a demonstrat ca virusul asta nu are granite si nici "clienti" dupa varsta asa ca

    poate faceti un singur scenariu in care sa mai traim si noi un pic si urmasi nostri mai mult... 

    Educatia in Romania si asa e la pamant, dar acum suntem disperati sa performam si sa "normalizam" in scoli... 

    Mai bine vedeti de violenta care incepe deja din cursurile primare, de copii care au loc de joaca numai strada si dupa aia ne miram cum de ajung sa fie asa si pe dincolo (dar sunt copii lasa-i sa se joace ce Dumnezeu ,stam noi linistiti!!!-) 

    De romanii care nu cred in COVID ca stiu ei mai bine , de imbecilii care fac propaganda pe site sau in Piata Victoriei ca ne facem bine cu apa sfintita si ca minte astia cu virusul ...

    NOROC BUN 

    Nu ar trebui sa mai mire pe nimeni, ca Educatia copiilor nostri e controlata aproape in totalitate de Soros, prin asa-zisii “specialisti” in Educatie(toti, fosti bursieri Soros), prin ONG-urile cu tupeu si gura mare ale batranului jidov, si prin televiziunile aservite progresismului anticrestin, care pun mereu presiune pe scoala romaneasca. Astfel, afirmatia socanta a lui Petrov catre licheaua Liiceanu: “Şcoala românească scoate tâmpiţi”, este cat se poate de adevarata si de actuala! Mai rau, o sa constatam din toamna, ca si acel invatamant cu perfomante scazute de pana acum, va fi aruncat la gunoi(evident, tuta asta de la Educatie e doar o simpla executanta), pt a face loc unui pseudoinvatamant de tip online, digital, bazat pe corectitudine politica si puternic ideologizat dpdv neomarxist, cu costuri foarte mari din partea parintilor dar si a statului, de care vor profita la maxim, „baietii destepti” din Educatie!

    Eu sunt de parere ca, in viitorul imediat, scoala bazata pe acest tip de pseudoinvatamant la distanta, va deveni practic inutila, asa ca, pt elevii cu parinti cu posibilitati materiale se impune invatamantul la domiciliu, bazat pe meditatii individuale, pt elevii doatati intelectual dar neavand astfel de parinti, se recomanda invatarea autodidacta, iar pt elevii mai putin dotati, se impune invatarea practica a unei meserii pt care au aplecare, iar competentele ulterior dobandite sa si le certifice in fatza angajatorului!   

    1. Țepeș, când zici" educația copiilor noștri " o zici asa la general, nu la proprii tăi copii!

      Dacă tu ai copii lasa-ne altora grija educației că tu ești trilulilu!  

      În altă ordine de idei, nu Soros ne face de ex. manualele de matematică atât de proaste ci noi! ( si când te gândești că l-am avut pe Gheba si acum actual!) 

      Nu Soros ne face subiectele de Bac de iei 5 fără să înveți nimic, ci Madam Andronescu a ta a vrut ca la facultățile particulare ale pesedeului tău să fie studenți  

      Nici nu vreau să mă gândesc ca acum Androneasca să fie ministru !

      Dna Anisie este cu 10 clase peste, față de Abramburica! 

      Bai laba trista, iar iti deversezi fecalele intelectuale pe acest site? Trilulilu a fost betivanul ala de tac-tu, iar tu, un mare cacat facut la betie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb