Ministerul Finanţelor: Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 7,30% pe an

S.B.
Miscellanea / 20 iunie 2023

Ministerul Finanţelor: Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 7,30% pe an

Românii pot investi, începând de miercuri, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6,50% şi, respectiv, 7,30%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, informează Ministerul Finanţelor, potrivit news.ro.

"Începând de miercuri, 21 iunie 2023, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6,50% şi, respectiv, 7,30%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată", anunţă ministeriul.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

"Titlurile de stat pot fi o alternativă foarte bună la depozitele bancare, pentru că sunt fără risc şi veniturile nu se impozitează. Tocmai de aceea, din 2018 şi până acum, peste 650.000 de români au ales ca economiile lor să le aducă venituri suplimentare şi au subscris peste 28 miliarde de lei. Cu dobânzi de la 6,50% la 7,30%, investiţiile în titluri de stat oferă confortul de a şti exact cât va câştiga cel care investeşte şi în cât timp. Deci sunt o ocazie foarte bună pentru cei care vor să conserve puterea de cumpărare a banilor, fiind o sursă garantată de venit pasiv", a transmis ministrul Marcel Boloş.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 21 iunie - 13 iulie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului;

Între 21 iunie - 14 iulie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;

Între 21 iunie - 13 iulie 2023 în mediul urban şi 21 iunie - 12 iulie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale companiei Poşta Română.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică pe site-ul Poştei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. perfect!!!!!!!!!! .. de cand le asteapta baiatu!!!!!... HAI LA TREZORERIE OAMENI BUNI!!! TRAI PE VATRAI ... LA MARE MESERIE!!!

    mai bine isi investesc in gradinile lor... acricultura... ca a sarit catoful morcovul si ceapa de x3....pe la toate.. chiar si mai mult la unele... ma mir cu se tine cu lag alte produse sa nu se scumpeasca... dar am eu impresia ca se vor parasuta dupa anul de alegeri...

    s c cret 

    1. stai linistit ... cu dobanda aferenta.... peste 1 an in pamant se duce... seminte ingrasaminte organice ... PENTRU O ROSIE SANATOASA :)))

      TE SALUT...

      P S --- SUNT IN CAUTAREA UNUI TEREN PENTRU A SCAPA DE JUNGLA DE ASFALT 

      investesti la hidro ? mi a trecut prin cap sa mi fac cont pe la vreun broker de asta... dar dupa cateva cautari ... tot cu bugetul statului e mai bine .. macar astia nu trebuie sa faca profit...:)))) NUMAI BAGATI BANII IN BANCA SAU IMOBILIARE ... BONDURILE STATULUI SUNT VIITORUL TARII...

      P .S. --- AM CITIT CA NU MAI E MULT SI VINE SI EURO DIGITAL..... 

      atractiv. dobanda 7-8% inflatie 12 dupa statistica 30% dupa preturile la papa. prosperitate in forma pura. luati titluri stat. eu estept dobanzi de 15% pe 5+ ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb