Ministerul Muncii a organizat o vizită de studiu în Spania

F. A.
Comunicate de presă / 24 iulie 2012

În perioada 16 - 19 iulie, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) a organizat vizita de studiu pentru cunoaşterea sistemului de servicii sociale în Spania, arată un comunicat de presă. Vizita a fost desfăşurată în cadrul proiectul "Creşterea gradului de implementare a legislaţiei privind serviciile sociale la nivel local în contextul procesului de descentralizare" SMIS 10845 - cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 - 2013 "Inovaţie în administraţie".

Proiectul MMFPS îşi propune să aducă o nouă viziune asupra serviciilor sociale în ţara noastră care să echilibreze două nevoi esenţiale pentru un sistem sustenabil: descentralizarea serviciilor sociale, pentru ca autorităţile locale să poată planifica, dezvolta şi oferi servicii cu adevărat necesare comunităţii din care fac parte, şi garantarea accesului egal şi uniform la un spectru larg de servicii sociale de bază, interconectate (primare şi specializate).

Denisa Pătraşcu, Secretar de Stat în cadrul MMFPS, în urma vizitei de studiu din Spania, a afirmat: "Serviciile sociale oferă o mai bună acoperire a nevoilor sociale decât prestaţiile lichide. În România suntem în plină reformă în asistenţa socială, dupa apariţia la sfârşitul anului trecut a legii cadru. În acest context, vizita într-o altă ţară europeană cu un sistem de servicii sociale bine dezvoltat, participativ şi bine adaptat nevoilor populaţiei ne dă ocazia să aducem acasă informaţii şi învăţături foarte utile pentru continuarea dezvoltării serviciilor noastre sociale. A fost aleasa Andalusia pentru că are servicii sociale relevante, iar în cadrul acestei vizite am văzut servicii sociale foarte diverse, printre care servicii de terapie ocupaţională pentru persoane cu dizabilităţi, centre de zi pentru vârstnici, dar şi servicii sociale pentru persoane cu adicţii. Avem valori comune şi ne dorim aceleaşi lucruri simple: bunăstare pentru familiile noastre, demnitate, sprijin şi respect în relaţia cu autorităţile. Criza financiară nu trebuie sa creeze noi bariere, iar guvernanţii au obligaţia să nu uite obligaţiile care le revin prin Carta Europeană a Drepturilor Omului şi în tratatele institutive ale UE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb