MINISTRUL DE FINANŢE: "Situaţia datoriilor Primăriei Bucureşti arată o proastă administrare a banului public"

J.P.
Politică / 12 octombrie 2020

"Situaţia datoriilor Primăriei Bucureşti arată o proastă administrare a banului public"

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că a găsit " companii care nu au avut o analiză a situaţiei financiare făcută în ultimii 15 ani", printre acestea fiind şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Florin Cîţu a declarat: "Încă din primul moment am cerut o situaţie a controalelor activităţii financiare. Am cerut pentru toate instituţiile această situaţie. Situaţia pe care am primit-o a fost departe de a avea un rezultat bun. Am găsit companii care nu au avut o analiză a situaţiei financiare făcută în ultimii 15 ani. Printre acestea era şi Primăria Municipiului Bucureşti. Aceste controale le voi face la toate instituţiile publice anual. Aşa cum am promis din prima zi, mă interesează foarte mult cum sunt cheltuiţi banii publici, cu toată transparenţa trebuie să ştiti exact cum au fost cheltuiţi banii publici. Pentru că este o schimbare de mandat la Primăria Municipiului Bucureşti, aş vrea să ştiţi şi situaţia reală a finanţelor primăriei. Veniturile Primăriei Bucureşti în 2020 sunt în jur de 3,5 miliarde de lei, încasările în septembrie sunt aproape 99%. Sunt două cheltuieli importante despre care s-a tot vorbit, subvenţie la energie electrică şi subvenţie la transportul în comun. Bugetul a avut aceste sume pe trimestre. La execuţie energia termică a fost plătită doar 331 milioane lei până în septembrie, din 935 milioane, cât este pe tot anul, iar la transportul în comun 624 milioane din 1,5 miliarde. Bani au fost trimişi la primărie. Banii au fost la primărie, sume mai mari decât în 2019. Am mers mai departe şi m-am uitat la datorii, arată clar o administrare proastă a banului public. În acest moment, Primăria Municipiului Bucureşti are datorii către Elcen şi Radet de 837 milioane lei. Plata subvenţiei la energie. Prin OUG 135/2020 au fost alocaţi bani, un miliard de lei, iar aceşti bani puteau fi plătiţi de Primăria Municipiului Bucureşti pentru plata unor restanţe. Au fost alocaţi pentru plata subvenţiilor. Plata către subvenţie nu s-a făcut. Unde au ajuns aceşti bani şi la cine? Vă promit că vom găsi până la urmă unde au ajuns aceşti bani. Inspecţia Economică Financiară a făcut o acţiune de control la Primăria Municipiului Bucureşti. Acţiunea de control a fost suspendată pe 11 martie 2020. În acel moment, accesul echipei ministerului la sediul Municipiului Bucureşti nu a mai fost permis, având în vedere dispoziţia primarului general. S-a dispus suspendarea anumitor activităţi care implică interacţiunea cu persoane din exteriorul Primăriei. Nu ni s-a dat voie nici de la distanţă să facem acest control. Laptopurile angajaţilor Ministerului Finanţelor au fost sechestrate o perioadă în sediul primăriei şi le-am recuperat după aceea. La data controlului, Primăria Municipiului Bucureşti nu deţinea o situaţie a contractelor încheiate privind investiţiile în curs. Acesta fiind transmisă organelor de control la data de 16.07.2020, urmând ca la reluarea inspecţiei să fie verificate. Este o instituţie care nu a fost controlată de 10 ani".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Adica exact de cand astia "da dreapta" in frunte cu basescu- petrov si iohaniSS- SRI au fost adusi la putere, in 2005 de servicii

    nu este credibil acest fanfaron

    CITULE ,esti un distrugator de tara si de neam.Sa va fie rusine nesintiti ordinari.

    Lasa, Cuțulica tata, caci atunci cand e vorba de datorii la banul public, aici tu stai cel mai bine!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb