Ministrul Finanţelor critică dobânzile şi comisioanele bancare

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iunie 2018

Ministrul Finanţelor critică dobânzile şi comisioanele bancare

MFP intenţionează să lanseze, în această săptămână, o nouă emisiune de titluri de stat pentru persoanele fizice, în valoare de circa 4 miliarde lei

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a criticat, ieri, politica băncilor referitoare la dobânzi şi comisioane, declarându-se nemulţumit de modul în care instituţiile bancare înţeleg să perceapă comisioane de la persoanele care nu le sunt clienţi, precum şi de politica privind dobânzile bancare.

În acest context, oficialul a menţionat: "CEC este parte a sistemului nos-tru de plată a contribuţiilor cetăţenilor la bugetul de stat. CEC pune comisioane la plăţi persoanelor care nu sunt clienţi ai băncii. Tu, ca bancă de stat, nu poţi să le pui comisioane cetăţenilor care plătesc contribuţiile la bugetul de stat".

Ministrul de resort a pregătit o nouă emisiune de titluri de stat, care se vor adresa în principal clienţilor persoane fizice. Prin această mişcare, statul doreşte să reducă împrumuturile pe care le ia de la băncile comerciale şi să se împrumute de la populaţie, la o rată a dobânzii de 4%, pentru 5 ani. Valoarea titlurilor emise s-ar situa undeva la 4 miliarde lei. Noua emisiune de titluri de stat urmează să fie anunţată în cursul acestei săptămâni.

Eugen Teodorovici a subliniat: "Poate va fi o influenţă în creşterea ROBOR, dar acest lucru ne interesează mai puţin. Pe viitor vreau să condiţionez vânzarea titlurilor de stat către bănci, în funcţie de finanţarea pe care aceste instituţii o acordă statului în domeniul pe care eu doresc să îl finanţez prin aceste titluri. Cine din sistemul bancar va contribui la finanţarea res-pectivelor sectoare va putea achiziţiona titluri de stat. Cine nu, nu".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acesta e actul emis de MFP- ORDIN nr. 3.139 din 4 decembrie 2017 privind aprobarea emiterii titlurilor de stat destinate populației, prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, în cadrul Programului Tezaur

    EMITENT• MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE 

    Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 974 din 7 decembrie 2017. 

    A fost modificat putin, dar tot foarte greu de folosit va fi. De exemplu pentru fiecare titlu de stat ce-l cumperi -pentru persoana imputernicita trebuie sa prezinti PROCURA NOTARIALA -care are valoarea de 70-80 lei.Deci daca eu imi pun de citeva ori sa zicem 10000, si doresc ca sotia sau copilu sa-mi fie imputernicit va trebui de fiecare data sa dau 70-80 lei la notar, deci imi maninca biata dobinda pe 2 ani aproape.Macar de ar fi o singura data, dar la orice banca imputernicirea pe cont consta intr-un formular semnat de cei doi si copii dupa buletin, fara nici un ban. Atunci ce se lauda atit de mai bine de 1 an? Tot la mina bancilor raminem la 1-2% dobinda iar statul ii va lua dfe la banci cu 4-5% dupa ultimele imprumuturi, plus alte cheltuieli. CA ASA SE VREA degeaba ne amagesc cu fel de fel de promisiuni. Macar sa nu fie si ipocriti.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb