MINISTRUL FINANŢELOR:  "Legea pentru dublarea alocaţiilor nu are surse de finanţare"

F.F.
Miscellanea / 25 ianuarie 2020

"Legea pentru dublarea alocaţiilor nu are surse de finanţare"

Legea pentru dublarea alocaţiilor nu are surse de finanţare, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, care a afirmat totodată că nu i-a recomandat preşedintelui Klaus Iohannis să o retrimită în Parlament, deşi a discutat cu şeful statului pe marginea subiectului.

"A fost o ordonanţă de urgenţă prin care acestă dublare a fost prorogată până la sfârşitul lunii iulie. Înseamnă că legea va fi implementată de la 1 august. În acest moment, nu există discuţii despre altceva. Ştiţi foarte bine că am spus tot timpul că în buget sunt banii alocaţi, venituri estimate pentru plata tuturor cheltuielilor pe care le-am avut la momentul respectiv, pensii, salarii şi orice alte proiecte de investiţii etc. Toţi banii sunt acolo. Iarăşi, o acuzaţie, o minciună mizerabilă din partea PSD e că nu sunt bani la buget. Este matematică elementară: ştim câţi oameni primesc pensii, înmulţim cu pensia medie, totul se calculează şi se vede clar că sunt banii în buget. Banii sunt acolo", a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele despre legea care dublează alocaţiile în Parlament, el a afirmat că "a discutat despre toate", dar că nu i-a recomandat să o retrimită în Parlament.

"Nu cred că am avut motive la acel moment să o retrimitem. Aveam o lege aprobată în Parlament, nu avea surse de finanţare, acesta era un motiv, dar eu nu i-am făcut această recomandare. (...) Nu trebuie să-i cerem domnului preşedinte să rezolve problemele Guvernului sau ale unui Parlament iresponsabil. Legea pentru dublarea alocaţiilor nu are surse de finanţare. Este ok că impactul este mai mic decât în cazul legii pensiilor, dar la legea pensiilor este un lucru criminal, pentru că a trecut o lege prin Parlament fără nicio sursă de finanţare pentru nici un an, nici anul trecut, 8 miliarde lei a fost impactul negativ şi a trebuit să facem rost de bani pe ultima sută de metri. Anul acesta, 24 miliarde lei, nu erau banii acolo, a trebuit să facem rost de bani, să găsim resursele pentru a aloca banii pentru pensii. Anul viitor, sunt 58 miliarde lei şi va trebui să rezolvăm şi acea problemă. Le rezolvăm pe toate", a menţionat ministrul de Finanţe.

Florin Cîţu a declarat totodată că nu a supraestimat veniturile la bugetul de stat.

"Nu am supraestimat veniturile, de aceea avem un deficit de 3,6% din PIB. Puteam să facem aceeaşi şmecherie cum o făceau anul trecut: supraestimam veniturile şi veneam cu un deficit de sub 3%, dar apoi era foarte uşor să vedeţi în timpul anului că am supraestimat veniturile", a adăugat el.

În ceea ce priveşte ce se întâmplă în viitor, totul depinde de evoluţia economică, a adaugat Cîţu.

În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la alocaţii.

În 16 ianuarie, Guvernul a amânat dublarea alocaţiilor, până la 1 august.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Surse ??? : nu algoritm bun cu invenții,inovații,premii Nobel,sateliți și multe BORDELURI ,, fiscalitate "

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb