Perspectivele de venituri bugetare pentru lunile următoare venite din declaraţiile companiilor sunt mai mari decât era de aşteptat, însă acest lucru este insuficient, deoarece cheltuielile bugetare, în special cele pentru sănătate, au crescut foarte mult, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.
"Pe partea de venituri: în martie au fost venituri mai mici cu aproape 10 miliarde de lei, dar acele venituri sunt măsuri pe care le-a luat acest Guvern: am injectat mai mulţi bani prin rambursare de TVA, amânări de plată, de impozite, etc. Acele măsuri au dat rezultate, acele măsuri plus măsurile fiscale luate - bonificaţiile pentru plata impozitului pe profit pentru întreprinderi - şi am depăşit încasările anului trecut în aprilie 2020, deci am încasat mai mult decât anul trecut. Bineînţeles, este un lucru bun, dar asta nu înseamnă că situaţia este roză, că situaţia este perfectă: încasăm mai bine, avem rezultate, dar în acelaşi timp au crescut cheltuielile. Cheltuielile au crescut foarte mult, cheltuielile pentru sănătate au crescut, deficitul pentru anul acesta creşte cu 3 puncte procentuale. De aceea încasările sunt mai bune ca anul trecut, avem rezultate, dar ele trebuie să fie mult mai bune, ca să nu avem problemele pe viitor", a afirmat Florin Cîţu.
Ministrul Finanţelor a adăugat că declaraţiile de plată transmise de companii indică faptul că veniturile la buget vor fi colectate şi în lunile următoare.
"Aceste informaţii arată clar că informatizarea ANAF, faptul că am luat acele măsuri cu rambursarea TVA, cu plata concediilor medicale, măsurile de bonificaţie pentru companiile care plătesc impozitul pe profit, au dat rezultate. Dar pentru ca tot anul să fie mai bun, trebuie să avem rezultate şi mai bune. Dar deocamdată (încasările din, n.r.) aprilie arată ok. Şi perspectivele pentru lunile următoare arată bine, pentru că ce au declarat companiile că au de plată este mai mare decât ne aşteptam, este clar că şi în lunile următoare vom colecta. Repet, este o informaţie care trebuie văzută din mai multe puncte de vedere - da, încasăm şi reuşim să încasăm mai bine decât ne aşteptam, dar nu ajunge: cheltuielile pe care le avem la buget, în special pentru sănătate, sunt mult mai mari decât avem în acest moment în cont. Despre execuţia bugetară vom mai vorbi, dar era important să vedem impactul măsurilor luate în aprilie, era important să vedem cum arată economia, să vedem cum răspund agenţii economici la aceste măsuri, cum răspund pieţele financiare la ce facem noi, şi deocamdată vedem că, deşi este o criză internaţională, deşi sunt probleme peste tot în lume, am reuşit să plătim toate cheltuielile la timp, am reuşit să finanţăm şi cheltuieli mai mari, la costuri mai mici. Lucrurile arată ok, dar încă nu am trecut peste hop", a precizat Florin Cîţu.
1. Acest baiat minte cum respira
(mesaj trimis de Cristian în data de 05.05.2020, 14:24)
Acest baiat minte cum respira. ANAF este o institutie praf.. Daca ai neclaritati cu privire la sumele de plata, n-ai pe cine sa suni, nu-ti raspunde nimeni, nu stie nimeni, site-ul e praf..
Sa spui ca "deocamdata incasarile arata ok" e o tampenie. Ce incasari in conditiile in care 70% din economie sta inchisa in case?
L-am auzit pe Catzu fabuland din nou despre legarea caselor de marcat la server in conditiile in care HORECA nu are activitate.. Ce case de marcat sa legi la server? Buticurile din colt sau ce? Sa fim seriosi!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.05.2020, 15:44)
Chiar ma intrebam cand o sa apara postarea ta subiectiva (si parsiva).
"Incasarile arata ok" inseamna ca sunt peste asteptari avand in vedere ca "70% din economie sta inchisa in case".
Romania nu are numai buticuri din colt sau Horeca
Ai nevoie de translator ca nu prea intelegi mesajele, dar te arunci cu postarile subversive.
2. "am depăşit încasările anu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.05.2020, 15:16)
Clar, daca inchidem economia pana in decembrie recuparam orice pierdere din martie si chiar ajungem pe plus.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.05.2020, 16:26)
Corect! La cat de bine merge nu inteleg de ce nu o inchidem de tot, ca dupa declaratii vad ca merge mai bine cu economia inchisa decat cu ea in stare de normalitate.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.05.2020, 09:05)
Daca mergem din împrumut în împrumut asta înseamnă că suntem amanetați ok ! Daca o familie trăiește doar din împrumuturi și plătește datoria făcând alta datorie vi se pare că este ok ? Daca nu facem investiții și locuri de munca ci doar plătim pensii speciale, ajutoare și salarii la bugetari o să fie foarte ok. Succes la împrumuturi !!
3.1. sigur ca da (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.05.2020, 14:30)
Era de asteptat sa apara un goguta
Ce comparatii relevante si plastice (de ce nu te faci tu editor pentru colectia BT)
Pai e normal sa injuri si sa indemni la ura impotriva a milioane de romani (da bine , e moral , mai sunt atatia cu IQ-Ul tau care fac asta , sa trezeasca opinia publica, sa niveleze calea catre reformele "luminate" pentru egalitarismul social ,viitorul de aur al capitalismului, cadre de nadejde cu educatie si strategii comuniste)
Bugetarii sunt 1 treime de tara care cumpara de la privati, nu de la bugetari si ii ajuta sa "functioneze"...
Sa moara de foame, ca asa vrei tu..
Ajutoarele sunt majoritatea pentru "privati"...
Iar daca trebuie sa lovim cu "manie proletara" atunci nu ne opreste Nimic, nici principiile de drept , nici justitia , nici bunul simt, intai facem "ordine" si taiem pensii dam afara bugetarii si ce da bine pentru populism , dupa respectam justitia litera de litera....
Ai studii inalte la Moscova...