"Morgan Stanley" renunţă la directorii ineficienţi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 noiembrie 2005

Peste 20 de bancheri cu funcţii de conducere vor fi înlăturaţi în zilele următoare

Banca americană de investiţii "Morgan Stanley" va disponibiliza peste 20 din angajaţii săi cu funcţii de conducere, ceea ce înseamnă 6-7% din directorii acestei divizii, spun surse apropiate situaţiei, citate de agenţiile de presă străine. Astfel, pînă la 25 de directori generali, angajaţi din întreaga lume ai "Morgan Stanley", vor fi înştiinţaţi, în această săptămînă, că trebuie să părăsească societatea. Conducerea a stabilit care sînt persoanele vizate, însă nu le-a făcut încă publice numele. Potrivit perosanelor citate, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, singurul criteriu luat în calcul în decizia de disponibilizare este performanţa slabă.

Directorul executiv al băncii, John Mack (poreclit "Mack Cuţitul"), încearcă să majoreze veniturile nete ale acesteia, dar şi să impulsioneze preţul acţiunilor, eliminînd peste 1.000 de brokeri în 2005. Mack, 60 de ani, care vrea să dubleze cîştigurile firmei în următorii cinci ani, a mai înlăturat membri din consiliul de conducere şi directori, printre care John Schaefer, şeful diviziei de brokeraj pentru investitorii individuali, şi Mitchell Merin, director al departamentului de administrare a activelor.

"Le-am spus directorilor noştri că trebuie să ne adminis-trăm eficient afacerile", a declarat Mack zilele trecute, după o conferinţă a investitorilor. John Mack a fost numit director executiv al societăţii în luna iunie, cînd l-a înlocuit pe Philip Purcell, care a părăsit compania din cauza presiunilor exercitate de acţionari. În ultimii cinci ani de mandat ai lui Purcell, acţiunile "Morgan Stanley" au pierdut 40% din valoarea lor.

"Morgan Stanley", care numără peste 1.000 de directori generali la nivel mondial, a raportat o scădere de 83% a profiturilor sale nete în trimestrul al treilea din exerciţiul fiscal actual, din cauza costurilor de un miliard de dolari aferente vîn-zării unei divizii de leasing. Din cifra de afaceri realizată de divizia investment-banking a "Morgan Stanley", subscrierea de acţiuni şi obligaţiuni a adus 510 milioane de dolari, cu 27% mai mult faţă de anul anterior. Comisioanele obţinute din consultanţa acordată pentru fuziuni şi achiziţii au sporit cu 25%, la 388 milioane de dolari. Pe segmentul acestui tip de consultanţă, "Morgan Stanley" ocupă locul al doilea, după "Goldman Sachs Group" Inc., avînd o cotă de piaţă de 25%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb