Actualizare - Moţiunea de cenzură a fost respinsă
Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă astăzi de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a menţionat că au votat "pentru" 161 de parlamentari şi 3 "împotrivă". Pentru a putea fi adoptată, moţiunea avea nevoie de minim 233 de voturi în favoarea sa.
-----
Actualizare - A început votul pentru moţiune
Votul pe moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie, a început acum în plenul Parlamentului.
Votul este secret cu bile.
Pentru ca moţiunea să fie adoptată este nevoie de votul a 233 de senatori şi deputaţi.
Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR sunt prezenţi, dar au anunţat că nu votează.
-----
Actualizare - Ponta: Deputaţii Pro România votează pentru moţiune
Deputaţii Pro România şi cei neafiliaţi votează moţiunea de cenzură, motivul principal fiind ordonanţa anunţată de ministrul Eugen Teodorovici, care ar afecta toată economia românească, a anunţat joi liderul Pro România, Victor Ponta.
"Evident că nu sunt întrunite condiţiile din 2012 - o alternativă reală la actuala guvernare, care merge prost, iar criticile noastre la adresa guvernării sunt în special legate de modul în care economia şi partea socială este gestionată, dincolo de criticile pe care cei de la USR, PMP, PNL le fac faţă de intervenţia în justiţie. Însă am luat act de declaraţiile ministrului de Finanţe legate de deciziile pe care acest guvern doreşte să le poată lua chiar astăzi. Din acest motiv, cu siguranţă vom vota pentru moţiunea de cenzură, pentru a arăta un simplu lucru: că nu suntem de acord cu aceste măsuri economice", a afirmat Ponta, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.
El a amintit că era în PSD când a fost adoptat Codul fiscal, iar măsurile anunţate acum sunt total împotriva acelui cod şi acelei politici fiscale care aduc bunăstare României.
(M.I.)
-----
Actualizare - Hunor, către Opoziţie: Propun să pregătim împreună un program de guvernare, vă propunem noi un premier
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi că Opoziţia nu are un program de guvernare sau un premier asumat, iar Uniunea va pregăti în primăvară un astfel de program şi chiar va veni cu o propunere de prim-ministru.
"Vin cu o propunere provocatoare. Nu aţi reuşit să produceţi un program alternativ de guvernare în doi ani şi vă propun să pregătim împreună. Dar, ca să nu vă uitaţi strâmb şi geloşi unii la alţii, facem sub coordonarea noastră. Vom pregăti un document în februarie, martie, aprilie, când doriţi dumneavoastră. Aşa, când vine vremea moţiunii de cenzură din sesiunea de primăvară, să nu vă prindă iar nepregătiţi. Şi dacă nu veţi avea un nume de premier vă vom propune noi la momentul potrivit. Poate aşa va creşte şansa dumneavoastră de a prelua guvernarea", a afirmat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.
-----
Actualizare - Dăncilă: Nu s-a amânat plata pensiilor, s-a devansat
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a contrazis astăzi în plen o serie de acuzaţii din textul moţiunii de cenzură, subliniind că nu s-a amânat plata pensiilor, ci s-a devansat.
"Faceţi o confuzie gravă când spuneţi că am îngheţat pensiile la 1 ianuarie 2019. Vă amintesc, în 2017 pensiile au crescut de două ori - o dată în ianuarie când au fost indexate conform prevederilor legale, a doua oară la 1 iulie când a fost devansată majorarea ce ar fi trebuit să aibă loc la începutul acestui an. Tot aşa în 2018 - la 1 iulie am devansat creşterea ce ar fi trebuit să aibă loc în ianuarie 2019, iar la 1 septembrie vom face cu 3 luni mai devreme majorările care ar fi trebuit să aibă loc în ianuarie 2020. Deci nu s-a amânat plata pensiilor, ci s-a devansat. Şi nici nu au îngheţat, nici au scăzut pensiile, cum susţineţi dvs, ci au crescut mai mult decât era prevăzut în lege, conform programului nostru de guvernare", a precizat premierul, conform Agerpres.
Şefa Executivului a contrazis şi faptul că noua lege a pensiilor nu ar putea fi pusă în aplicare.
"Da, nu poate fi pusă în aplicare de dvs. Deci asta e alternativa dvs. Dacă veniţi la guvernare opriţi creşterile de pensii", a susţinut ea.
-----
Actualizare - Tomac: Într-un an special, avem la Palatul Victoria un Guvern debusolat
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat astăzi că într-un an special, cel al Centenarului, în care era nevoie de o direcţie din partea Executivului cu privire la priorităţile pe care le are România, din păcate, la Palatul Victoria, se află un Guvern debusolat.
"În urmă cu 29 de ani, românii, cu lacrimi în ochi, au gustat primele clipe de democraţie şi libertate. În urmă cu 29 de ani, toată România aştepta o transformare. Iată că s-au scurs aproape 30 de ani de atunci şi astăzi, într-un an special, într-un an în care aveam nevoie de o direcţie care să vină din partea Executivului în ceea ce priveşte priorităţile pe care le are România, din păcate avem la Palatul Victoria un Guvern debusolat, un Guvern incapabil să traseze câteva direcţii clare pe care românii le aşteptau", a afirmat Tomac, în plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.
-----
Actualizare - Andrei Gerea (ALDE): Iniţiatorul moţiunii este de fapt preşedintele Iohannis
Iniţiatorul moţiunii de cenzură este de fapt preşedintele Klaus Iohannis, iar PNL, PMP şi USR doar au semnat acest document, în condiţiile în care şeful statului nu are dreptul constituţional de a iniţia o moţiune, a susţinut joi deputatul ALDE Andrei Gerea.
"Nişte băsişti autentici după tată şi-au dat mâna cu alţi băsişti mai pricăjiţi, care, după principiul 'chior în ţara orbilor', au devenit stăpâni pe partidul lui Orban. Mai sunt şi câţiva de-ai lui Stolo pe acolo. Şi şi-au dat mâna cu oamenii lui Cioloş zişi şi zero, zişi şi 'Cuminţenia pământului'. Iar deasupra tuturor, ca deasupra unui cuib de cuci, stă domnul Iohannis, preşedintele României, care este de fapt autorul moral al acestei moţiuni", a afirmat vicepreşedintele ALDE, la dezbaterea moţiunii de cenzură din Parlament, conform Agerpres.
În opinia sa, "toţi au vrut şi tot vor să dărâme Guvernul prin forţă, pentru că nu pot câştiga alegerile".
-----
Actualizare - Turcan: Mi se pare devastator să avem un premier -subiect de bancuri pe WhatsApp
Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat azi că nu onestitatea este cea pe baza căreia Liviu Dragnea a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, ci obedienţa, ea subliniind că i se pare umilitor ca România să aibă un prim-ministru care este subiect de bancuri pe WhatsApp.
"Astăzi aveaţi şansa unui discurs onest, dar nu onestitatea este criteriul pe baza căruia Liviu Dragnea v-a desemnat prim-ministru, ci obedienţa şi faptul că îi executaţi ordinele fără să crâcniţi. Există soluţii ca României să îi meargă mai bine, iar societatea şi economia astăzi, după această moţiune, ar putea primi un balon de oxigen. În primul rând, în locul unui prim-ministru incompetent şi obedient am putea avea un prim-ministru responsabil şi devotat şi care să transmită mai ales tinerei generaţii mesajul că merită să înveţi în ţara aceasta dacă vrei să accezi în elita societăţii. Mai mult decât atât, mi se pare devastator pentru tânăra generaţie să aibă un premier care este subiect de bancuri pe WhatsApp, un preşedinte al celui mai important partid care este personaj principal în "jocul de-a spânzurătoarea", pe Florin Iordache care este subiect de glume pentru copilaşii ce învaţă în clasele primare înjurături cu degetele. Aceasta este ţara în care ne-aţi adus cu acest guvern", a declarat Raluca Turcan la dezbaterile pe moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP.
-----
Actualizare - Roman (PNL) către Dăncilă: "Sunteţi un prim-ministru mânjit pe mâini cu sângele românilor"
Deputatul PNL, Florin Roman, i-a reproşat astăzi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, premierului Viorica Dăncilă că este "mânjită pe mâini cu sângele românilor", solicitându-i acesteia să-şi ceară iertare şi să-şi dea demisia.
"În urmă cu 29 de ani am scăpat de Ceauşescu, am scăpat de dracul şi am dat de tac-su, pe care îl cheamă astăzi Liviu Dragnea. Doamnă prim-ministru, vă rog sincer să vă priviţi în oglindă, acolo o să-l vedeţi pe domnul Dragnea şi o să mai vedeţi că sunteţi un prim-ministru mânjită pe mâini cu sângele românilor. PSDragnea a început să guverneze cu bulanul, aţi vărsat sânge nevinovat şi cei vinovaţi veţi plăti pentru asta. Acum torpilaţi Justiţia şi vreţi să transformaţi instituţiile în bulan. Mă uit în ochii dumneavoastră, doamna Dăncilă, şi vă întreb: Credeţi în Dumnezeu? Puteţi dormi liniştită noaptea? Nu vă bântuie chipurile românilor bătuţi în 10 august cu bestialitate? V-aţi mânjit mâinile cu sânge. Aţi umplut străzile cu criminali, violatori şi tâlhari care ne atacă copiii", a afirmat Roman, în plenul Parlamentului.
El a adăugat că singura cale este ca premierul Dăncilă să-şi dea demisia. "Nu veţi fi iertată niciodată! Cereţi-vă iertare românilor şi daţi-vă demisia, este singura cale de ieşire onorabilă. România trezeşte-te!", a încheiat Roman, conform Agerpres.
-----
Actualizare - Barna: Fiecare zi pe care cuplul Dragnea-Dăncilă o petrece la conducere reprezintă o ameninţare
Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat astăzi în plenul Parlamentului, că "fiecare zi şi fiecare oră pe care cuplul Dragnea-Dăncilă o petrece la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune". El a adăugat că prioritatea zero a acestui Guvern este "cum să scape penalii de puşcărie".
Barna a spus că iarna aceasta ar fi trebuit să fie cel mai fericit moment din istoria noastră ca naţiune.
"Suntem membri ai unei familii europene şi avem un parteneriat cu cea mai puternică democraţie, înaintaşii noştri ar fi fost probabil foarte mândri, dar astăzi România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal şi de un prim ministru care are dificultăţi să citească textele pe care i le pun alţii în faţă", a afirmat el, conform News.ro.
El a spus că tot ce au clădit înaintaşii este pus în pericol de "tupeul şi reaua credinţă a regimului Dragnea-Dăncilă".
"Fiecare zi şi fiecare oră pe care cuplul Dragnea-Dăncilă o petrec la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune. Soluţia este înlăturarea acestui guvern de la conducerea României", a susţinut el.
Barna a spus că lipsa de performanţă a Guvernului este direct proporţională cu mărimea aparatului guvernamental.
De asemenea, el a afirmat că prioritatea zero a acestui Guvern este "cum să scape penalii de puşcărie".
-----
Actualizare - Turcan: "Românii ar vota această moţiune de cenzură"
Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat în plenul Parlamentului, că românii nu vor fi niciodată solidari cu hoţii şi cu avocaţii lor, iar actuala guvernare va plăti pentru răul făcut la conducerea ţării şi că românii ar vota această moţiune de cenzură.
"Executaţi fără să crâcniţi toate deciziile care distrug România. Românii nu vor fi niciodată solidari cu hoţii şi cu avocaţii lor. Veţi plăti pentru răul pe care l-aţi făcut la conducera ţării. Dvs. aţi făcut şi faceţi foarte mult rău acestei ţări", a afirmat Raluca Turcan, potrivit News.ro.
Ea a susţinut că cetăţenii din această ţară îşi doresc ca acest guvern să plece.
"Românii din această ţară ar vota această moţiune de cenzură. Aveţi posibilitatea să optaţi să fiţi de partea poporului sau de partea celor cu interese, de partea intereselor lui Liviu Dragnea. Dacă nu credeţi analizele şi sondajele, mergeţi printre oameni. De câte ori aţi mers în ultima vreme printre oameni fără să fiţi huiduiţi? Nu aveţi curajul! Aveţi şansa să curmaţi această suferinţă a poporului român", le-a spus prim-vicepreşedintele PNL parlamentarilor puterii.
"Există soluţii ca românilor să le meargă mai bine şi suntem la un vot de ele", a susţinut ea.
-----
Actualizare - Dăncilă: "Textul moţiunii e profund neserios"
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în Parlament, că textul moţiunii de cenzură este profund neserios, a precizat că a schimbat miniştrii care au rămas în urmă şi că va mai schimba oricâţi va fi nevoie. Ea a susţinut că, dacă ar fi un vot secret pentru Tudorel Toader, voturile ar fi în favoarea acestuia cu mult peste majoritatea PSD-ALDE, pentru că mulţi dintre cei din opoziţie sunt foarte bucuroşi de ce a făcut Toader.
"Aş fi vrut să cred că puteţi da dovadă de onestitate. Mi-a fost foarte greu să înţeleg logica acuzaţiilor şi argumentelor contradictorii. Mă aşteptam să trataţi cu seriozitate acest instrument pe care îl aveţi. E un text profund neserios, mă aşteptam să vă respectaţi în primul rând pe dvs., să vă respectaţi datoria pe care o aveţi faţă de cei pe care îi reprezentaţi", a afirmat Dăncilă, conform News.ro.
Ea a spus că i se cere să dea socoteală pentru remanierile făcute de premierii Grindeanu şi Tudose. "Să-i întrebaţi pe dânşii", a adăugat ea.
"Fiecare ministru pe care l-am numit avea o obligaţie clară, i-am schimbat pe cei care au rămas în urmă. Ce aţi fi vrut să fac, să îi menţin? Ce aţi fi vrut de la acest guvern, să ţină sau nu un ministru care nu dă rezultate? Nu vă mai înţeleg cetăţenii. L-aţi criticat pe Lucian Şova, dar când l-am propus pentru remaniere aţi devenit apărătorii lui. Voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie pentru ca să facem ce avem în programul de guvernare", a mai declarat premierul.
-----
Actualizare - Gorghiu (PNL) propune ca, după votul pe moţiunea de cenzură, să se facă o şedinţă de Birouri reunite
Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a solicitat astăzi, ca după votul pe moţiunea de cenzură, să se facă o şedinţă de Birouri permanente reunite, pentru a se discuta despre cele două declaraţii propuse de liberali pe tema Justiţiei şi a situaţiei economice.
Intervenţia acesteia a avut loc după reluarea şedinţei de plen, la revenirea în sală a parlamentarilor PSD.
"O să votăm această ordine de zi, însă să ştiţi că aşa se întâmplă când există lideri de grup neexperimentaţi şi plini de pasiune care vă scot colegii din sală. A fost un gest stupid, din punctul meu de vedere, şi vă solicit să acceptaţi să facem imediat după această şedinţă de plen, după votul la moţiunea de cenzură, o şedinţă de Birouri reunite Cameră - Senat, pentru a discuta introducerea pe ordinea de zi a celor două declaraţii înregistrate de PNL, susţinute de ceilalţi colegi din Opoziţie, care să fie discutate de urgenţă într-o primă şedinţă de plen reunit", a spus Gorghiu, potrivit Agerpres.
-----
Actualizare - Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură
Plenul reunit al Parlamentului a început dezbaterea moţiunii de cenzură.
Şedinţa a fost reluată şi parlamentarii PSD au revenit în sală.
Ordinea de zi care conţine doar dezbaterea moţiunii de cenzură a fost aprobată cu 257 de voturi "pentru".
Moţiunea de cenzură este citită de către deputatul USR Claudiu Năsui.
-----
Actualizare : Plenul reunit al Parlamentului, la a doua pauză de consultări
Plenul reunit al Parlamentului a luat deja a doua pauză de consultări de la începutul şedinţei.
Iniţial, preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a suspendat şedinţa pentru o pauză de consultări de 5 minute, după disputa privind solicitarea PNL de a introduce pe ordinea de zi două propuneri de declaraţii.
După pauză, Raluca Turcan a susţinut, de la tribună, că dacă nu se supune la vot propunerea PNL se produce "un abuz".
"Aruncaţi Constituţia la coş şi spuneţi că în România este dicatatura PSD-ALDE", a afirmat Turcan, conform News.ro.
-----
Actualizare - Parlamentarii PSD au ieşit din sala de plen. Suciu: "Vom reveni"
Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat astăzi după ce parlamentarii social-democraţi au ieşit din sala plenului reunit, că reprezentanţii Opoziţiei "nici măcar nu au cvorum şi încearcă golănii", el adăugând că "e o premieră când trei sau patru partide care depun moţiune de cenzură fug de propria lor moţiune", potrivit Agerpres.
El a precizat că parlamentarii PSD vor reveni în sala plenului reunit.
"Vom reveni", a spus Suciu.
Liderul deputaţilor PSD a cerut, în plenul Parlamentului, pauză de consultări şi le-a spus deputaţilor şi senatorilor social-democraţi să iasă din sala de şedinţă.
-----
Actualizare : PNL cere ca plenul reunit să adopte două declaraţii privind Justiţia şi situaţia economică
PNL a solicitat astăzi la începutul şedinţei plenului Parlamentului, în care este programată dezbaterea moţiunii de cenzură, suplimentarea ordinii de zi cu două declaraţii - una privind transpunerea recomandărilor Comisiei Europene în legislaţia privind Justiţia, iar alta referitoare la situaţia economică.
Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a precizat că PNL a depus astăzi la Birourile permanente cele două propuneri şi acestea trebuie incluse pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură.
"PNL solicită introducerea pe ordinea de zi a două declaraţii - una privind transpunerea recomandării Comisiei Europene în legislaţia privind Justiţia şi o declaraţie referitoare la derapajul economic şi atacul susţinut pe care Guvernul îl face la adresa mediului economic, societăţii în general. Aceste două declaraţii au fost înregistrate la Birourile permanente. Parlamentul este obligat să reafirme sprijinul faţă de respectarea valorilor europene, egalitatea în faţa legii, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. În privinţa celei de a doua declaraţii pe teme economice este obligatoriu ca Parlamentul să ia atitudine faţă de măsurile fiscal-economice anunţate de Guvern. Guvernul are o poziţie antieconomică, a bulversat economia, este un comportament economic fără precedent", a spus Turcan, potrivit Agerpres.
În replică, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, preşedintele de şedinţă, a arătat că nu poate supune la vot această propunere, pentru că este contrară Regulamentului.
"Aţi pierdut momentul luni dimineaţă. Materialele se înregistrează cu cel puţin cu 10 zile înainte, astfel încât parlamentarii să aibă posibilitatea să le discute şi să facă amendamente. Nu puteţi cere atât timp cât nu s-a discutat aşa ceva", a precizat Iordache.
-----
Moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" va fi dezbătută şi votată astăzi în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului Pentru a fi votată, moţiune are nevoie de 233 de voturi.
UDMR a anunţat deja că nu va vota moţiunea, dar că parlamentarii săi vor participa la şedinţă, argumentul fiind că "şansele matematice nu sunt reale".
Vicepreşedintele PSD, Florin Iordache, exprima dubii sâptămâna trecută, inclusiv în legătură cu realizarea cvorumului, el precizând că ieri a fost de fapt ultima zi de lucru în Parlament, toţi parlamentarii urmând să plece în teritoriu.
Cu toate acestea, preşedintele Klaus Iohannis declara ieri că opoziţia are şanse bune de reuşită.
"Eu le doresc mult succes şi cred că au şanse bune de reuşită", a spus Iohannis.
Întrebat dacă ar fi putut face mai mult pentru susţinerea acestui demers, Iohannis a spus că este strict treaba Parlamentului.
"Această chestiune se tranşează în Parlament prin procedurile prevăzute acolo" a mai spus Iohannis, potrivit News.ro.
Şeful statului a adăugat: "Personal, îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte".
1. Puscarie sa faca doar aia care nu stiu sa fure sau
(mesaj trimis de gogu în data de 20.12.2018, 10:08)
De 2 ani de zile astea se plang ca Hotilor si Mafiotilor le este greu in aceasta tara, ca sunt bagati la puscarie dupa ce au furat, ca de ce sa nu fure cum vor ei. Justitia doarme, Politia doarme, SRI-ul doarme. Hotii si Mafotii ne conduc, sa vedem ce face Poporul. In general Poporul doarme, la fel ca la FNI, ei ne lucreaza.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2018, 12:40)
Ce a facut SRI se va vedea in anii urmatori cu ce ne alegem de la CEDO. Crapă și propaganda, se dezvelește misterul mistreților descreierați.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2018, 13:15)
Presupunand ca pica guvernul si yohanus isi pune"guvernul lui", pe Orban. Ce am facut cu asta? Astia au declarat deschis ca prima masura a lor va fu sa taie ce au dat psd. Si ce am facut cu asta? Credeti ca va fi mai bine sa tai tit ce s-a dat sau sa taxezi anumite sectoare, institutii de unde poti lua, hai sa fim seriosi, bancile au facut profituri record. Pai si pilonul 2 la ce ne ajuta? In 25 ani de mhnca imi dau pe langa pensia de la sta 300 lei. Ce dracu fac cu 300 lei. NIMIC. Concluzie imi iau banii acum. E un mare fas pilonul 2, ingrasa niste jmekeri care il administreaza. Ce sa inteleg eu acum ca a cazut bursa ca pensia mea privata din pilonul 2 a scazut. De aceia imi iau banii si la naiba cu pilonul 2.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2018, 16:58)
PSD-ul nu mai are ce sa dea. A golit visteria, a lichidat bugetul, a lichidat investitiile (fara investitii adio crestere economica si implicit adio bani suplimentari la buget). Acum vrea sa devalizeze companiile (sa le lase fara lichiditati si profituri ca sa dea chipurile la saraci) cu repercusiuni asupra cresterii economice, a salariatilor (pentru ca acele companii isi vor restrange activitatea)si asupra bugetului. Dupa ce vor "rezolva" (jumuli) si companiile, de unde vor mai scoate bani? Dar la buget, de unde vor mai intra bani? Din parti! PSD -ul se comporta iresponsabil precum niste parinti care cheltuiesc toti banii de salariu, apoi se imprumuta la rude si la vecini iar apoi taie pe rand toate gainele din curte ca sa le bage la consum (ca oricum nu mai investea in ele). Oare te intrebi ce va urma dupa dezmatul asta pentru o asemenea familie? Realizezi oare ca suntem in situatia asta in care consumam totul (desi, culmea, omul de rand nu prea o duce mai bine) si ca apoi ne va astepta dezastrul (iar pe asta il va simti in primul rand omul de rand , cel care, culmea, a primit cel mai putin din banii risipiti de PSD pentru ca grosul a mers la administratiile locale si la baronii locali)?
Nu ai inteles mecanismul? Astia prostesc natiunea ca ia de la cei bogati ca sa dea la saraci, numai ca banii asjung tot la bogati (ca doar asa Dragnea, Oprisan, Mazare si ceilalti baroni locali si-au construit vile si si-au tras averi uriase)?
O duci mai bine dupa 2 ani de guvernare PSD in care banii (asa spun ei) au ajuns la oamenii de rand, ca tine? Ei spun ca banii au fost si sunt pentru tine, omul de rand.
I-ai primit?
O duci mai bine?
Sa-ti spun un secret (dar tine-l pentru tine) - Nu au ajuns la tine si nici nu vor ajunge (decat eventual maruntisul ca sa aiba acoperire) pentru ca pur si simplu nu sunt pentru tine, omul de rand.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2018, 18:33)
Tonetarii sunt frustrati ca romanii o duc mai bine.
2. Motiunea_a Picat_...
(mesaj trimis de _'C'_ în data de 20.12.2018, 13:49)
..Pacat ! Mare pacat ca Ude-Mereul nu poate sau nu vrea mai degraba sa se transforme intr-un partid de talie nationala si se limiteaza la provincialism si 1 regionalism doar pt. etnicii maghiari..Pacat ca nu vor sa faca saltul si asaltul spre mai sus si virfuri..Sa prezinte un proiect serios de tara si nu limitat doar la tinutul secuiesc si nu mai stiu pe unde sunt ei majoritari...Si spun asta in lumina recentei declaratii a lui K. Hunor legat de votul care nu va fi dat pt. trecerea acestei motiuni de cenzura..Si bine fac~..Ungurii nostrii stiu cine e drepata de azi cu lacheul L. Orban in frunte, o drepata formata din grupuri si grupulete, fiecare dintre ele avind proprile lor interese acolo in interiorul PNL si care de fapt mimeaza o-drepta, caci de cind au pierdut puterea in 2012 si PDL sa dezintegrat, ea-dreapta nu resusete sa se coaguleze asa cum trebuie, sa devina mai omogena mai unita si sudata in scopuri si tel..Doar cu improvizatii fel de fel defileaza pe mai departe si vorbaraie muulta si sterila la televizor sau pe la colturi !!!...E o tragedie pt. acesta democratie a noastra ca de 29 de ani nu reusim sa punem pe picioare un partid de dreapta solid-puternic si bine inchegat, stabil si care sa lupte de la egal cu stinga_socialista..ei ramin pe mai departe doar niste firmituri si mici bucatele imprastiate si dispersate pe ici si colo......De aceea "Eu vreau sa votez 1~UDMR pt. toti Romanii"__...
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2018, 17:13)
care varfuri, penele? caricatura aia? poate barna, hotul sef al scaunului de la usr? care varfuri? numai pleava
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de MIHAI în data de 20.12.2018, 18:21)
Motiunea a fost doar o diversiune(ca multe altele).Daca reuseau sa-i convinga pe unguri sa o voteze ,acestia ramaneau in ofsaid .Deveneau "nesiguri" pentru alianta de la guvernare si in imposibilitate de a-si realiza obiectivele pe termen lung.Din pacate peste 20de parlamentari care semnasera motiunea au fost la taiatul porcului!