Multe maşini de spălat Miele obţin ratingul "A" pentru eficienţa energetică

A.P.
Miscellanea / 21 aprilie 2021

Multe maşini de spălat Miele obţin ratingul "A" pentru eficienţa energetică

Noile etichete energetice ale UE au intrat în vigoare în luna martie şi cea mai semnificativă modificare a apărut în cazul etichetei care avea anterior marcajul "A+++", înlocuită în prezent cu un simplu "A", potrivit unui comunicat al Miele.

Mai mult, indicele de referinţă energetică a fost ridicat, raportat la clasificarea anterioară.

Obiectivul UE este de a simplifica reprezentarea prin noul sistem de clasificare, care cuprinde un calificativ de la A la G. Astfel, pe termen lung, scala este permisivă şi poate permite integrarea unor produse cu un consum şi mai redus de energie, mai prietenoase cu mediul. "Miele este o companie sustenabilă, care a acordat întotdeauna cea mai mare atenţie eficientizării energetice şi, prin urmare, sprijină demersul iniţiat de UE prin noul sistem de etichetare energetică", declară Christoph Wendker, responsabil Miele pentru sustenabilitate.

Un efect secundar intenţionat al acestui demers este reprezentat de faptul că modelele clasificate anterior cu rating "A+++" sunt acum clasificate cu "C" sau "D". În pofida acestei schimbări, noua evaluare nu sugerează că aceste produse sunt mai puţin prietenoase cu mediul. "Schimbarea este reprezentată, în realitate, de modul de clasificare al electrocasnicelor, nu de eficienţa energetică în sine", adaugă Wendker.

Un exemplu este reprezentat de produsele pentru îngrijirea rufelor: 99% dintre maşinile de spălat Miele vândute în 2020 au fost A+++ sau chiar cu până la 50% mai eficiente - în ciuda faptului că utilizează programe cu ciclu scurt de spălare care, în mod convenţional, sunt mai puţin eficiente energetic

În acelaşi timp, maşinile ajustează cantitatea de apă necesară la gradul de încărcare al maşinii. Această tehnologie contribuie atât la economisirea timpului, cât şi energiei electrice. Mai mult, atunci când este necesară spălarea unor articole individuale de îmbrăcăminte, dispozitivele folosesc o cantitate foarte mică de apă şi energie, datorită opţiunii SingleWash extra.

De curând, organizaţia de protecţie a consumatorilor din Germania, Stiftung Warentest, a certificat Miele pentru eficienţă energetică remarcabilă: după ce au retestat produsele Miele în conformitate cu noile standarde de eficienţă energetică. Rezultatul, publicat în revista Stiftung Warentest, numărul 4/2021, atestă faptul că maşinile de spălat rufe Miele se încadrează în noua clasă energetică "A".

Frigiderele, congelatoare şi maşinile de spălat vase sunt, de asemenea, eficiente din punct de vedere energetic

Miele lucrează, de asemenea, la îmbunătăţirea eficienţei energetice a echipamentelor sale de răcire.

Conform noii clasificări, majoritatea modelelor au un rating de eficienţă energetică ce variază de la "C" la "F". Odată cu lansarea noii generaţii K 7000 de aparate incorporabile, care urmează să fie lansate în luna iunie a acestui an, Miele va avea, de asemenea, electrocasnice încadrate şi în categoria "B".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb