NICOLAE CIUCĂ: "Sunt perspective pozitive astfel încât ţării noastre să-i fie ridicat MCV"

V.G.
Politică / 27 octombrie 2022

"Sunt perspective pozitive astfel încât ţării noastre să-i fie ridicat MCV"

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a afirmat, astăzi, că sunt perspective pozitive astfel încât României să-i fie ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), după întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, completată de discuţiile tehnice pe care ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a avut cu vicepreşedintele CE, Vera Jourova şi comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders, transmite Agerpres.

"În ceea ce priveşte MCV, am avut discuţii care sunt legate de întreg procesul tehnic prin care s-au elaborat legile Justiţiei. Au fost discuţii tehnice pe care domnul ministru Predoiu le-a purtat la nivelul Comisiei atât cu comisarul Reynders, cât şi cu doamna Jourova şi, de asemenea, sunt perspective pozitive astfel încât României să-i fie ridicat acest capitol al Mecanismului de Cooperare şi Verificare", a declarat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles.

El a subliniat că, în urma întâlnirii pe care a avut-o astăzi cu europarlamentarii români, s-a convenit asupra unei acţiuni comune pentru îndeplinirea obiectivelor legate de ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen.

"La întâlnirea pe care am avut-o cu europarlamentarii doresc să subliniez un singur aspect. A fost o întâlnire cât se poate de benefică şi, practic, indiferent de culoarea politică, am convenit împreună să ne folosim toate resursele şi să facem în aşa fel încât să vedem în ceea ce înseamnă ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen. Amândouă obiective naţionale pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit. Încă o dată, nu contează culoarea politică, contează partea de obiectiv naţional", a completat Ciucă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Te-au pus sa inchizi termocentralele pentru pacaleala asta?

    Dupa nazbatiile in forma repetata ale CCR-ului chiar trebuie ridicat MCV-ul

    Cu plagiatu-n brate, Ciuce ne explica ...a...a...a...ca MCV trebuie ridicat.

    Dupa ce a facut tot posibilul sa opreasca verificarea tezei sale de doctorat chiar prin intermediul unor magistrati aserviti, acum acelasi Ciuca merge la Bruxelles sa explice ca ...a....a...a...a, justitia e corecta in Romania. 

    Romania si romanii merita adwrarea in spatiul Schengen si ridicarea MCV, dar din pacate prezenta voastra acolo nu face altceva decat sa compromita cu totul acest demers.

    Dupa decizia CCR si "uitarea" de a corecta in 45 de zile a parlamentului, care face sa scape o gramada de infractori, despre ce ridicare a MCV vorbim ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb