Noi audieri pe tema ROBOR, în Comisia Economică din Senat

E.O.
Bănci-Asigurări / 12 martie 2019

Foto de la audierea CA al BNR

Foto de la audierea CA al BNR

Audierile referitroare la modul de calcul al indicelui ROBOR continuă. Patru din cei care au fost trezorierii băncilor în anul 2008 au fost invitaţi astăzi, în comisia Economnică din Senat.

Senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele comisiei, ne-a precizat că cei patru foşti trezorieri care ar fi trebuit să fie părezenţi la audierile de astăzi sunt Bogdan Mihoc, care a lucrat la Unicredit Ţiriac Bank, Cristian Sporiş, de la Raiffeisen Bank, Florin Cîţu, directorul trezoreriei ING Bank la acea vreme şi Eugen Cîrstea, fost trezorier la BCR. Dintre aceştia, doar fostul reprezentant al BCR a confirmat prezenţa, după cum ne-a spus domnul Zamfir. Senatorul ne-a menţionat că Bogdan Mihoc a anunţat că nu va participa la audieri, iar Sporiş nu a răspuns invitaţiei.

Referitor la prezenţa lui Florin Cîţu în comisie, Daniel Zamfir a scris, pe pagina sa de Facebook: "Aflu, pe surse de la PNL, că domnul Cîţu, «combinatorul ROBOR-ului» de pe vremea când era trezorier la ING, s-a înţeles cu domnul Cinteză de la BNR să nu se prezinte astăzi la audierile de la Comisia Economică a Senatului. Eu nu ştiu ce calcul îşi fac, dar îi avertizez pe amândoi că Legea îi obligă să se prezinte în faţa Comisiei parlamentare şi că, aşa cum am procedat în cazul audierii lui Mugur Isărescu, vom merge până la capăt".

La audierile astăzi a fost invitat, din nou, şi Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR.

Daniel Zamfir a anunţat şi faptul că fostul secretar General al Consiliului Concurenţei, Vasile Şeclăman, a solicitat să fie reaudiat.

Amintim că senatorul Zamfir a afirmat, în mai multe ocazii, că ROBOR este manipulat de bănci, cu concursul Băncii Naţionale a României.

Recent, membrii Consiliului de Administraţie al BNR au fost audiaţi în comisiile reunite Economică şi de buget din Senat.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ... Zamfire..daca vorbesti de LEGE si respectarea ei..iti transmit din partea PENSIONARILOR care reclama conform LEGI...sa ridici problema in SENAT sa mareasca pensiile de la 01.01.2019..... Zamfire conf. LEGI...respectati si VOI LEGEA.. Te rog sa iesi in masmedia si explica pensionarilor de ce nu mariti pensiile oamenilor de rand.....aici nu mergi pana la capat...???

    1. Pentru ca nu au bani, au mintzit shi au prostit shi-o sa mai prosteasca omul de rand...

    Zamfir, nu vrei sa fie robor 1% 20 de ani, asa e la kim jon un

    1. Tot voua sa va mareasca la pensionari?Si daca ar fi Roborul la 1 % 20 de ani care este problema ?Daca ar fi mai multi politicieni ca D-nul Zamfir ar fi Ok.

      pt 2.

      mai tembelule tu intelegi ca 3m robor era cotat in alea 15 minute de fixing zilnic (inainte de 11.00) in crestere de top 10 banci PE GOL ?!?!?!? Adica toata ziua nimeni nu facea nici o tranzactie pe maturitatea de 3 luni ... si aia isi fixau "pretul banilor" la 3 luni (robor 3m) ...apoi primind de la clienti dobanda la creditele cu dobanzi cotate la robor 3m ?????  

      BAI LIMBRIC, DE CONFLICT DE INTERESE AI AUZIT ????? CUNOSTI CONCEPTUL ???? E un conflict de interese major - bancile comerciale sunt si fixer-ii de dobanda si beneficiarii deciziilor !  

      troll psdist, marsh in cocina istoriei

    DEMOLATI GHEMUL DE COMBINATORI DIN INTERIORUL BNR CU ISARESCU IN FRUNTE! Cand am vazut cum s-a dus robor 3m de la 0.86 % la 3.47% in 9 luni daca il aveam pe Isarescu in fata l-as fi calcat in picioare! A fost un cadou facut bancilor ca sa le pompeze profiturile pe carca romanilor care au credite imobiliare in ron ! Profiturile bancilor straine! Profit care an de an se exporta in afara Romaniei!

    JOS cu Isarescu si cu toti acolitii adusi de el acolo!

    DEMOLATI UCIGASII DIN BNR!  

    1. gata bre, demolam. uite mi-am luat un ciocan mare. unde incep sa demolez sa-ti fac loc sa-l calci pe Isarescu in picioare? cind ROBOR era 0.86% nu era tot Isarescu acolo? nu te-am vazut sa-l calci in picioare, nu te-am vazut demolind. trompeta de guvern mafiot si infractional ce esti derbedeule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb