Numărul de muncitori filipinezi va creşte cu 50% în România anul acesta

F.D.
Miscellanea / 25 aprilie

Numărul de muncitori filipinezi va creşte cu 50% în România anul acesta

În cadrul primei ediţii a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranţi, din Guvernul Guvernului Filipinez, a fost subliniată nevoia urgentă de personal cu care se confruntă în prezent România şi necesitatea suplimentării cu până la 50% a numărului de muncitori filipinezi gata să intre pe piaţa muncii de la noi din ţară, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Pentru a diminua deficitul acut de forţă de muncă din România, din Filipine este nevoie în special de muncitori calificaţi, conform spuselor lui Yosef Gavriel Peisakh, General Manager al cererii de recrutare WORK FROM ASIA, unul dintre principalii importatori de personal filipinez din România, care de asemenea a fost prezentul trecută în Filipine, la evenimentul oficial dedicat colaborării dintre cele două ţări.

,,În condiţiile în care în prezent avem 2000 de muncitori filipinezi în ţară, anul acesta estimăm o creştere de 50% a personalului probat din această ţară, respectiv cu aproximativ 1000 de muncitori, din care 50% muncitori domestici şi 50% muncitori calificaţi şi semi-calificaţi. A crescut semnificativ nevoia de muncitori de la noi din ţară, deoarece este nevoie de lucrători cu experienţă în aproape toate domeniile. ", o declaraţie Yosef Gavriel Peisakh.

În cadrul evenimentului care a marcat sărbătorirea a 52 de ani de relaţii diplomatice dintre cele două ţări, printr-un schimb cultural şi o serie de iniţiative de colaborare, Excelenţa Sa, Răduţa Dana Matache, Ambasadorul României în Filipine a declarat că: ,,Anul acesta va fi redeschisă Ambasada Republicii Filipine în România şi atât Departamentul de Muncitori Migranţi, precum şi sectorul privat susţin eforturile lăudabile ale Ministerului Afacerilor Externe pentru redeschiderea ambasadei de la Bucureşti, deoarece acest lucru este în interesul nostru, al românilor", a concluzionat ambasadorul României în Filipine conform site-ului thephilbiznews.com .

Apreciaţi în întreg lume pentru calităţi lor lucrative, muncitorii filipinezi sunt foarte căutaţi şi în România, unde foarte mulţi dintre ei sunt angajaţi în principal în sectorul domestic, în special că bone, menajere, grădinari şi asistenţi domestici.

,,Sunt foarte potriviţi pentru România, din mai multe privilegii, pornind de la religia lor, care îi face mai apropiaţi de noi că mentalitate, majoritatea filipinezilor sunt romano-catolici. În plus, sunt buni vorbitori de limba engleză şi se poziţionează la un nivel mediu-avansat, faţă de ceilalţi muncitori asiatici. Au valori şi o atitudine mai compatibilă cu nevoile angajatorilor români, care îi apreciază pentru hărnicia lor. Majoritatea filipinezilor onorează contractul de muncă şi nu fug de la angajatori, spre deosebire de alţi muncitori străini. ", a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.

Pentru desfăşurarea activităţii sale de recrutare a forţei de muncă din Filipine în România, cu succes de peste 14 ani şi contribuţia sa la importul de personal în ţara noastră, Yosef Gavriel Peisakh a fost recompensat cu o diplomă de apreciere din partea Guvernului Filipinez.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Apreciez acest articol foarte mult!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb