O aeronavă P-3C Orion va desfăşura antrenamente strategice tactice cu forţele române

Adina Lateş
Internaţional / 11 octombrie 2015

O aeronavă P-3C Orion aparţinând Batalionului de Patrula 9 al Forţelor Navale ale S.U.A. ajunge, astăzi, la Constanţa pentru trei zile de exerciţii de luptă antisubmarin alături de Forţele Navale ale României, informează un comunicat al Flotei a 6-a a Forţelor Navale ale SUA din Europa/Africa.

Membrii Forţelor Navale ale Statelor Unite şi României vor analiza şi exersa tactici, tehnici şi proceduri de strategie de luptă antisubmarin pentru a spori interoperabilitatea şi capacitatea comună de a asigura securitatea şi stabilitatea în Marea Neagră.

"Îmbunătăţirea permanentă şi exersarea strategiilor de lupta antisubmarin cu aliaţii NATO precum România este o prioritate pentru flota noastră şi pentru Alianţa Nord-Atlantică", a declarat capitanul Bryan Durkee, comandant al Forţei de Intervenţie (CTF) 67, care coordonează aeronavele de patrulă maritimă în teatrele de operaţiuni.

"Participarea aeronavelor noastre la antrenamente cu aliaţii din Marea Neagră şi cu partenerii noştri este o misiune permanentă a Flotei a 6-a a SUA. Interacţiuni precum acestea sporesc cunoştinţele profesionale ale tuturor celor implicaţi şi le oferă acestora ocazia să împărtăşească inovaţiile tactice şi practice şi să faciliteze interoperabilitatea," a adăugat acesta.

Potrivit sursei citate, membrii Forţelor Navale ale României vor participa la un zbor demonstrativ al operaţiunilor P-3C pe parcursul exersării strategiei de lupta antisubmarin în cadrul unui exerciţiu complex care se desfăşoară în Marea Neagră.

P-3C participă în mod constant la exerciţii cu partenerii şi aliaţii din regiunea Mării Negre. Cel mai recent, în luna iulie, o aeronavă P-3C Orion a participat la exerciţiul de tactică antisubmarin Sea Shield, desfăşurat de Forţele Navale Române.

Flota a 6-a a Forţelor Navale ale SUA din Europa/Africa, cu sediul de comandă la Napoli, in Italia, desfăşoară o gamă largă de operaţiuni navale, adesea comune sau întrunite în cooperare cu aliaţi şi parteneri instituţionali pentru a promova interesele naţionale ale SUA şi securitatea şi stabilitatea în Europa şi Africa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb