O nouă grevă la "Alitalia"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 martie 2005

Mişcarea de protest are loc astăzi şi a generat anularea a 88 de zboruri

Compania aeriană italiană "Alitalia" a suspendat 88 de zboruri prevăzute pentru astăzi, din cauza unei noi greve de 24 de ore declanşată de însoţitorii de bord. Mişcarea, anunţată încă de ieri, este a treia pe anul în curs. Oficialii companiei au precizat că au fost anulate 54 de zboruri naţionale, 32 internaţionale şi două intercontinentale, în marea majoritate cu decolare de pe aeroporturile din Roma şi Milano.

Greva a fost iniţiată de sindicatul Sult. Acesta este nemulţumit de "lipsa de răspunsuri concrete pentru derularea negocierilor cu conducerea companiei şi reprezentanţii instituţionali" privind preocupările lor legate de aplicarea unilaterală a acordului contractual încheiat în septembrie 2004. Potrivit reprezentanţilor Sult, compania a impus stewardeselor şi asistenţilor de zbor un program de lucru "flexibil", care înseamnă mai puţin timp de odihnă şi mai multă muncă, ceea ce a "pus în pericol sănătatea angajaţilor şi securitatea zborurilor". În plus, sindicatul protes-tează faţă de condiţiile precare de muncă, de "lipsa de direcţie" în politica "Alitalia".

Greva de astăzi urmează celei din 21 februarie, care a dus la suspendarea a 180 de zboruri, precum şi celei din 10 februarie, cînd au fost anulate mai mult de 140 de zboruri.

"Alitalia", deţinută în proporţie de 62% de statul italian, a înregistrat pierderi de 462 milioane euro anul trecut, cu 53 milioane mai puţin faţă de anul anterior. Lucrătorii "Alitalia" se tem de planul de restructurare a societăţii, care prevede eliminarea a 3.700 de posturi şi separarea operaţiunilor la sol de cele de zbor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb