OCH a înfiinţat Centrul de Medicină Maritimă

F.D.
Companii / 12 iulie 2022

OCH a înfiinţat Centrul de Medicină Maritimă

Personalul navigant român şi internaţional are de acum posibilitatea de a efectua examinările pentru Medicina Maritimă în cadrul Ovidius Clinical Hospital, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, prin noul Centru de Medicină Maritimă, OCH asigură serviciile medicale pentru navigatori, la standarde medicale moderne, deja recunoscute în regiunea de Sud-Est a României.

Toate procedurile medicale necesare îmbarcării vor fi realizate de navigatori în cadrul Centrului de Medicină Maritimă, centru special conceput pentru a acoperi nevoile specifice ale acestei categorii profesionale. Navigatorii vor fi evaluaţi în cadrul Centrului de o echipă multidisciplinară cu experienţă de peste 15 ani în medicină maritimă.

Pentru a avea drept de practică, toţi profesioniştii din domeniu care îşi desfăşoară activitatea la bordul unei nave trebuie să treacă printr-o serie de investigaţii medicale specifice.

În Centrul de Medicină Maritimă OCH, personalul navigant are acces la servicii medicale performante în specialităţile: medicină internă, chirurgie generală, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie şi psihologie. Pe lângă acestea, toate celelalte specialităţi din cadrul OCH pot fi accesate cu uşurinţă, deoarece fiecare persoană beneficiază de abordarea multidisciplinară. Nu mai puţin de 150 de medici specialişti sunt la dispoziţia tuturor pacienţilor, acoperind o gamă variată de servicii medicale.

Tot aici, la Centrul de Medicină Maritimă OCH, se pot întocmi şi rapoarte medicale pentru personalul debarcat din motive medicale de la bordul navelor la cererea companiilor de shipping şi a societăţilor de asigurări.

Rezultatele investigaţiilor sunt notate în fişe medicale standard, folosite la nivel internaţional. În cadrul noului Centru de Medicină Maritimă OCH, navigatorii au parte de servicii medicale integrate pentru întocmirea şi completarea fişelor de îmbarcare şi de pavilion.

Serviciile medicale dedicate navigatorilor, din cadrul Ovidius Clinical Hospital, sunt realizate de personal medical calificat, în conformitate cu legislaţia internaţională ILO (Organizaţia Internaţională de Muncă), MLC 2006 (Convenţia pentru Muncă Maritimă) şi IMO (Organizaţia Internaţională Maritimă) - STCW 1978.

Personalul navigant poate obţine aici fişa medicală Pre-employment sau Re-employment, precum şi fişa tip Siguranţa Transporturilor, examinare obligatorie impusă prin legea română şi internaţională.

Fişa medicală standard este Certificatul Medical pe care trebuie să îl obţină toţi navigatorii şi include: examenul clinic general de medicină maritimă, audiometrie, Snellen test-+Test Ishihara, electrocardiogramă, radiografie, precum şi urină biochimie şi sediment.

Pe lângă această fişă standard pentru navigatori, în cadrul OCH, mai pot fi realizate diferite tipuri de acte sau fişe:

Carnet de Marinar (acreditat de către Ministerul Transporturilor / ANR pentru efectuarea vizitei medicale);

Medicină de călătorie (include consiliere şi suport, imunizare);

Carnetul Internaţional de Vaccinare, precum şi vaccinari internaţionale obligatorii şi / sau recomandate, profilaxie pentru malarie, prelungirea YF-For life;

Testare RT-PCR-SARS COV2 / Testare Rapidă Antigen / Test anticorpi;

Certificat COVID-19 - Fit to travel;

Testare Antidrog & Alcoolemie (eliberat şi în limba engleză).

Centrul de Medicină Maritimă OCH mai pune la dispoziţia personalului navigant şi alte investigaţii suplimentare, precum electrocardiogramă, audiometrie, spirometrie, impedantiometrie, radiografie, ecocardiografie, testare la efort şi testarea cu ergovision-Rodatest, precum şi accesul la echipamente pentru imagistică hi-tech, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb