OMS Europa avertizează cu prvire la o toamnă şi o iarnă "dificile", după o triplare a îmbolnăvirilor de covid-19

S.B.
Miscellanea / 19 iulie 2022

OMS Europa avertizează cu prvire la o toamnă şi o iarnă "dificile", după o triplare a îmbolnăvirilor de covid-19

Filiala în Europa a Organzaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) avertizează marţi cu privire la o toamnă şi o iarnă "dificile", în urma unei triplări, în ultmele şase săptămâni, a îmbolnăvirilor de covid-19 şi unei dublări a numărului spitalizărilor, după o relaxare în cele 53 de ţări membre, informează news.ro.

"Covid-19 rămâne o boală rea care poate fi mortală", avertizează directorul OMS Euroopa Hans Kluge, care a anunţat că s-a îmbolnăvit, la rândul său, pentru prima oară, în urmă cu două săptămâni, şi că boala l-a pus la pământ timp trei zile.

Hans Kluge spune că aituaţia din prezent "seamănă cu cea de vara trecută", însă, precizează el, "de această dată valul covid-19 este propulsat de curenţi subterani ai variantei omicron" - mai contagioasă

Numărul cazurilor de covid-19 în cele 53 de ţări care fac parte din filială - mai multe în Asia Centrală - s-a triplat în ultimele trei săptămâni şi "se apropie de trei milioane de cazuri înregistrate săptămâna trecută", reprezentând aproape jumătate din total la nivel mondial.

În aceeaşi peroadă, nunmărul spitalizărilor s-a dublat, iar în pofida faptului că numărul internărilor la terapie intensivă rămâne "relativ mic", aproape 3.000 de persoane mor săptămânal în Europa din cauza covid-19, precizează el.

Potrivit OMS Europa, creşterea numărului cazurilor de covid-19 urmează să continue în lunile următoare, din cauza sfârşitului vacanţei de vară, redeschderii şcolilor şi faptului că interacţiuni sociale au loc în maimare măsură în spaţii închise, pe măsură ce temperatura scade.

Pe lângă o "scădere a supravegherii virusului" SARS-CoV-2, o astfel de creştere prevestreşte "o toamnă şi o iarnă dificile" în regiunea Eurpa a OMS, avertizează Hanss Kluge.

El îndeamnă statele "să răspundă în mod urgent" lacunelor în supravegherea pandemiei şi să acţioneze acum, pentru a evita decese care pot fi împiedicate şi perturbări grave în sistemee de sănătate.

"Aşteptarea toamnei pentru a acţiona va fi prea târziu", subliniază el.

OMS Europa dezvăluie o strategie pentru la toamnă şi la iarnă.

Aceasta presupune o creştere a vaccinării populaţiei, o vaccinare cu un al doilea "booster" a persoanelor imunodeprimate în vârstă de peste cinci ani şi a anturajului apropiat al acestora şi o reflecţie cu privire la posibilitatea vaccinării cu al doilea "boostrer" a grupurilor cu risc specifice "la cel puţin trei luni după ultima vaccinare".

Filiala îndeamnă, de asemenea, la o încurajare a purtării măştii de protecţie în interior şi în transportul public, la aerisirea spaţiilor publice foarte aglomerate - precum şcolile şi birourile - şi la "aplicarea unui protocol riguros în cazul celor care prezintă un risc de îmbolnăvire gravă"

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. rata afectarii cu imbolnaviri covid in toate tarile lumii (inclusiv Europa - vezi cazul trist al Portugaliei) e DIRECT proportionala cu rata vaccinarilor (asa-zis) anti-covid.

    cu cat te vaccinezi mai mult anti-covid (si iti demolezi astfel sistemul imunitar natural), cu atat vei face in primul rand covid (cazuri mai dese si mult mai grave) si mai apoi si boli cu adevarat severe si grave generatoare de incapacitate pe timp lung (ex: avc, preinfarct si infarct, tromboze venoase profunde, cancer, etc) sau direct generatoare de moarte.  

    Vaccinul anti-covid a fost gandit ca un "corector" al tendintei de crestere a populatiei mondiale.  

    El nu ajuta. Decat la scaderea populatiei umane la nivelul globului.  

    Sa va fie foarte clar asta!  

    Datele statistice deja sustin acest adevar!

    Asa-zisul vaccin anti-covid e o arma biologica de distrugere in masa.  

    1. Dupa vaccinul cu cip, vaccinul cu HIV, vaccinul otrava, vaccinul apa de ploaie am ajuns la vaccinul "corector" al tendintei de crestere a populatiei mondiale si vaccinul arma biologica de distrugere in masa. Cand mor, ce iti spune vocea?

    aceste "infectari " si angoase umflate cu pompa sint in media alimentata periodic cu bani multi . in viata reala sint inexistente . lumea a uitat excavatoarele din cimitire si ambulantele aliniate cu usile deschise pentru primit .

    Oare astia de la omese nu se uita pe date sau nu stiu sa le interpreteze??sau nu vor sa recunoasca esecul vaccinarii??? Cele mai afectate tari sunt cele cu procentele cele mai mari de vaccinati.pai care sa fie concluzia?

    Si omeseu asta vrea sa decida el la nivel mondial ce trebuie facut in caz de pandemie.si dulapul nostru sasesc vrea! E chiar printre initiatorii propunerii.la comanda externa,bineinteles.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb