OMV Petrom: Piaţa carburanţilor va scădea cu 10%, din cauza măsurilor anunţate de Guvern

F.A.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 21 mai 2010

OMV Petrom: Piaţa carburanţilor va scădea cu 10%, din cauza măsurilor anunţate de Guvern

Piaţa de carburanţi din ţara noastră a scăzut cu 10-12% în primele trei luni, iar din cauza măsurilor pe care trebuie să le ia Guvernul nu se întrevede o îmbunătăţire până la sfârşitul acestui an, a declarat, ieri, Rainer Schlang, responsabil cu activitatea de marketing din "OMV Petrom" (SNP).

Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Anul trecut estimam, pentru primele trei luni, o contracţie de 5% a pieţei de carburanţi. Dar, de fapt, piaţa a scăzut cu 10-12%, iar din cauza măsurilor pe care le ia Guvernul nu vedem o îmbunătăţire până la sfârşitul acestui an, deşi noi, iniţial, am preconizat o îmbunătăţire. Piaţa de carburanţi va avea, în 2010, o scădere de 10%".

Recent, "OMV Petrom" a anunţat că va transfera către firma "OMV Petrom Marketing" (OPM), înfiinţată în 1998, activităţile de marketing. Astfel, vor fi transferate, printre altele, toate staţiile operaţionale de distribuţie de carburanţi, inclusiv unităţile închise temporar pentru renovare, terenurile pe care sunt localizate aceste staţii şi pe care "OMV Petrom" intenţionează să construiască noi benzinării, precum şi toate bunurile, produsele petroliere, imobilizările şi materialele aflate în stoc, aferente activităţii de vânzare cu amănuntul. În urma acestei operaţiuni, OPM îşi va majora capitalul cu 775,59 milioane lei, de la 204,7 milioane lei la 980,3 milioane lei.

Cinci milioane de euro în rebrandingul benzinăriilor "PetromV"

"OMV Petrom" va investi cinci milioane de euro în rebrandingul celor 124 de benzinării "PetromV", a mai spus Rainer Schlang. "Până la sfârşitul acestui an, vrem să avem 150 de benzinării premium în Româ-nia şi 400 sub brandul Petrom", a afirmat domnia sa. "Petrom" are în ţara noastră circa 550 de benzinării, din care 124 sub brandul "PetromV".

Grupul "OMV" a deschis două benzinării dedicate în special trans-portatorilor, sub brandul "OMV Euro Truck", în care a investit aproximativ un milion de euro, a precizat şeful afacerii de transport comercial rutier din grupul "OMV", Steen Frederiksen. Frederiksen a adăugat că, în acest an, "OMV" intenţionează să mai deschidă una sau două astfel de benzinării, iar în anul următor, în ţara noastră vor fi şase astfel de unităţi.

Anul trecut, piaţa de carburanţi a totalizat 5,62 milioane tone, din care 71%, respectiv 4,07 milioane tone reprezintă vânzările de motorină. Potrivit lui Titus Olteanu, director de vânzări din grupul "OMV" pe partea de transport comercial rutier în România, Bulgaria şi Serbia, cifra de afaceri pe segmentul de transport comercial rutier se ridică la două miliarde de euro în primul trimestru al anului, în creştere cu 7% faţă de întregul an 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb