Pactul de Stabilitate ar putea înceta în 2009

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 noiembrie 2005

Pactul de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est îşi va înmîna treptat responsabilităţile către guvernele din regiune, fiind posibil chiar să-şi încheie lucrările în 2009, declară coordonatorul aces-tuia, Erhard Busek. Domnia sa a afirmat ieri, în cea de-a doua zi a reuniunii de la Praga a Pactului de Stabilitate, că, deşi nu există nici o intenţie de închidere prematură a Pactului, trebuie avută în vedere o strategie de ieşire din acesta. "Am putea avea în vedere orizontul anului 2009. Sînt convins că e posibil să înfiinţăm instituţii, aşa cum este posibil să punem punct unor instituţii", a precizat Erhard Busek.

Referindu-se la progresele realizate în acest an, coordonatorul Pactului de Stabilitate a evidenţiat tratatul unic semnat de Uniunea Europeană şi ţările din Europa de Sud-Est privind înfiinţarea unei pieţe energetice comune, acord care va pune la dispoziţia locuitorilor din regiune resurse energetice mai eficiente. În plus, Erhard Busek a salutat progresele făcute în demersul realizării unui acord unic de liber schimb, care ar urma să simplifice regimul relaţiilor comerciale derulate între ţările din Europa de Sud-Est.

Pactul de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est a luat fiinţă în anul 1999, cînd Uniunea Europeană şi alte 40 de entităţi au stabilit să dea un impuls investiţiilor şi reformelor democratice în această regiune. Ţările membre ale Pactului (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, România şi Serbia-Muntenegru) se reunesc de două ori pe an, în cadrul unei conferinţe găzduită de capitala Cehiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb