Pakistanul îşi reevaluează relaţiile cu SUA

F.A.
Internaţional / 4 noiembrie 2013

Premierul pakistanez Nawaz Sharif se va întâlni, astăzi, cu consilierii săi pentru a-şi reevalua relaţiile cu Statele Unite ale Americii după eliminarea liderului taliban Hakimullah Mehsud de către o dronă americană.

Această reuniune vine într-un moment în care Islamabadul optase pentru o apropiere faţă de rebeli, relatează AFP.

Preşedintele afgan Hamid Karzai, cunoscut pentru relaţiile sale tulburate cu Pakistanul vecin, a afirmat şi el că acest atac împotriva liderului taliban Hakimullah Mehsud "a avut loc într-un moment inoportun" şi şi-a exprimat speranţa că el nu va afecta procesul de pace.

Pakistanul şi Afganistanul se confruntă ambele cu o insurecţie talibană, iar guvernele celor două ţări mizează pe negocieri de pace cu insurgenţii în perspectiva retragerii la sfârşitul anului viitor a forţelor NATO de pe teritoriul afgan, un eveniment ce ar putea redefini fragilul echilibru regional.

Ministrul pakistanez de interne Chaudhry Nisar nu a evitat să folosească cuvinte dure în acest weekend pentru a denunţa atacul american, chiar dacă au apărut documente în ultimii ani ce au dezvăluit existenţa unei colaborări între Washington şi Islamabad asupra programului controversat cu drone.

Astfel, ministrul a acuzat SUA că vor să "scufunde" procesul de pace şi a subliniat că "toate aspectele" relaţiei dintre Islamabad şi Washington vor fi revizuite, o declaraţie menită înainte de toate să liniştească o opinie publică antiamericană, potrivit comentatorilor locali, transmite Agerpres.

Premierul Sharif, care i-a cerut preşedintelui Barack Obama să pună capăt atacurilor cu drone în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o în urmă cu două săptămâni la Casa Albă, şi-a convocat luni consilierii pe probleme de securitate pentru a discuta despre calea de urmat după operaţiunea americană.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb