Palatul Administrativ al judeţului Buzău, reabilitat cu fonduri prin PNRR

ANA FELEA
Politică / 26 mai 2022

Palatul Administrativ al judeţului Buzău, reabilitat cu fonduri prin PNRR

Palatul Administrativ al judeţului Buzău, o clădire construită în urmă cu peste jumătate de secol şi care găzduieşte Instituţia Prefectului, dar şi sediile altor instituţii, ar putea fi reabilitată cu fonduri atrase prin PNRR. Anunţul a fost făcut chiar de prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, cel care a depus proiectul prin care speră să atragă fondurile europene necesare reabilitării.

"Prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, a depus, miercuri 25 mai 2022, alături de echipa de implementare a proiectelor din cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Buzău, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cererea de finanţare pentru proiectul Reabilitării Palatului Administrativ al judeţului Buzău, în valoare totală de 2.200.440 de euro (10.832.105,98 lei). Proiectul poartă titlul oficial "Reabililitare Palat Administrativ (Corp C1 şi Corp C2), sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Buzău" şi a fost conceput pe coordonatele Componentei 5 - Valul Renovării - din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1 - Renovarea energyetică moderată a clădirilor publice", se arată într-un comunicat trimis de Prefectura Buzău.

Este vorba despre cea mai amplă intervenţie de reabilitare asupra acestei clădiri, de la construire până în prezent.

"După încărcarea cu succes a cererii de finanţare şi a documentelor solicitate prin Ghidul specific corespunzător apelului de proiecte menţionat, urmează etapa de verificare a cererii de finanţare, cu termen estimat de finalizare pe data de 31 iulie 2022, în urma căreia beneficiarul va fi notificat cu privire la aprobarea proiectului. Dacă acest proiect va avea finalitate, suma atrasă reprezintă echivalentul bugetului de cheltuieli materiale al Instituţiei Prefectului-Judeţul Buzău aferent unei perioade de 20 de ani", a spus prefectul Daniel Ţiclea.

Imobilul care se doreşte a fi reabilitat a fost construit în perioada 1968-1970, respectându-se normativele în vigoare de la acea dată, fiind recepţionat în anul 1970. Sunt propuse pentru reabilitare şi modernizare Corpurile C1 şi C2, în suprafaţă totală de 5001 mp, care găzduiesc, pe lângă Instituţia Prefectului, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Serviciul Teritorial al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat-Buzău, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Asociaţia Comunelor - filiala Buzău, Biroul Teritorial al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

În urma implementării investiţiilor ce vor fi prevăzute în contractul de finanţare, sediul Instituţiei Prefectului va trece de la clasa energetică C la clasa energetică A.

"Prin investiţiile propuse se vor realiza estimativ următoarele lucrări: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu, prin utilizarea surselor regenerabile de energie, instalarea unor sisteme eficiente de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior , eficientizarea sistemului de iluminat prin automatizarea lui şi refacerea întregii izolaţii (termice şi hidrofuge), montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire şi înregistrare a consumurilor energetice, asigurarea reducerii riscului la incendiu. Prin lucrările de investiţii eligibile prin PNRR, Instituţia Prefectului estimează că va asigura: reducerea costurilor pentru plata consumului de energie electrică şi termică, scăderea consumului anual de energie finală din surse neregenerabile, scăderea consumului anual de energie primară pentru încălzire şi pentru răcire, eliminarea pericolului de incendiu întreţinut de starea proastă a instalaţiilor electrice existente, implementarea unor sisteme moderne, care utilizează surse regenerabile de energie, reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie", se arată în acelaşi comunicat.

Finanţarea acordată proiectului este nerambursabilă în procent de 100%. Implementarea investiţiilor finanţate prin PNRR este estimată la 24 de luni, fără depăşirea datei de 30.06.2026.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb