Palatul Împăratului

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 27 februarie

Sorin Rosca Stanescu

O uluitoare dezvăluire magistral documentată ne fac jurnaliştii Anca Simina şi David Muntean de la "Recorder". Sub numele de "Palatul Împăratului". Este vorba nici mai mult nici mai puţin decât despre viloiul de un lux fără seamăn, în suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, pregătit până azi în mare secret de RA-APPS pentru Klaus Iohannis. O investiţie care ne va costa cel puţin 7 milioane de euro. O culme a destrăbălării unui personaj care şi-a început cariera politică adjudecându-şi în mod ilegal, "din meditaţii", mai multe vile în Sibiu, de pe urma cărora a stors, tot ilegal sume mari de bani pe care a uitat să le mai restituie statului român.

Din mai multe puncte de vedere, această dezvăluire, "Palatul Împăratului", merită toată atenţia. În primul rând, pentru că amenajarea imobilului din Bulevardul Aviatorilor, care în trecut, culmea coincidenţei, a fost sediul PNL, este asumată de o instituţie a statului aflată în subordinea Guvernului României. Guvern condus de social-democratul Marcel Ciolacu, la momentul în care s-a decis această investiţie de 7 milioane de euro, dedicată unei singure familii, o familie fără copii, alcătuită doar din el şi din ea, familia lui Klaus Iohannis, începând din momentul în care acesta nu va mai deţine poziţia de preşedinte al României. Uriaşa investiţie pe 1.200 de metri pătraţi, la care se adaugă serele şi grădina, se face în ritm accelerat, chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis linge clanţa NATO pentru a fi numit secretar general, după ce a lins clanţa UE pentru a ajunge preşedinte al Consiliului Europei.

Dincolo de această neruşinare, care constă în aruncarea pe fereastră a unei sume colosale, în timp ce Guvernul ne garantează că face toate eforturile pentru a economisi bani, pentru a micşora diferenţa între venituri şi cheltuieli, mai este de remarcat şi complicata inginerie pusă la cale în acest scop. RA-APPS nu dispunea în trezoreria sa de banii necesari. Cumva, a trebuit să-i procure. Şi s-a ajuns la o soluţie aparent ingenioasă. PNL - a doua coincidenţă - tocmai PNL, partidul pe care l-a condus Klaus Iohannis şi pe care îl conduce şi azi cu o mână de fier, a luat o decizie extrem de curajoasă. Într-un an electoral cu patru alegeri şi cu cheltuielile aferente, PNL a decis tam-nesam să cumpere de la RA-APPS toate imobilele pe care le deţine în schimbul unor chirii modice, plătind taman suma necesară amenajării palatului din Bulevardul Aviatorilor.

În al treilea rând ar mai fi de remarcat secretomania care a învăluit acest proiect, până când Recorder a intrat pe fir şi, documentându-se pas cu pas - expresia ne spune desigur ceva - a aflat cui îi va fi acesta destinat. Sunt mai multe firme care colaborează în mod discret, la ritmul susţinut al lucrărilor. Cu o singură excepţie, toate aceste firme, începând cu Rafirom, sunt societăţi comerciale acoperite, aparţinând serviciilor secrete ale României. Care servicii secrete, din nou o simplă coincidenţă, sunt coordonate de beneficiarul lucrării, Klaus Iohannis, în calitatea acestuia de comandant suprem şi preşedinte CSAT.

Iar grozăvia începe abia din momentul în care pe site-ul Recorder încep să se deruleze imaginile mega-proiectului la realizarea căruia se lucrează în ritm susţinut. Nu prea s-au mai văzut asemenea apartamente de lux. Nu prea s-au mai văzut asemenea dormitoare. Nu prea s-au mai văzut dressinguri atât de multe, fiecare având dimensiuni a două-trei apartamente. Nu prea s-a mai văzut în această ţară un lux de o asemenea extravaganţă.

Urmăriţi şi vă cruciţi postarea Recorder.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Pare o făcătură. Legislația României specifica foarte clar care sunt avantajele deținute de către un fost președinte al României ceea ce nu poată avea ca și proprietate Klaus Iohannis.. Așadar investigația cu pricina trebuie rapid trimisa către DNA ce va constata adevărul. Zicwrile din presa au și ele o forma anume de prozelitism

    1. meri de te culca

    Ar fi fost interesant de aflat cat au costat lucrarile pentru vilele rezervate lui Iliescu si Basescu. As tine un pariu ca in nici un caz atat, chiar daca am actualiza acele costuri cu rata inflatiei, etc etc.

    1. 300.000 eur pt renovarea vilei pentru T.Basescu !

      Daca taraie tara in raznoi pe chestia ca sunte in alianta, trebuie sa i luam vila lui Constantinesci si apoi urmatorului presedinte care, iata isi aduce aportul pe directia asta.

    Este evidenta destinatia lucrarii ce daca se confirma si beneficiarul final al ar fi Iohannis atunci acesta investitie se refera la viitoare postura a actulalui sef de Stat ca si sef al NATO. Un sef al NATO are nevoie de o locatie extrem de bine asigurata din multe puncte de vedere si ea trebuie sa cuprinda si birouririle coloboratorilor .Ideea stupida ca iohannis si sotia se vor muta de unii singuri intr-o astfel de locatie fara a avea un nou job important si care ar aduce beneficii uriase Romaniei nu se sustine .Iohannis este singurul presedinte care s-a ferit sa incalce legislatia si este mai mult decit evident ca nu o va face .Iohannnis nu are nevoie de „ceasul cu cuc ” dupa ce isi termina mandatul .

    1. mergi la cotetul gainilor

    ...

    KWJ ar trebui să fie întrebat simplu de un ziarist serios: E adevărat sau nu?

    Probabil răspunsul său ar fi în coadă de pește la fel ca în scandalul dragarii brațului Chilia de către ucraineni: Este un mit. Adica și da și nu.

    Apropos, nu s-a finalizat nici acum ancheta. Adâncimea se măsoară în continuare :) 

    Chiar acum e stirea ca PNL a votat impotriva ideii de a aplica CASS de 10 % pe diferenta peste 4000 ron pentru elite! In tara asta se numesc persoane pe 4 luni in CA firme de stat si si fac contracte cu clauza de separare pe zeci de mii de euro, sunt apoi demisi si cheama statul in instante in tara si in strainatate si cer daune imense si salariile pe perioada in care nu au lucrat. S au prins si cetatenii straini ca merge sa aranjezi niste afaceri morganatice si apoi sa ceri miliardele de dolari sau euro. Semneaza cineva din guvern, trece totul la secret pt 20 de ani si gata, impunitate totala. Atunci ce zarva pt o vila de lux cand bugetul e intepat, mai bine zis sfasiat in vreme ce discursul public e despre austeritate. Ce putea fi mai incitant pentru sindicate decat acest exemplu de la elite?!

    a confirmat, recent, ca nu exista nicio solicitare ref. la amenajarea vreunui spatiu pentru KWI dupa terminarea mandatului. Deci, cum era de presupus, stirea initiala lansata pe piata a fost un fake...

    1. intoxicare mediatica facuta cu intentie

    da dragnea ca afurat la tupeu si are palat de 30 milioane euro?

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb