PÂNĂ ÎN PREZENT Omniasig, despăgubiri de peste 4,2 milioane euro pentru accidentul din Muntenegru

V.B.
Bănci-Asigurări / 17 iunie 2014

Suma despăgubirilor aferente dosarelor de daună soluţionate şi în curs de soluţionare deschise în urma accidentului rutier produs în Muntenegru pe 23 iunie 2013 se ridică deja la peste 4,2 milioane de euro, autocarul implicat fiind asigurat de Omniasig Vienna Insurance Group (VIG), printr-o poliţă de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţă de asigurare facultativă Casco, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Pe baza poliţei RCA, au fost deschise 47 de dosare de daună pentru cei 45 de pasageri ai autocarului şi cei doi şoferi, precum şi un dosar pe Carte Verde pentru un cetăţean din Muntenegru. 40 de cazuri au fost deja soluţionate pe cale amiabilă, 2 sunt în curs de soluţionare pe aceeaşi cale, iar în dosarul de daună care avea ca obiect pretenţiile de despăgubire formulate de familia şoferului vinovat de producerea accidentului, aceste pretenţii nu au fost acoperite de poliţa RCA.

"Sperăm ca şi celelalte 4 cazuri să fie rezolvate pe cale amiabilă, iar dacă acest lucru nu se va realiza, este probabil ca acestea să fie soluţionate de către instanţele de judecată competente, conform prevederilor legale în vigoare", transmit reprezentanţii companiei.

Valoarea totală a despăgubirilor acordate pentru riscurile de deces şi de vătămare corporală în cele 42 de cazuri soluţionate pe cale amiabilă şi a dosarului deschis pentru vătămarea corporală a minorului muntenegrean se ridică la 4,15 milioane euro. De asemenea, pentru dosarele încă nesoluţionate, Omniasig a constituit rezerve de daună corespunzătoare.

Totodată, pe baza poliţei CASCO, pentru acoperirile de asigurare a bagajelor, deces şi invaliditate permanentă, au fost plătite despăgubiri de 88 mii euro, conform limitelor individuale specificate în contractul de asigurare.

"Omniasig a acţionat cu maximă celeritate în soluţionarea tuturor dosarelor de daună deschise în urma acestui tragic accident. Imediat cum au fost emise toate actele aferente concluziilor anchetelor oficiale, precum şi imediat cum au fost depuse toate documentele în fiecare dosar de daună, compania a efectuat plata despăgubirii. Omniasig VIG îşi exprimă încă o dată, pe această cale, profundul regret pentru acest tragic accident şi transmite cele mai bune gânduri victimelor şi familiilor acestora. De asemenea, dorim să mulţumim tuturor celor implicaţi în soluţionarea dosarelor de daună deschise ca urmare a acestui accident, atât familiilor victimelor şi persoanelor vătămate, cât şi avocaţilor care au reprezentat pasagerii din autocar, pentru colaborarea lor şi pentru suportul deplin oferit în soluţionarea acestor cazuri", se mai arată în comunicat.

Omniasig mai subliniază că toate poliţele emise de societate sunt sigure şi valide.

"Ne menţinem angajamentul permanent de a respecta toate obligaţiile contractuale faţă de toti clienţii noştri. Orice alte informaţii contrarii apărute în mass-media sunt nefondate, incorecte şi de natură a aduce serioase prejudicii de imagine companiei noastre", conchide documentul citat.

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primul trimestru prime brute subscrise în valoare totală de 192,07 milioane lei şi un profit net de 3,98 milioane lei, conform standardelor IFRS. Totuşi, compania a încheiat anul trecut cu pierderi de 217,04 milioane lei, în scădere cu 4,9% faţă de 2012, iar afacerile au coborât cu 14,2%, la 881,1 milioane lei, potrivit datelor asigurătorului. În intervalul 2011-2013, pierderile societăţii au însumat 626,5 milioane lei.

Pe 23 iunie 2013, 18 români au murit şi alţi 29 au fost răniţi într-un accident de autocar în Muntenegru, în defileul râului Moraèa, aproape de capitala Podgorica. Toate cele 47 de persoane de la bordul autobuzului erau cetăţeni români.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb