Parlamentul European vrea să declare "urgenţa climatică"

L.I.M.
Miscellanea / 26 noiembrie 2019

Parlamentul European vrea să declare "urgenţa climatică"

Parlamentul European dezbate o moţiune simbolică care să declare o "urgenţă climatică", cu doar o săptămână înaintea conferinţei climatice a Naţiunilor Unite la Madrid, pentru a exercita presiune asupra noii Comisii Europene, relatează Euronews.ro.

Aceştia intenţionează să transmită declaraţia în timpul unei dezbateri cu privire la summitul climatic COP25 al Naţiunilor Unite, care începe la 2 decembrie la Madrid.

Europarlamentarul liberal Pascal Canfin, preşedintele comisiei de mediu al Parlamentului European este unul dintre eurodeputaţii care conduc rezoluţia parlamentului înaintea summitului U.N.

Acesta a declarat pe contul lui de Twitter că: "Declaraţia Europei privind starea de urgenţă climatică şi de mediu este simbolică. Dar dacă joi nu votăm în favoare, atunci simbolismul ar fi groaznic. Fac apel la responsabilitatea fiecărui membru al Parlamentului European".

Parlamentul a presat în mod repetat Comisia Europeană să ia o poziţie mai puternică asupra schimbărilor climatice, iar preşedintele viitoarei Comisii, Ursula von der Leyen, a declarat că lupta împotriva schimbărilor climatice este una dintre priorităţile programului ei de conducere.

Von der Leyen doreşte crearea unui "Acord ecologic european" destinat eliminării emisiilor de carbon până în anul 2050. Obiectivele actuale vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din UE cu 40% până în 2030.

Trei dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene au refuzat acest acord, prevenind o intervernţie a blocului în timpul summitului Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.

Declaraţia europarlamentarului a primit critici din partea activiştilor şi organizaţiilor de mediu, care solicită măsuri suplimentare pentru soluţionarea situaţiilor de urgenţă climatică, nu doar o moţiune simbolică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu e nevoie de declaratie, stim cu totii ca suntem in galeata

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb